Σε περίπτωση που αγοράζετε ασφάλεια CDW για το αυτοκίνητό σας;

Είτε χρειάζεστε είτε όχι, η κάλυψη της ζημίας από τη σύγκρουση εξαρτάται από τις ανάγκες ενοικίασης αυτοκινήτου, την τοποθεσία και τη μέθοδο πληρωμής.

Τι είναι η κάλυψη απαλλαγής από ζημιές από σύγκρουση;

Όταν οι αντιπρόσωποι εξυπηρέτησης πελατών ενοικίασης αυτοκινήτων ζητούν να αγοράσετε κάλυψη ζημιών αποζημίωσης (CDW) ή απώλεια ζημιών (LDW), σας ζητούν να πληρώσετε ένα συγκεκριμένο ποσό ημερησίως σε αντάλλαγμα για χαμηλότερη εκπεστέα πληρωμή, εάν το αυτοκίνητο μίσθωσης υποστεί βλάβη ή κλαπεί.

Το ποσό που πληρώνετε ποικίλλει ανάλογα με τη θέση και τον τύπο του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου. Λαμβάνοντας (και πληρώνοντας) κάλυψη CDW μπορεί να προσθέσει 25% ή περισσότερο στο συνολικό κόστος της ενοικίασης σας. Σε ορισμένες χώρες, όπως η Ιρλανδία, ενδέχεται να χρειαστεί να αγοράσετε κάλυψη CDW ή να παράσχετε αποδείξεις εναλλακτικής και ισοδύναμης κάλυψης για ενοικίαση αυτοκινήτου.

Η αγορά κάλυψης CDW μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα αν το αυτοκίνητό σας είναι κατεστραμμένο. Αν δεν αγοράσετε κάλυψη ζημιών αποζημίωσης για σύγκρουση και κάτι συμβαίνει με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σας, θα μπορούσατε τελικά να πληρώσετε την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων πολλά χρήματα. Η έκπτωση από το αυτοκίνητό σας θα μπορούσε να είναι αρκετά υψηλή - σε ορισμένες περιπτώσεις, και σε χιλιάδες δολάρια - και μπορεί επίσης να χρειαστεί να πληρώσετε την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων για απώλεια χρήσης αυτού του αυτοκινήτου κατά την επισκευή του.

Από την άλλη πλευρά, η κάλυψη του CDW μπορεί να είναι αρκετά δαπανηρή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να διπλασιάσει σχεδόν το κόστος της ενοικίασης αυτοκινήτου. Εάν οδηγείτε μόνο το αυτοκίνητό σας σε μικρή απόσταση, η αγορά CDW κάλυψης ίσως δεν αξίζει τον κόπο - εκτός αν βέβαια πάρετε κάποιο ατύχημα.

Η κατώτατη γραμμή: Θα χρειαστεί να διαβάσετε ολόκληρο το συμβόλαιο ενοικίασης αυτοκινήτου σας και να σταθμίσετε προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της πληρωμής για κάλυψη ζημιών αποζημίωσης σε περίπτωση που επιλέξετε το αυτοκίνητο ενοικίασης.

Εναλλακτικές λύσεις για την αγορά κλοπής απαλλαγής από ζημία

Εταιρείες πιστωτικών καρτών

Η εταιρεία πιστωτικών καρτών σας μπορεί να προσφέρει κάλυψη CDW, υπό την προϋπόθεση ότι πληρώνετε για την ενοικίασή σας με αυτήν την πιστωτική κάρτα και παραβλέπετε την κάλυψη CDW που σας προσφέρει η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Αν επιλέξετε αυτήν την επιλογή, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της εταιρείας σας πριν κάνετε την ενοικίαση αυτοκινήτου. Ορισμένες εταιρείες πιστωτικών καρτών προσφέρουν κάλυψη μόνο εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ άλλες αποκλείουν συγκεκριμένες χώρες. Σχεδόν όλες οι εταιρείες πιστωτικών καρτών αποκλείουν τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Ιρλανδία, αν και η American Express πρόσθεσε την Ιρλανδία στον κατάλογο των καλυπτόμενων χωρών τον Ιούλιο του 2017.

Ασφάλιση αυτοκινήτων

Διαβάστε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή καλέστε την ασφαλιστική σας εταιρεία για να μάθετε εάν η πολιτική σας για την αυτοκινητοβιομηχανία περιλαμβάνει κάλυψη για ζημιά σε ένα αυτοκίνητο μίσθωσης. Ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως το Μέριλαντ, απαιτούν από τους ασφαλιστές αυτοκινήτων να παρέχουν αυτή την κάλυψη. Εάν η πολιτική σας καλύπτει τη ζημιά αυτοκινήτου ενοικίου, δεν χρειάζεται να πληρώσετε την εταιρεία σας ενοικίασης αυτοκινήτων για κάλυψη CDW όταν νοικιάσετε αυτοκίνητο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει για εξαιρέσεις, όπως ενοικιάσεις αυτοκινήτων εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Ιρλανδία.

Ασφαλιστές ταξιδίων

Μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε κάλυψη παραίτησης από ζημιές από σύγκρουση από έναν πάροχο ασφάλισης ταξιδίων όταν ασφαλίζετε το ταξίδι σας . Πολλοί πάροχοι ασφάλισης ταξιδιών προσφέρουν κάλυψη ζημιών αυτοκινήτου, την οποία μπορείτε να αγοράσετε αν θέλετε να μειώσετε την κάλυψη CDW που προσφέρει η εταιρεία σας ενοικίασης αυτοκινήτων. Αυτός ο τύπος κάλυψης ισχύει μόνο σε συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως κλοπή οχημάτων, ταραχές, εμφύλια αναταραχή, φυσική καταστροφή, σύγκρουση και αναστάτωση του οχήματος.

Ορισμένες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της οδήγησης ενώ είναι σε κατάσταση μέθης, εξαιρούνται συγκεκριμένα από την κάλυψη ζημιών από το όχημα. Οι περισσότεροι πάροχοι ασφάλισης ταξιδιών δεν θα πωλούν κάλυψη ζημιών από οχήματα για ορισμένους τύπους ενοικιαζόμενων οχημάτων, όπως μοτοσυκλέτες, φορτηγά και κατασκηνωτές. Εάν η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων σας απαιτεί να έχετε κάλυψη για άλλες καταστάσεις, όπως ραγισμένα ή σπασμένα γυάλινα παράθυρα (τα οποία είναι κοινά στην Ιρλανδία), ενδέχεται να μην μπορείτε να αντικαταστήσετε την κάλυψη ζημιών από ενοικίαση οχήματος για το CDW.

Γενικά, δεν μπορείτε να αγοράσετε από μόνοι σας την κάλυψη ζημιών από το όχημα Rental Damage Vehicle Damage. Ενοικίαση αυτοκινήτου Η κάλυψη ζημιών συνήθως συνοδεύεται από άλλους τύπους ταξιδιωτικής ασφάλισης. Μπορείτε να ζητήσετε μια προσφορά για ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού απευθείας από έναν ασφαλειοδότη, όπως το Travel Guard, το Travelex, η HTH Worldwide ή η MH Ross Travel Insurance Services, ή από έναν online ασφαλιστικό συνυπολογιστή όπως το SquareMouth.com, το TravelInsurance.com ή το InsureMyTrip.com .

Βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμάσει ολόκληρη την πολιτική ασφάλισης ταξιδιού και τον συνοδευτικό κατάλογο εξαιρέσεων πριν αγοράσετε.