Κορεάτικα Μνημόνια Βετεράνων πολέμου στην Ουάσιγκτον

Ο μνημόσυνος κορεάτικων βετεράνων πολέμου στην Ουάσιγκτον ήταν αφιερωμένος το 1995 σε 1,5 εκατομμύριο αμερικανούς άνδρες και γυναίκες που υπηρετούσαν στον πόλεμο της Κορέας από το 1950-1953. Το επεκτατικό μνημείο περιλαμβάνει μια ομάδα 19 αγαλμάτων που απεικονίζουν στρατιώτες στην περιπολία που αντιμετωπίζει μια αμερικανική σημαία. Ένας τοίχος από γρανίτη έχει μια τοιχογραφία από τα πρόσωπα των 2.400 ανώνυμων στρατιωτών με μια ανάγνωση που δηλώνει ότι «η ελευθερία δεν είναι ελεύθερη». Μια πισίνα της μνήμης τιμά όλους τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή έλειπαν στη δράση.

Το Ίδρυμα Μνημόνιο προωθεί σήμερα νομοθεσία για να προσθέσει ένα τείχος της μνήμης στο μνημείο, αναφέροντας τα ονόματα των βετεράνων.
Δείτε Φωτογραφίες του Κορεατικού Βετεράνου Πολέμου

Να φτάσετε στο Κορεατικό Μνημόσυνο Βετεράνων πολέμου

Το μνημείο βρίσκεται στο National Mall στο Daniel French Dr. και Independence Ave., NW Washington, DC. Δείτε ένα χάρτη Ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό είναι ο Foggy Bottom.

Περιορισμένος χώρος στάθμευσης είναι διαθέσιμος κοντά στο National Mall. Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στην πόλη είναι να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Για προτάσεις πάρκων, δείτε οδηγό για στάθμευση κοντά στο National Mall.

Ώρες αναμνηστικών: Άνοιγμα 24 ωρών.

Κοραλλιογενή Αγάλματα Αγώνα Βετεράνων

Το μνημείο διαθέτει 19 αγάλματα μεγέθους μεγαλύτερου μεγέθους, σχεδιασμένα από τον Frank Gaylord, ντυμένα με πλήρη εξοπλισμό μάχης. Αντιπροσωπεύουν μέλη όλων των κλάδων των ενόπλων δυνάμεων: τον αμερικανικό στρατό, το θαλάσσιο σώμα, το ναυτικό και την πολεμική αεροπορία.

Ο τοίχος του Κορεατικού πολέμου

Ο τοίχος από μαύρο γρανίτη, σχεδιασμένος από τον Louis Nelson της Νέας Υόρκης, αποτελείται από 41 πάνελ που εκτείνονται σε 164 πόδια.

Η τοιχογραφία απεικονίζει το προσωπικό του Στρατού, Ναυτικού, Ναυτικού Σώματος, Πολεμικής Αεροπορίας και Ακτοφυλακής και τον εξοπλισμό τους. Όταν βλέπουμε από απόσταση, τα χαρακτικά δημιουργούν την εμφάνιση των οροσειρών της Κορέας.

Η πισίνα της μνήμης

Το Memorial έχει μια αντανακλαστική πισίνα που περιβάλλει τον τοιχογράφο. Η πισίνα προορίζεται για να ενθαρρύνει τους επισκέπτες να δουν το Μνημείο και να προβληματιστούν για το ανθρώπινο κόστος του πολέμου.

Οι επιγραφές σε τετράγωνα γρανίτη στο ανατολικό άκρο του μνημείου παραθέτουν τον αριθμό των στρατιωτών που σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν, κρατήθηκαν ως αιχμάλωτοι πολέμου και έλειπαν στη δράση. Δυστυχώς, οι περισσότεροι επισκέπτες δεν βλέπουν τα αριθμητικά στοιχεία των θυμάτων, καθώς δεν είναι εμφανώς στο προσκήνιο.

Επισκέψεις Συμβουλές

Ιστοσελίδα: www.nps.gov/kowa

Αξιοθέατα Κοντά στο Κορεατικό Μνημείο Πολέμου