Τουαλέτες στην Ελλάδα

Η αλήθεια για τις ελληνικές τουαλέτες

Οι ελληνικές υδραυλικές εγκαταστάσεις φαινόταν να κατεβαίνουν από τις Μινωικές εποχές, όταν αναπτύχθηκαν οι τουαλέτες κατά το 2000 περίπου και εργάστηκαν στο Ανάκτορο της Κνωσού. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το τι χρησιμοποιούν οι Μινωίτες σε ό, τι αφορά τα μαντηλάκια τουαλέτας, αλλά το σύγχρονο ελληνικό σύστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι - ή πιστεύει ότι είναι - ακατάλληλο για χειρισμό χαρτιού υγείας. Ναι, το διάβασες σωστά. Η ελληνική μέθοδος είναι να κάνετε την επιχείρησή σας στην τουαλέτα, αλλά να τοποθετήσετε το χαρτί στο κοντέινερ που βρίσκεται κοντά.

Αυτό ακούγεται πολύ χειρότερο από ό, τι στην πράξη, αλλά εξακολουθεί να είναι ανυπόφορη για πολλούς ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν για να ξεπλύνετε το χαρτί τουαλέτας προς τα κάτω, την τουαλέτα. Αν ξεχάσετε, μην το ψαρέψετε, αλλά για χάρη του φύλακα του ξενοδοχείου ή του εστιατορίου σας, προσπαθήστε να θυμηθείτε να το ρίξετε στο καλάθι.

Ξεπλύνετε τις ιδιόμορφες ελληνικές τουαλέτες

Η περίεργη τουαλέτα δεν τελειώνει εκεί, φοβάμαι. Μερικές φορές θα χρειαστούν ντετέκτιβ δεξιότητες για να καταλάβω πώς να το ξεπλύνετε. Αν ταξιδεύετε μακριά από το χτυπημένο μονοπάτι, μπορεί να είναι ένα κουμπί, μια αλυσίδα έλξης, ένα κουμπί σε μια ανυψωμένη δεξαμενή, ένα τυπικό χτύπημα, ένα πέλμα ποδιών με πεντάλ ή πολλές άλλες παραλλαγές.

Οι περισσότερες σύγχρονες τουαλέτες - και αυτή είναι η πλειοψηφία - έχουν μια επιμήκη ή οβάλ διπλή περιοχή κουμπιών στην κορυφή της δεξαμενής. Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια πράσινη συσκευή που σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα "μεγάλο flush" ή ένα "μικρό flush" ανάλογα με την ανάγκη.

Και ένα ακόμα πράγμα για τις ελληνικές τουαλέτες

Τέλος, μερικές ελληνικές τουαλέτες δεν θα έχουν καμινάδα.

Μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα κομμάτι πορσελάνης που βρίσκεται στο πάτωμα που περιβάλλει μια τρύπα, που αποτελείται από δύο ανυψωμένες περιοχές για να τοποθετήσετε τα πόδια σας σε μια κατάλληλη θέση. Γενικά, αυτά καταργούνται σταδιακά, αλλά στο χωριό Λιτόχωρο τον Ιούνιο του 2010 μπήκα σε μια ολοκαίνουργια εγκατάσταση διπλού μπάνιου σε ένα πολυτελές ζαχαροπλαστείο που τροφοδοτεί τους ξένους επισκέπτες.

Κάθε πανέμορφο μπάνιο έδειξε φωτισμό με ενσωματωμένο σχεδιασμό, ένα πανέμορφο μοντέρνο μαρμάρινο σκελετό και πέτρινους νεροχύτες με ηλεκτρονικούς αισθητήρες που διανέμουν το νερό, έναν περίτεχνο μεγάλο καθρέφτη σε ένα γλυπτό επιχρυσωμένο μεταλλικό σκελετό - και μία από αυτές τις τουαλέτες. Ακόμη πιο αμηχανία, η τουαλέτα καταλήψεων ήταν από την πλευρά των γυναικών, ενώ οι άνδρες είχαν κάθισμα. Δεν ήξερα ότι, καθώς οι πόρτες ήταν ευρέως ανοιχτές σε κάθε μπάνιο, πήγα αυτόματα για το κομοδίνα στο άλλο πανομοιότυπο μπάνιο, αλλά δύο κορίτσια που έρχονται μετά από με σκόνταψαν το λάθος μου, προφανώς δεν εκτιμούσα τα αξιοθέατα του καθιστικού που μου έκαναν να χάσετε το ανδρικό εικονίδιο στην ανοιχτή πόρτα.

Προσέξτε, κυρίες! Το κάθισμα τουαλέτας μπορεί να πάρει φρέσκο

Μια άλλη ιδέα που έχω δει μόνο στην Ελλάδα - ένα κάθισμα τουαλέτας που έχει σχεδιαστεί για να μένει στη θέση "up". Για άλλες χρήσεις, πρέπει να πιέσετε το κάθισμα προς τα κάτω και να το τοποθετήσετε σε μια ομαλή κίνηση. Όταν σηκωθείτε, το κάθισμα ανεβαίνει αυτόματα πίσω στη θέση "up", με την πιθανότητα να χαλαρώσετε λίγο, αν δεν είστε γρήγοροι. Φαίνεται να μην υπάρχει αμφιβολία στη σύγχρονη Ελλάδα ως προς τη θέση στην οποία θα έπρεπε να βρίσκεται το κάθισμα! Κατά κάποιο τρόπο, δεν νομίζω ότι οι Μινωίτες, με την δήθεν γυναικεία κεντρική κουλτούρα τους, χρησιμοποίησαν αυτήν την "προηγμένη" συσκευή στο υδραυλικό τους σύστημα.

Ποια είναι αυτή η γυναίκα και γιατί χειρίζεται το χαρτί τουαλέτας μου;

Τέλος, μερικές τουαλέτες σε αρχαιολογικούς χώρους όπως η Κνωσός και οι μεγάλες δημόσιες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών λεωφορείων, μπορεί να έχουν υπάλληλο για μπάνιο. Αυτό το άτομο κάθεται ή στέκεται κοντά στην είσοδο της τουαλέτας και αναπαράγει μια ποσότητα χαρτιού τουαλέτας. Μια πινακίδα κοντά δείχνει ότι μια άκρη αναμένεται, και οποιοδήποτε νόμισμα θα κάνει. Θα σας δώσουν ακόμα χαρτί υγείας ακόμα κι αν δεν έχετε χρήματα, αλλά μπορεί να μην φαίνονται χαρούμενοι γι 'αυτό. Η παρουσία τους τουλάχιστον συνήθως εξασφαλίζει ότι η εγκατάσταση είναι αρκετά καθαρή. Ο υπάλληλος μπορεί επίσης να είναι πρόθυμος να παρακολουθήσει σύντομα την τσάντα σας ενώ χρησιμοποιείτε το μπάνιο, το οποίο αξίζει τα 50 λεπτά σε μένα όταν η εναλλακτική λύση σέρνει τα πάντα στο πάγκο μαζί μου.