Πώς να βρείτε μια εργασία στην Ιταλία: ένας οδηγός για φοιτητές ταξιδιώτη

Συμβουλές για την εύρεση εργασίας στην όμορφη Ιταλία

Η εργασία στην Ιταλία ακούγεται σαν το απόλυτο όνειρο. Πανέμορφα τοπία, απίστευτο φαγητό και φιλικοί άνθρωποι - γιατί δεν θα θέλατε να έρθετε και να μετακομίσετε στην Ιταλία για να εργαστείτε;

Δυστυχώς, η ανάληψη μιας φοιτητικής δουλειάς στην Ιταλία δεν είναι τόσο απλή όσο ακούγεται. Αν είστε Αμερικανός πολίτης, θα προσπαθήσετε να αποκτήσετε μια βίζα εργασίας και αν είστε φοιτητής, θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Όπως πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, για να αποκτήσετε μια βίζα εργασίας για την Ιταλία, θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από μια ιταλική εταιρεία.

Για να κερδίσετε χορηγία από μια εταιρεία, θα πρέπει να αποδείξουν στη μετανάστευση ότι μπορείτε να εκτελέσετε μια δουλειά γι 'αυτούς που δεν μπορούν Ιταλοί. Ως φοιτητής με πολύ λίγη εργασιακή εμπειρία, αυτό θα είναι δύσκολο να αποδειχθεί.

Ωστόσο, οι αναγνώστες μου που είναι πολίτες της ΕΕ δεν θα έχουν πρόβλημα με την εργασία στην Ιταλία. Όπως γνωρίζετε, η ένταξη στην ΕΕ σάς δίνει τη δυνατότητα να ζήσετε και να εργαστείτε σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, επομένως δεν θα έχετε το ίδιο εμπόδιο που κάνουν οι Αμερικανοί. Απλά θα πρέπει να πετάξετε στην Ιταλία και να ξεκινήσετε το κυνήγι εργασίας - είναι τόσο εύκολο!

Μια εναλλακτική λύση για τους Αμερικανούς φοιτητές, όμως, είναι να φθάσουν στην Ιταλία με φοιτητική βίζα. Μόλις φτάσετε στη χώρα, μπορείτε στη συνέχεια να επιχειρήσετε να μετατρέψετε τη φοιτητική σας βίζα σε θεώρηση εργασίας - δεν είναι δυνατή η μετατροπή μιας τουριστικής θεώρησης σε θεώρηση εργασίας, οπότε η είσοδος σε φοιτητική βίζα είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Λοιπόν, ας πούμε ότι έχετε βρει έναν τρόπο να εργαστείτε στην Ιταλία. Πώς βρίσκετε πραγματικά μια δουλειά;

Λοιπόν, οι Ιταλοί είναι όλοι για οικογενειακές και σφιχτές φιλίες, γι 'αυτό τείνουν να προσλαμβάνουν ανθρώπους που ξέρουν. Όταν ψάχνετε για εργασία σπουδαστών στην Ιταλία, μπορεί να είστε καλύτερο να φτάσετε με το σακίδιο σας και να γνωρίσετε κάποιους ντόπιους πριν να μπορέσετε να προσγειώσετε μια εργασία που δεν είναι απλήρωτη, όπως η μάζα ελιάς σε αντάλλαγμα για ένα βάζο ελαιολάδου .

Αξίζει επίσης να δείτε τον πίνακα πληροφοριών στους ξενώνες σας, καθώς συχνά διαφημίζουν βραχυπρόθεσμες διαθέσιμες θέσεις εργασίας για τους ταξιδιώτες.

Τέλος, προετοιμάστε τον εαυτό σας όταν πηγαίνετε με μερικούς οδηγούς και έρευνα σε απευθείας σύνδεση, και βουρτσίζετε την ιταλική σας. Εάν θέλετε μια καλά πληρωμένη δουλειά, μπορείτε να αγωνιστείτε για να πάρετε ένα εάν μιλάτε μόνο αγγλικά.

Με όλα όσα είπε, δοκιμάστε αυτές τις πηγές πληροφοριών:

Ιστοσελίδες για έλεγχο πρώτα

Διδασκαλία Αγγλικών στην Ιταλία Με TEFL

Εάν θέλετε να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε και δεν έχετε τα θεμέλια για να εργαστείτε στο διαδίκτυο, συνιστούμε να πάρετε μια διδασκαλία της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας. Μόλις αποκτήσετε αυτά τα προσόντα, θα είστε σε θέση να διδάξετε αγγλικά σε όλο τον κόσμο, που είναι ένας εξαιρετικός τρόπος χρηματοδότησης των ταξιδιών σας.

Ανατρέξτε στον λεπτομερή οδηγό i-to-i για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στην Ιταλία, από τους αναμενόμενους μισθούς μέχρι το πώς μπορείτε να βρείτε μια δουλειά όπου μπορείτε να τοποθετήσετε.

Σκεφτείτε το WWOOFing

Το WWOOF σημαίνει "Πρόθυμοι Εργαζόμενοι στις Οργανικές Φάρμες" και είναι ένας τρόπος για να δείτε κάποια από την Ιταλία, ενώ εξοικονομείτε ακόμη χρήματα. Δεν θα κάνετε χρήματα WWOOFing - είναι μια εθελοντική ευκαιρία - αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα πάρετε τη διαμονή σας και τα γεύματα που καλύπτονται κατά τη διάρκεια της παραμονής σας, έτσι δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για τη δαπάνη χρημάτων.

Έχω έναν φίλο που τρέχει ένα εστιατόριο στη λίμνη Como που χρησιμοποιεί WWOOFers καθ 'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι εργαζόμενοι τον βοηθούν να φυτέψει το φαγητό για τα πιάτα του και να κρατήσει το εστιατόριό του σε λειτουργία, και σε αντάλλαγμα, θα ζήσουν σε ένα όμορφο χωριό με δωρεάν διαμονή και καταπληκτικά γεύματα όλη την ημέρα.

Ή ακόμα και WorkAway

Το WorkAway είναι ένα θέμα για μια πολιτιστική ανταλλαγή, σαν το WWOOFing. Αλλά αντίθετα με το WWOOFing, δεν θα επικεντρωθείτε μόνο στα αγροκτήματα. Θα μπορούσατε να βοηθήσετε να χτίσετε σπίτια για τις κοινότητες που έχουν ανάγκη. θα μπορούσατε να φροντίσετε τα τραυματισμένα ζώα. ή θα μπορούσατε να βοηθήσετε ακόμη και να ανακαινίσετε μια παλιά αγροικία στην ύπαιθρο της Τοσκάνης.

Δεν θα σας αποζημιωθούν για το χρόνο σας, αλλά θα λάβετε δωρεάν διαμονή και φαγητό, έτσι αυτό σας δίνει την ευκαιρία να ξεκουραστείτε με τους Ιταλούς ντόπιους, χωρίς να χρειαστεί να περάσετε μια δεκάρα.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.