Πώς να παραγγείλετε μια μπύρα σε ένα παμπ

Ξεκλείδοντας τα Μυστήρια του Βρετανικού Βοηθού

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να παραγγείλετε μια μπύρα σε μια παμπ; Δεν είσαι μόνος. Η επίσκεψη σε μια νέα παμπ για πρώτη φορά μπορεί να προκαλέσει σύγχυση - ακόμα κι αν είστε Βρετανοί.

Στις επόμενες σελίδες, θα σας βοηθήσω να καταλάβετε πώς μπορείτε να χαλαρώσετε και να δοκιμάσετε ένα γευστικό γεύμα σε μια βρετανική παμπ. Εδώ θα βρείτε τι μπορείτε να περιμένετε, πώς να βρείτε μια παμπ που θα σας αρέσει, τι μπορείτε να παραγγείλετε, πώς να παραγγείλετε και πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το βρετανικό ίδρυμα - ακόμα κι αν δεν σας αρέσει η μπύρα και ποτέ μην αγγίζετε σταγόνα αλκοόλ.

Ξεχάστε τα στερεότυπα

Κατά την πρώτη μου ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο, περιπλανιόμουν ανυπόμονα σε μια παμπ στην χώρα, μόνη μου, περιμένοντας κάποια φιλική συνομιλία και μια παγωμένη μπύρα με ένα αφρώδες κεφάλι που χύθηκε κάτω από τις πλευρές ενός παγωμένου ποτηριού.

Φυσικά, δεν πήρα κανένα από αυτά τα πράγματα. Έχοντας παρερμηνεύσει δεκαετίες βρετανικών τουριστικών φυλλαδίων και παλιές ταινίες, νομίζω ότι περίμεναν "Cheers" με αγγλική προφορά. Η εμπειρία με έδιωξε να πηγαίνω στην παμπ μόνη μου για χρόνια.

Σήμερα, βρήκα τις βρετανικές παμπ πολύ λιγότερο εκφοβιστικές. Θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει, αλλά πιθανόν να έχω και εγώ.

Εάν είστε αρχάριος στο παμπ, αυτός ο οδηγός θα:

Τι είδους παμπ;

Διαφορετικά είδη παμπ προσελκύουν διαφορετικά είδη πλήθους.

Εάν γνωρίζετε σε ποιο είδος θέσης πρόκειται να περιπλανηθείτε, έχετε ένα ξεκίνημα για το τι πρέπει να περιμένετε:

Πώς επιλέγετε; Ο ευκολότερος τρόπος είναι απλά να περπατήσετε μέσα και να δείτε πώς αισθάνεστε γι 'αυτό. Εάν βρείτε μια παμπ άβολα ή κάτω από την ισοτιμία για οποιοδήποτε λόγο, βρείτε κάτι άλλο. Με περισσότερες από 50.000 παμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να βρείτε μια περιοχή που σας ταιριάζει.

Τι να παραγγείλετε σε ένα Pub

Οι pubs πωλούν μπύρα, κρασί και οινοπνευματώδη ποτά (ουίσκι, τζιν κ.λπ.), μαζί με αναψυκτικά (συνήθως τουλάχιστον οπτάνθρακες και οπτάνθρακες), εμφιαλωμένους χυμούς φρούτων, μηλίτη και απύρη (περισσότερο σε αυτά τα τελευταία δύο λεπτά). Το αλμυρό νερό από μια αντλία είναι συνήθως δωρεάν.

Τι άλλο μπορείτε να πίνετε σε ένα μπαρ;

Οι βρετανικές παμπ είναι τόσο για την κοινωνικοποίηση όσο και για το πόσιμο. Σε πολλές αγροτικές κοινότητες η τοπική παμπ είναι το επίκεντρο της κοινωνικής και αστικής ζωής στο χωριό, ένας τόπος όπου όλοι πέφτουν, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών με παιδιά. Για να ικανοποιήσει όλα τα γούστα και τις ηλικίες, διατίθεται μεγάλη ποικιλία τόσο αλκοολούχων όσο και μη αλκοολούχων ποτών. Πιθανότατα θα βρείτε:

Πώς να παραγγείλετε σε ένα Pub

Μια από τις πιο μυστηριώδεις πτυχές της συμπεριφοράς pub για πολλούς πρώτους χρονομετρητές είναι πώς να παραγγείλετε και να εξυπηρετηθείτε. Τα μπαρ δεν έχουν τραπεζικό κατάστημα, κατά κανόνα, και σε πολυάσχολη εποχή, με τους ανθρώπους γεμάτους γύρω από την γραμμή εξυπηρέτησης τέσσερις ή πέντε βαθιά, να πάρει την προσοχή του ιδιοκτήτη ή το προσωπικό του μπαρ μπορεί να φαίνεται σχεδόν αδύνατο. Μην ανησυχείτε, όμως, επειδή με κάποιο μυστηριώδες τέχνασμα της μαγείας του κεντρικού του εξυπηρετητή, σας βλέπουν και φαίνεται, με το χαοτικό τους τρόπο, να εξυπηρετούν τους ανθρώπους, κατά προσέγγιση. Δείτε πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι θα λάβετε υπηρεσίες με χαμόγελο.

Μύθοι του Pub

Παρακολουθήστε μόνο μερικούς κανόνες της εθιμοτυπίας pub και θα παίζετε με παμπ σαν ντόπιος.

Τροφή

Σνακ Μπαρ Ακόμα και οι παμπ που δεν σερβίρουν γεύματα έχουν μερικά σνακ μπαρ σε αλμυρά μπαρ - πατατάκια (πατατάκια) σε μια ποικιλία γεύσεων, πακέτα φιστικιών και ξύνες χοιρινού κρέατος - και μερικές φορές μεγάλα γυάλινα βάζα γεμισμένων αυγών και κρεμμυδιών.

Μενού μπαρ ή μενού μπαρ Ορισμένες παμπ που σερβίρουν μεσημεριανό γεύμα και δείπνο μπορεί επίσης να έχουν μενού μπαρ από σάντουιτς όλη μέρα. Το bar food παρασκευάζεται μόνο μία φορά και είναι διαθέσιμο μόνο εφόσον διαρκεί.

Pub Meals Οι καλύτερες pubs σερβίρουν γεύματα και δείπνα κατά τις καθορισμένες ώρες. Αυτά κυμαίνονται από βασικά, αποδεκτά τρόφιμα μέχρι τα υψηλότερα ποσοστά γαστρονομίας. Αρκετά γαστροπός, που αποκαλούνται, έχουν επιτύχει ακόμη και πολλά αστέρια Michelin.

Τα γεύματα του παμπ μπορεί να είναι φθηνότερα από τα παραδοσιακά γεύματα εστιατορίων, αλλά αν είναι καλύτερη η τιμή εξαρτάται από το γούστο σας. Μπορείτε να αγαπήσετε ένα Κυριακάτικο ψητό - κρέας, πατάτες, πουτίγκα του Yorkshire και τρία λαχανικά - για λιγότερο από 10 λίρες. Ή μπορείτε να το βρείτε υπερκατεψυγμένο και άγευστο - εξαρτάται από την παμπ και εξαρτάται από εσάς. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν μερικά παμπ που μπορείτε συνήθως να βασιστείτε συμπεριλαμβανομένων:

Να προσεχεις το:

Μεγάλες Μενού Αν το μενού του Pub φαίνεται να προσφέρει μια τεράστια ποικιλία από όλα τα διαφορετικά είδη φαγητού, συμπεριλαμβανομένων πολλών διαφορετικών εθνοτικών επιλογών, πιθανότατα όλα προέρχονται από την κατάψυξη και κατευθύνονται απευθείας σε ένα φούρνο μικροκυμάτων.

Κρατήστε καθαρό και παραγγείλετε έναν άνδρα αντίθετα - είναι αρκετά δύσκολο να παγώσει και ματζουκλάκι μικροκυμάτων και ντομάτες.

Burgers Αν δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα μπιφτέκια είναι φρέσκα φτιαγμένα από αλεσμένο βοδινό κρέας, οι πιθανότητες είναι οι μπιφτέκια μπορούν να γίνουν από προσχηματισμένα και συχνά κατεψυγμένα μπουκαλάκια - πυκνά και φοβερά.

Τα βούτυρα βρετανικά τουρσιά δεν είναι τα αγγουράκια και τα λαχανικά που μπορείτε να τα εξοικειώσετε.

Αντ 'αυτού, είναι έντονα ξινό και σκοτεινά chutney-όπως καρυκεύματα που είναι επίκτητη γεύση. Το Branston pickle είναι ένα κοινό εμπορικό σήμα.

Υπηρεσία σε ένα παμπ

Πολλές παμπ δεν έχουν τραπεζαρία. Ακόμη και σε πολύ έξυπνα γαστροπός, ίσως χρειαστεί να παραγγείλετε το φαγητό σας στο μπαρ και να το πληρώσετε πριν φτάσει στο τραπέζι σας. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ρωτήστε.

Πριν πάτε στην τάξη για να παραγγείλετε, ελέγξτε το τραπέζι σας για να δείτε αν έχει αριθμό ή γράμμα. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο διακομιστής θα σας βρει να παραδώσει το φαγητό σας, ώστε να το διαβάσετε.

Αυτές οι παμπ εξυπηρετούν τρόφιμα υψηλού επιπέδου:

Ώρες Ώρας και ώρα λήξης

Τα παμπ ήταν συνήθως ανοικτά σε αυστηρά καθορισμένες ώρες. Κλείσιμο μετά το μεσημεριανό γεύμα μέχρι να ξανανοίξει το βράδυ και στη συνέχεια να κλείσει για τη νύχτα στις 11 μ.μ. Οι νόμοι περί αδειοδότησης έχουν αλλάξει και οι παμπ μπορούν τώρα να διαπραγματευτούν με τις τοπικές αρχές αδειοδότησης για μια ποικιλία ρυθμίσεων ανοίγματος. Υπάρχουν, για παράδειγμα, παμπ που σερβίρουν πρωινό για τους εργάτες νύχτας και τις παμπ που μένουν ανοιχτά όλη την ημέρα και το βράδυ. Πολλές μικρότερες παμπ παραμένουν στις παραδοσιακές ώρες λειτουργίας, κλείνοντας μετά το μεσημεριανό γεύμα και μέχρι τις μέρες της Κυριακής.

Ακόμη και αν μια παμπ είναι ανοιχτή, μπορεί να μην εξυπηρετεί τρόφιμα εκτός καθορισμένων ωρών. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε είναι να ρωτήσετε απλώς αν εξακολουθούν να σερβίρουν φαγητό.

Όποια και αν είναι οι ώρες που μια παμπ διατηρεί, θα έχει ακόμα ένα χρόνο κλεισίματος, που σηματοδοτείται από ένα κουδούνισμα ενός κουδουνιού, ή την κραυγή του ιδιοκτήτη, "Τελευταίες παραγγελίες!" ή το πιο ντεμοντέ, "Πιείτε τον κύριο, ήρθε η ώρα". Αυτό είναι το σήμα σας ότι μπορείτε να παραγγείλετε ένα ακόμα ποτό πριν ξεραθούν.

Σχετικά με τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα

Αν ταξιδεύετε με παιδιά ή με το οικογενειακό σκυλί, πιθανότατα θα μπορείτε να τα φέρετε στην παμπ. Ενώ υπάρχουν όρια ηλικίας για κατανάλωση αλκοόλ, κανένας σκληρός και γρήγορος κανόνας δεν ισχύει για το αν τα παιδιά μπορούν να είναι παρόντες όπου σερβίρεται αλκοόλ. Εναπόκειται στην τοπική αρχή αδειοδότησης να αποφασίσει ποιες προϋποθέσεις αφορούν τα παιδιά να υποβάλουν αίτηση για την άδεια.

Γενικά τα παιδιά, συνοδευόμενα από ενήλικες, επιτρέπονται σε παμπ που σερβίρουν φαγητό. Ορισμένες παμπ περιορίζουν τα παιδιά σε δωμάτια από την θέα του ίδιου του μπαρ, ή επιτρέπουν μόνο τους στους κήπους μπίρας. Όπως ανέφερα προηγουμένως, οι παμπ δεν είναι μπαρ, αλλά είναι κοινωνικά κέντρα των τοπικών κοινοτήτων τους. Εάν οι τοπικές αρχές επιτρέπουν στα παιδιά, μπορείτε να αισθανθείτε ασφαλείς ότι το περιβάλλον θα είναι κατάλληλο. Ορισμένες παμπ ακόμη διαθέτουν παιδότοπους και αίθουσες παιχνιδιών για παιδιά.

Το αν επιτρέπονται τα σκυλιά είναι κάτω από τον ιδιοκτήτη του παμπ. Οι περισσότεροι επιτρέπουν καλά συμπεριφερόμενα κατοικίδια ζώα. Αλλά αν η παμπ έχει κατοικίδιο σκύλο ή γάτα, το κατοικίδιο ζώο μπορεί να μην είναι ευπρόσδεκτο.

Πώς να βρείτε τα καλύτερα παμπ

Από στόμα σε στόμα από ανθρώπους που εμπιστεύεστε και φίλους που έχετε κάνει στα ταξίδια σας είναι πάντα ένας καλός τρόπος για να βρείτε ωραίες παμπ. Αυτή είναι μια περίπτωση, όμως, όταν η ερώτηση ενός τοπικού μπορεί να μην είναι τόσο καλή ιδέα, καθώς αυτός ή αυτή μπορεί να μην θέλει να μοιραστεί μαζί σας ένα αγαπημένο μέρος. Για μια περιεκτική λίστα με βρετανικές παμπ, δοκιμάστε το The Good Pub Guide ή το CAMRA Good Beer Guide , και τους γνωστούς και δημοφιλείς οδηγούς που χρησιμοποιούν τόσο οι Βρετανοί όσο και οι επισκέπτες: