Πρέπει να κάνετε κράτηση του ενοικίου αυτοκινήτου σας μέσω μιας ιστοσελίδας τρίτου μέρους;

Οι αποταμιεύσεις αξίζουν την πρόσθετη προσπάθεια;

Η κράτηση ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου στο διαδίκτυο είναι μια σύνθετη διαδικασία που περιλαμβάνει σύγκριση τιμών και κατηγοριών αυτοκινήτων. Οι ιστοσελίδες τρίτων προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο σύγκρισης των τιμών ενοικίασης αυτοκινήτων, αλλά είναι οι καλύτεροι δικτυακοί τόποι που χρησιμοποιούνται όταν κάνετε κράτηση του αυτοκινήτου σας;

Τι είναι ένας ιστότοπος ενοικίασης αυτοκινήτων τρίτου μέρους;

Οι ιστοσελίδες ταξιδιών τρίτων, όπως το Orbitz, Rentalcars.com, Expedia και Auto Europ e, πωλούν ταξιδιωτικά προϊόντα από διάφορους παρόχους.

Μερικοί, όπως η Expedia, είναι ταξιδιωτικά πρακτορεία σε απευθείας σύνδεση, ενώ άλλοι, όπως η Auto Europe, είναι χονδρέμποροι ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων ή συνεργάτες ενοποίησης. Ακόμα άλλοι, όπως η Priceline, πωλούν προϊόντα ταξιδιού χρησιμοποιώντας ένα αδιαφανές μοντέλο ηλεκτρονικών πωλήσεων, στο οποίο οι πελάτες δεν ανακαλύπτουν ποια εταιρεία θα προμηθεύσει το αυτοκίνητό τους ενοικίασης μέχρι να πληρώσουν γι 'αυτό.

Πώς λειτουργούν οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων από τρίτους;

Συνήθως, επισκέπτεστε έναν ιστότοπο τρίτου μέρους, πληκτρολογήστε τα ταξιδιωτικά σας στοιχεία και περιμένετε να δοθεί στον ιστότοπο μια λίστα με τιμές και επιλογές ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων. Μπορεί ή όχι να μπορείτε να δείτε ποια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων θα είναι ο πραγματικός πάροχός σας. Εάν βρείτε μια τιμή και μια κατηγορία αυτοκινήτου που σας αρέσει, διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης και τους όρους ενοικίασης και, εάν είστε άνετοι με αυτούς, κρατήστε το αυτοκίνητό σας.

Ορισμένοι δικτυακοί τόποι τρίτων απαιτούν να πληρώνετε ολόκληρο το αυτοκίνητο όταν το επιφυλάσσετε. Οι διαδικασίες παραλαβής διαφέρουν. Η Auto Europe, για παράδειγμα, δίνει στους πελάτες της ένα κουπόνι για να μεταβεί στο γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων. οι ακριβείς όροι και προϋποθέσεις παρατίθενται στο κουπόνι, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε εκ των προτέρων ποια είδη απαλλαγών από ζημία και προαιρετικές υπηρεσίες που θα θέλατε να πληρώσετε όταν παραλάβετε το αυτοκίνητο.

Αν είναι δυνατόν, πληρώστε με πιστωτική κάρτα . Οι περισσότερες εταιρείες πιστωτικών καρτών προσφέρουν στους κατόχους καρτών την ευκαιρία να αμφισβητήσουν λανθασμένες ή δόλιες χρεώσεις.

Τι περιλαμβάνεται στην τιμή μίσθωσης αυτοκινήτου τρίτου μέρους μου;

Ανάλογα με το πού σκοπεύετε να πάρετε το αυτοκίνητο ενοικίασης και ποια εταιρεία σας παρέχει αυτό το αυτοκίνητο, η τιμή σας μπορεί να περιλαμβάνει φόρους, τέλη, προστασία κλοπής, απαλλαγές από ζημίες, αμοιβές αδειών χρήσης, χρεώσεις για το χονδρεμπόριο και πρόσθετες χρεώσεις τοποθεσίας.

Η εταιρεία σας ενοικίασης αυτοκινήτων θα σας προσφέρει την ευκαιρία να αγοράσετε απαλλαγές από ζημίες (για παράδειγμα, την αποφυγή ζημιών από σύγκρουση ), προστασία κλοπής, ασφάλιση ατυχημάτων και προαιρετική κάλυψη όταν παραλάβετε το αυτοκίνητο.

Σημαντικό: Είναι δική σας ευθύνη να καταλάβετε ποιοι περιορισμοί ισχύουν και ποιες καλύψεις απαιτούνται στη χώρα που σκοπεύετε να επισκεφθείτε. Ορισμένες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων δεν θα νοικιάσουν πελάτες άνω των 70 ετών ή 75 ετών. Σε ορισμένες χώρες, όπως η Ιρλανδία, πρέπει να έχετε είτε κάλυψη ζημιών αποζημίωσης και προστασία κλοπής είτε να πληρώσετε μια τεράστια εγγύηση για πιθανή ζημιά στο αυτοκίνητο. Μπορεί να ανακαλύψετε κατά το χρόνο παραλαβής ότι η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων από την οποία ενοικιάσατε δεν θα δεχτεί την κάλυψη που παρέχεται από τον ιστότοπό σας τρίτου μέρους και θα πρέπει να αγοράσετε επιπλέον κάλυψη αν θέλετε να ενοικιάσετε το αυτοκίνητο.

Τι μπορώ να κάνω για να ελαχιστοποιήσω τα πιθανά προβλήματα με την ενοικίαση αυτοκινήτου τρίτου μέρους μου;

Ελέγξτε προσεκτικά την τιμή, τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τη χώρα και τις γενικές πολιτικές ενοικίασης για την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων που σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων και οι εκπρόσωποι εξυπηρέτησης πελατών στη χώρα σας δεν είναι πιθανό να γνωρίζουν τίποτα σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις, τις απαιτούμενες ασφαλίσεις ή τις απαιτήσεις ηλικίας σε άλλη χώρα.

Μπορεί να χρειαστεί να καλέσετε ένα γραφείο στη χώρα προορισμού για να λάβετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Εάν εργάζεστε με έναν ιστότοπο τρίτου μέρους που χρησιμοποιεί ένα αδιαφανές μοντέλο πωλήσεων, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις αυτής της ιστοσελίδας τρίτου μέρους προτού διατηρήσετε ένα αυτοκίνητο ενοικίασης. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση αστικής ευθύνης, την κάλυψη προστασίας κλοπής και την κάλυψη σύγκρουσης (CDW). Αν δεν μπορείτε να καθορίσετε ποιοι τύποι ασφάλισης και καλύψεις περιλαμβάνονται στην τιμή ενοικίασής σας, επικοινωνήστε με έναν εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών στην ιστοσελίδα τρίτου μέρους και ζητήστε από αυτούς να σας στείλουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το κόστος της προτεινόμενης ενοικίασής σας.

Σημαντικό: Να είστε απόλυτα σίγουροι ότι καταλαβαίνετε την πολιτική ακύρωσης πριν από την κράτηση του ενοικίου αυτοκινήτου σας. Ορισμένες εταιρείες υπολογίζουν τις καθυστερημένες αφίξεις, ακόμη και εκείνες που οφείλονται σε καθυστερήσεις πτήσεων, καθώς δεν εμφανίζονται και οι μη εκθέσεις συνήθως θεωρούνται ακυρώσεις.

Εάν η πτήση σας έχει καθυστερήσει και δεν έχετε έρθει σε επαφή τόσο με τον ιστότοπο τρίτου μέρους όσο και με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου, θα μπορούσατε να καταλήξετε να χάσετε την κράτησή σας και να πληρώσετε ολόκληρο το κόστος της ενοικίασής σας. Ποτέ μην υποθέσετε ότι η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων θα κρατήσει την κράτησή σας αν έχετε κάνει κράτηση μέσω ενός δικτυακού τόπου τρίτου μέρους.

Τι συμβαίνει εάν θέλω να αμφισβητήσω μέρος του νομοσχεδίου ενοικίασης αυτοκινήτου μου;

Εάν πιστεύετε ότι λάβατε εσφαλμένα τιμολόγια για ζημιά στο ενοικιαζόμενο σας αυτοκίνητο ή για κάλυψη που απορρίφθηκε και πληρώσατε με πιστωτική κάρτα, ακολουθήστε τις διαδικασίες της εταιρείας πιστωτικής κάρτας σας για να αμφισβητήσετε τις χρεώσεις. Ορισμένες εταιρείες πιστωτικών καρτών απαιτούν να υποβάλλετε γραπτώς τις διαφωνίες, ενώ άλλοι θα ξεκινήσουν μια έρευνα αν καλέσετε την ανοικτή γραμμή εξυπηρέτησης πελατών τους.

Αποθηκεύστε όλες τις αποδείξεις, τα συμβόλαια, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις εκτυπώσεις κρατήσεων και τα σχετικά έγγραφα έως ότου η διαφορά χρέωσης σας επιλυθεί με ικανοποίηση.