Ταβέρνα Turf - Η σχεδόν μυστική pub της Οξφόρδης

Οι εσωτερικοί συνεργάτες ξέρουν πού να βρουν αυτή την παραδοσιακή αγγλική παμπ

Οι άνθρωποι σε αναζήτηση μιας αυθεντικής και παραδοσιακής αγγλικής παμπ εμπειρίας καταφέρνουν να κρατήσουν την ταβέρνα Turf, ενώ η σχεδόν μυστική τοποθεσία της.

Επισκεφθείτε οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας και θα βρείτε την ταβέρνα Turf γεμάτη από πανεπιστημιακούς φοιτητές , ακαδημαϊκούς, τοπικές οικογένειες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο σε αναζήτηση του αγαπημένου boozer του βρετανικού τηλεοπτικού εικονιδίου Inspector Morse.

Ο φανταστικός ντετέκτιβ, που δημιούργησε ο Colin Dexter και παρουσιάστηκε στη μακρόχρονη βρετανική τηλεοπτική σειρά, ήταν μόνο ένας από τους γνωστούς - αν φανταστικούς - πελάτες της παμπ.

Μεταξύ των πραγματικών ζωντανών διασημοτήτων - η Elizabeth Taylor και ο Richard Burton φήμησαν να σταματήσουν να παραμένουν εκεί κοντά. το cast και το πλήρωμα των ταινιών του Χάρι Πότερ κρέμασαν έξω, ενώ πυροβολούν στην Οξφόρδη. Ο Stephen Hawking, ο Thomas Hardy, η Emma Watson και ο Ernest Hemingway λυγίζουν τους αγκώνες σε αυτό το μπαρ (όχι όλοι ταυτόχρονα). Υποστηρίζεται επίσης ότι είναι ο τόπος όπου, κατά τη διάρκεια των ημερών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο πρώην Αυστραλός Πρωθυπουργός Bob Hawke κατέρριψε μια αυλή του άργιλου σε 11 δευτερόλεπτα - κάνοντας το βιβλίο του Guinness Records - και ο πρόεδρος Bill Clinton, περίφημα, δεν εισπνέει.

Το πιο δύσκολο μπαρ στην Οξφόρδη για να βρείτε

Ο Christopher Middleton, γράφοντας στο Telegraph, δήλωσε σχετικά με αυτήν την παμπ, "Θα μπορούσατε να επισκεφτείτε την Οξφόρδη για τα τελευταία 600 χρόνια και να μην βρήκατε την ταβέρνα Turf ". Η εύρεση αυτής της συναρπαστικής μικρής παμπ με την πολύ μεγάλη ιστορία της είναι κάτι σαν πρόκληση. Εδώ είναι πώς -

Καταργήστε τη νέα κολέγια Lane, απέναντι από τη βιβλιοθήκη Bodleian.

Περάστε κάτω από τη πολύ-φωτογραφηθείσα Γέφυρα των Στεναγμών της Οξφόρδης και σχεδόν αμέσως στρίψτε αριστερά στο Passage της Αγίας Ελένης, ένα στενό σοκάκι ίσως να μην μπορείτε να διαδώσετε και τα δύο χέρια σας. Κάποτε ονομαζόταν Ποτάμι Hell. Στην επανάσταση του Brideshead του Evelyn Waugh, ο Charles αναφέρει: "Το πέρασμα του Turf in Hell μας ήξερε καλά".

Το πέρασμα διευρύνεται και στενεύει καθώς στρέφει τις γωνίες. Περίπου 150 ναυπηγεία μαζί - όπως νομίζετε ότι έχετε χάσει - εμφανίζεται η μικροσκοπική ταβέρνα Turf. Πηγαίνετε ευθεία μπροστά από μια μικροσκοπική, πράσινη πόρτα ή ακολουθήστε διαδρομές με βυρσοδεψία προς τα δεξιά και αριστερά σε κήπους μπύρας. Το Turf ίσως να μην είναι η παλαιότερη παμπ της Οξφόρδης, αλλά τα αρχαία θεμέλια της υποστηρίζουν έναν ποταμό από μικρά, περίεργα δωμάτια, που συνδέονται με στενά περάσματα, μικρές σκάλες και δύο μικρά, πολυάσχολα μπαρ.

Ένας ευκολότερος τρόπος - αλλά τόσο πολύ λιγότερο περιπετειώδης και όχι σχεδόν τόσο κοντά - είναι η είσοδος στο Bath Place, μια λιθόστρωτη πεζοδρόμια, έξω από την οδό Holywell. Η παμπ είναι περίπου 300 πόδια από αυτή την κατεύθυνση.

Η τοποθεσία δεν είναι το μόνο παζλ

Πόσο παλιά είναι η ταβέρνα Turf και αν είναι η παλαιότερη παμπ στην Οξφόρδη είναι επίσης ένα μυστήριο. Σίγουρα, είναι ένας από τους παλαιότερους, ανταγωνιζόμενος την The Bear, μια παμπ του Fuller που ισχυρίζεται ότι εξυπηρετεί από το 1242. Η καμαροσκέπαστη πρόσοψη που αντιμετωπίζει το Bath Place είναι πιθανώς στις αρχές του 17ου αιώνα. Ένα σημάδι στην πλευρά της παμπ ισχυρίζεται ότι εξυπηρετεί από τον 12ο αιώνα (αυτό θα ήταν το 1100). Αλλά η πρώτη επιβεβαιωμένη αναφορά του τόπου είναι 1381 στα φορολογικά αρχεία της βασιλείας του βασιλιά Ριχάρδου Β.

Για να πιω

Μόλις το βρείτε, υπάρχουν πολλά να απολαύσετε στα μικροσκοπικά, διασυνδεδεμένα δωμάτια του. Παρά το γεγονός ότι είναι μια διαχειριζόμενη παμπ (που σημαίνει ότι διοικείται από μια εταιρεία ζυθοποιίας), οι διευθυντές, Greene King, έχουν διατηρήσει το χαρακτήρα ενός freehouse , προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα πραγματικών μπίρες και μπίρες. Το Guest ales κρατιέται στη βρύση, με την επιλογή να αλλάζει καθημερινά. Το κρασί είναι διαθέσιμο από το ποτήρι και τη μπουκάλι και σαμπάνια από το μπουκάλι. Ο χυμός πορτοκαλιού, τα αναψυκτικά και ο καφές διανέμονται με τόση ευχαρίστηση όσο τα αλκοολούχα ποτά. Και αν έχουν χρόνο για μια συνομιλία (που δεν είναι συχνά) οι διακομιστές σε ένα μπαρ περίπου τόσο μεγάλο όσο ένα ντουλάπι θα σας καθοδηγήσει σε όλες τις επιλογές.

Συμβουλή εσωτερικού: Μην χάσετε το ζεστό κόκκινο κρασί. Είναι μια παμπ specialty το χειμώνα.

Να φάω

Κύρια μαθήματα κυμαίνονται από τα παραδοσιακά αγγλικά πιάτα παμπ, όπως λουκάνικα Cumberland και πολτό, βόειο κρέας και πίτα ζύμης, ψάρια και μάρκες , μπιφτέκια και σαλάτες.

Οι πλευρές περιλαμβάνουν εξαιρετικές τριπλές μαγειρεμένες μάρκες. Τα επιδόρπια είναι παραδοσιακά και συμπαγή αγγλικά - κολλώδη κρεμμυδάκια, cheesecake Eton Mess, τριπλό σοκολάτα brownie. Μου αρέσουν τα ντόνατς που βυθίζουν με σάλτσα φράουλας και μήλου.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Περιτυλιγμένα με άλλα κτίρια από όλες τις πλευρές, οι τρεις υπαίθριοι κήποι μπύρας της πισίνας είναι άνετοι όλο το χρόνο. Στον Μεσαίωνα, αυτές οι αυλές ήταν χώροι για πάλες με κόκορα και χειρότερα. Το όνομα προέρχεται από τους αχθοφόρους ή χέρσες λογιστές (bookies) που πήραν τα στοιχήματα εδώ. Αλλά αυτή είναι όλη η αρχαία ιστορία, σήμερα οι κήποι μπίρας διατηρούνται άνετοι bt κάρβουνο, σε μεγάλες μπρασερί και οι πελάτες καλούνται να τοστ marshmallows πάνω τους - ιδιαίτερα δημοφιλής με τα παιδιά.

Η ετυμηγορία

Είναι μια σπάνια παμπ, σήμερα, που καταφέρνει να είναι γεμάτη με ντόπιους ακόμη ευχάριστους και φιλικούς προς τους ξένους ταυτόχρονα. Πάρτε το πρόβλημα να βρείτε αυτή την υπέροχη, ατμοσφαιρική παμπ.

Ανακαινισμένα ταβερνάκια