Ενοικιάσεις αυτοκινήτων: Πιστωτικές κάρτες έναντι χρεωστικών καρτών

Ποια μέθοδος πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε για την ενοικίαση σας

Η πληρωμή για ένα αυτοκίνητο μίσθωσης μπορεί συχνά να γίνει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, αν και υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το αν μια μέθοδος πληρωμής είναι καλύτερη από την άλλη.

Οι πολιτικές των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων σχετικά με τις μεθόδους πληρωμής, τις καταθέσεις και τις κρατήσεις σε κεφάλαια ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, τόσο από την εταιρεία όσο και από το μεμονωμένο γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων. Εντός της ίδιας εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων, δύο τοπικά γραφεία ενοικίασης μπορούν να έχουν διαφορετικές πολιτικές αποδοχής χρεωστικών καρτών, καταθέσεων, παρακρατήσεων σε πιστωτικές κάρτες και πολιτικές κρατήσεων.

Όταν κάνετε κράτηση για ένα αυτοκίνητο ενοικίασης, αναθεωρήστε τη συγκεκριμένη σύμβαση μίσθωσης θέσης, υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων σας επιτρέπει να την δείτε όταν κάνετε κράτηση του ενοικίου σας. Αυτή η συμφωνία ενοικίασης θα σας πει εάν μπορείτε να πληρώσετε με χρεωστική κάρτα. Αν δεν μπορείτε να δείτε τη συμφωνία σας, καλέστε το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων, ακόμα και αν βρίσκεστε σε άλλη χώρα, και ρωτήστε για τις επιλογές πληρωμής για την κράτησή σας.

Σε γενικές γραμμές, η πληρωμή με πιστωτική κάρτα είναι η καλύτερη επιλογή, επειδή δεν χρειάζεται να δώσετε στην εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων άμεση πρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Επιπλέον, μπορείτε να αμφισβητήσετε τις χρεώσεις μέσω της εταιρείας πιστωτικής σας κάρτας εάν χρεωθείτε εσφαλμένα και δεν θα υποβληθείτε σε πιστωτικό έλεγχο, που θα μπορούσε να επηρεάσει την πιστοληπτική σας ικανότητα.

Πληρωμή με χρεωστική κάρτα

Εάν νοικιάζετε εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, υπάρχουν διάφορα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια χρεωστική κάρτα για να κάνετε κράτηση και να πληρώσετε για το ενοικιαζόμενο σας αυτοκίνητο .

Πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ δέχονται χρεωστικές κάρτες για πληρωμή όταν επιστρέφουν το αυτοκίνητο, αλλά απαιτούν να δώσετε πληροφορίες πιστωτικής κάρτας όταν παραλάβετε το όχημα ενοικίασης. Ομοίως, πολλά καναδικά γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων δεν θα σας επιτρέψουν να παραλάβετε το αυτοκίνητό σας με τη χρήση χρεωστικής κάρτας. Θα χρειαστεί να επιτρέψετε στον αντιπρόσωπο αυτοκινήτων ενοικίασης να περάσει την πιστωτική σας κάρτα όταν υπογράψετε τη σύμβαση ενοικίασης.

Αυτές οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που σας επιτρέπουν να παραλάβετε το αυτοκίνητό σας με χρεωστική κάρτα συνήθως θα επιτρέπουν μόνο τη χρήση της χρεωστικής σας κάρτας για να εγγυηθείτε την ενοικίασή σας αν περάσετε τα κριτήρια ελέγχου πιστωτικού κινδύνου. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων θα ελέγχει εσάς, πιθανώς μέσω της Equifax, προτού ολοκληρώσετε τη συμφωνία μίσθωσης.

Εάν η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων σας επιτρέπει να παραλάβετε το αυτοκίνητό σας χρησιμοποιώντας τη χρεωστική σας κάρτα, ο αντιπρόσωπος μίσθωσης θα θέσει υπό κράτηση ποσά στον τραπεζικό λογαριασμό που συνδέονται με τη χρεωστική κάρτα για ποσό ίσο με τις εκτιμώμενες χρεώσεις μίσθωσης συν μία κατάθεση, συνήθως $ 200 έως 300 δολάρια. Αυτό το ποσό κατάθεσης ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία, αλλά η κατάθεσή σας θα επιστραφεί στον τραπεζικό σας λογαριασμό μετά την απόσυρση του ενοικίου αυτοκινήτου σας.

Εάν επιστρέψετε το αυτοκίνητό σας με καθυστέρηση ή σε κατεστραμμένη κατάσταση, η υπογεγραμμένη συμφωνία σας δίνει στην εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων το δικαίωμα να αποσύρει τα χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό σας για να καλύψει τις καθυστερημένες χρεώσεις ή την επισκευή των ζημιών.

Πληρώνοντας με πιστωτική κάρτα

Αν σκοπεύετε να κάνετε κράτηση και να πληρώσετε για το αυτοκίνητό σας με πιστωτική κάρτα, υπάρχουν επίσης μερικά θέματα. Μπορεί να μην χρειαστεί να δώσετε πληροφορίες για την πιστωτική σας κάρτα όταν κάνετε κράτηση του ενοικίου αυτοκινήτου σας, αλλά θα πρέπει να εμφανίσετε την πιστωτική σας κάρτα και το δελτίο ταυτότητας με τον αντιπρόσωπο ενοικίασης κατά την παραλαβή του οχήματος.

Ο πράκτορας θα περάσει την κάρτα σας πριν υπογράψετε τη σύμβαση.

Πολλά γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ τοποθετούν την πιστωτική σας κάρτα όταν παραλάβετε το όχημα ενοικίασης. Συνήθως, το ποσό αυτό ισούται με τα εκτιμώμενα τέλη ενοικίασής σας συν το μεγαλύτερο ποσό σταθερού δολαρίου ή ποσοστό - συνήθως 15 έως 25 τοις εκατό - των εκτιμώμενων τελών μίσθωσης. Επομένως, εάν οι εκτιμώμενες χρεώσεις ενοικίασης αυτοκινήτων σας είναι $ 100, η ​​κράτηση της πιστωτικής σας κάρτας θα είναι $ 100 συν είτε ένα συγκεκριμένο ποσό κατάθεσης ($ 200 είναι ένας καλός αριθμός εκκίνησης) ή $ 15 έως $ 20, όποιο είναι μεγαλύτερο. Σε αυτό το παράδειγμα, το συνολικό ποσό που κρατάτε με πιστωτική κάρτα θα είναι $ 300.

Όταν επιστρέψετε το αυτοκίνητό σας, η αναμονή θα αφαιρεθεί και η πιστωτική σας κάρτα θα χρεωθεί μόνο για το πραγματικό ποσό που οφείλετε. Αν το αυτοκίνητο είναι κατεστραμμένο ή επιστρέψει μετά την προθεσμία, θα αντιμετωπίσετε πρόσθετες χρεώσεις .

Ορισμένες τοποθεσίες ενοικίασης δεν θα δέχονται προπληρωμένες κάρτες VISA και MasterCard. Αν σκοπεύετε να πληρώσετε για το ενοικιαζόμενο σας αυτοκίνητο με προπληρωμένη κάρτα, καλέστε το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων προτού κάνετε την κράτησή σας για να μάθετε αν θα γίνει δεκτή.