Πώς Μελέτη στο Εξωτερικό μπορεί να σας βοηθήσει να βαθμολογήσετε το έργο όνειρό σας

Βαθμολογήστε την εμπειρία σας για να βοηθήσετε να βαθμολογήσετε το έργο όνειρό σας

Η μελέτη στο εξωτερικό μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας. Η εμπειρία θα σας παρουσιάσει νέους ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, θα σας χαρίσει εμπιστοσύνη, θα βελτιώσει τις δεξιότητές σας για την επίλυση προβλημάτων, θα σας βοηθήσει να μεγαλώσετε άνετα σε άγνωστες καταστάσεις και θα αυξήσετε την ανεκτικότητα και την υπομονή σας. Ακριβώς πώς θα πρέπει να συμπεριλάβετε τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η μελέτη στο εξωτερικό σάς διαμόρφωσε σε έναν καλύτερο άνθρωπο στο βιογραφικό σας; Μην κοιτάτε ξανά, γιατί εδώ είναι ο οδηγός σας για να γράψετε για σπουδές στο εξωτερικό όταν κάνετε αίτηση για δουλειά.

Προγραμματίστε το μέλλον

Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο πριν ξεκινήσετε τη σπουδές σας στο εξωτερικό, αυτό είναι υπέροχο! Αυτό σημαίνει ότι ενώ βρίσκεστε μακριά, μπορείτε να κάνετε την πρόσθετη προσπάθεια να αποκτήσετε ορισμένες δεξιότητες που θα σας ωφελήσουν στο μέλλον.

Ένα σπουδαίο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκινήσετε ένα blog στο εξωτερικό και να δημοσιεύσετε περιεχόμενο σε αυτό για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Θα αποδείξει ότι είστε αφοσιωμένοι και μπορείτε να κολλήσετε με ένα έργο για αρκετούς μήνες κάθε φορά. Αυτό θα σας δείξει γρήγορα τις ικανότητές σας, καθώς η λειτουργία ενός blog προϋποθέτει δεξιότητες μάθησης, όπως γραφή, επεξεργασία, μάρκετινγκ, δικτύωση, κοινωνικά μέσα, επεξεργασία φωτογραφιών και οικοδόμηση μιας μάρκας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν υποβάλετε αίτηση για δουλειά στη δημοσίευση ή σε οποιαδήποτε άλλη δημιουργική βιομηχανία.

Θα μπορούσατε να πάρετε μαθήματα ξένων γλωσσών ενώ είστε μακριά, κάτι που δεν θα φανεί ποτέ κακό σε ένα βιογραφικό σημείωμα! Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το ελεύθερο Σαββατοκύριακο για να ταξιδέψετε, το οποίο σας βοηθά να κάνετε ένα πιο στρογγυλό άτομο. Θα μπορούσατε να προσφέρετε εθελοντικά κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου σας, ο οποίος και πάλι, δεν θα μετρήσει ποτέ εναντίον σας κατά την υποβολή αίτησης για δουλειά.

Σίγουρα αξίζει να σημειώσετε στο βιογραφικό σας ότι πρόκειται για εξωσχολικές δραστηριότητες: ότι δεν απαιτούνταν από το πρόγραμμά σας και ότι πήρατε την πρωτοβουλία μόνοι σας γιατί θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία σας στο εξωτερικό.

Δημιουργήστε ένα υπότιτλο κάτω από τον τίτλο εκπαίδευσης σας

Η μελέτη στο εξωτερικό είναι διαφορετική από τη φοίτηση στο κολέγιο, επειδή αποκτάτε πολύ περισσότερες δεξιότητες μετακινούμενοι στο εξωτερικό.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι θα θελήσετε να καταγράψετε τη μελέτη στο εξωτερικό με τη δική του επικεφαλίδα. Αυτό θα σας επιτρέψει να μιλήσετε για την εμπειρία και τι κέρδισε από αυτήν με περισσότερες λεπτομέρειες αντί να προσπαθήσετε να το συνοψίσετε σε ένα μόνο σημείο.

Εξετάστε ένα τμήμα που επισκέφθηκε τις χώρες

Θα συνιστούσα να συμπεριλάβετε μόνο αυτή την ενότητα εάν υποβάλλετε αίτηση για δουλειά που θα απαιτούσε να ταξιδεύετε συχνά. Εάν συμβαίνει αυτό, συμπεριλαμβανομένης μιας λίστας χωρών στις οποίες επισκεφθήκατε (τόσο κατά τη διάρκεια της φοίτησης στο εξωτερικό όσο και πριν / μετά), θα δείξετε ότι είστε ανοικτοί στο ταξίδι και είστε συνηθισμένοι στο άγχος και τις δυσκολίες που μπορεί να φέρει.

Επιλέξτε και επιλέξτε από αυτόν τον κατάλογο δεξιοτήτων

Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη τους τρόπους με τους οποίους η μελέτη στο εξωτερικό (και τα ταξίδια) σας βοήθησε να βελτιώσετε τον εαυτό σας ως άτομο, αλλά να πάρει όλα αυτά κάτω στο χαρτί είναι πιο εύκολο να αναφερθεί παρά να γίνει. Σκεφτείτε γιατί αποφασίσατε να σπουδάσετε στο εξωτερικό , τι ελπίζατε να κερδίσετε από αυτό, και αν ήσασταν επιτυχής ή όχι. Πώς άλλαξε η σπουδές στο εξωτερικό; Ζητήστε από τους φίλους και την οικογένειά σας για τις αλλαγές που έχουν δει, εάν αγωνίζεστε να βγείτε από εσάς.

Ακολουθούν μερικές επιλογές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε, καθώς και παραδείγματα σε περίπτωση που σας ζητηθεί να τα επεκτείνετε στη συνέντευξη:

Δεξιότητες χρηματοοικονομικής διαχείρισης: Αν κατευθυνθείτε στο εξωτερικό, πιθανότατα έχετε ένα ολοκαίνουργιο νόμισμα και συναλλαγματική ισοτιμία για να ασχοληθείτε.

Όχι σε αυτό, αλλά έπρεπε να πληρώσετε σε μια ξένη χώρα, όπου αρχικά δεν γνωρίζατε πόσο κοστίζουν τα πράγματα. Εάν αποφασίσατε να επωφεληθείτε από τον νέο προορισμό σας και τα ταξίδια σας, αυτό θα είχε φέρει ακόμα περισσότερες δεξιότητες διαχείρισης χρημάτων, όπως είχατε, ακόμα περισσότερο, νομίσματα για να αντιμετωπίσετε, καθώς και προσπαθώντας να μην πετάξετε τα χρήματά σας μακριά .

Βελτιωμένες γλωσσικές δεξιότητες: Εάν η αγγλική γλώσσα δεν ήταν η πρώτη γλώσσα που ομιλείται στη χώρα που μελετήσατε, κατά πάσα πιθανότητα πήρατε αρκετή γλώσσα στη διάρκεια του χρόνου σας εκεί. Ακόμα κι αν δεν είστε άπταιστα, αξίζει να συμπεριλάβετε αυτό, καθώς σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να εργαστείτε τόσο σκληρά για να επιτύχετε την ευχέρεια, εάν απαιτείται στην εργασία σας, και δείχνει ότι είστε πρόθυμοι να κάνετε την προσπάθεια να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά.

Παρακολουθήσατε τις δεξιότητές σας για την επίλυση προβλημάτων: Η μελέτη στο εξωτερικό αφορά μόνο στην επίλυση προβλημάτων, είτε πρόκειται για πλοήγηση σε ένα ολοκαίνουργιο κολέγιο για να προσπαθήσει να καταλάβει το χρονοδιάγραμμα των τοπικών λεωφορείων.

Λειτουργώντας σε μια άγνωστη χώρα σε μια άγνωστη γλώσσα θα οδηγήσει σε προβλήματα όποτε φεύγετε από το δωμάτιό σας!

Βελτιωμένες δεξιότητες για τους ανθρώπους: Σπουδές στο εξωτερικό σας οδηγούν σε δεκάδες νέους ανθρώπους, οι οποίοι, ανεξάρτητα από το πόσο κοινωνικά αμήχανοι αρχίζατε, μπορούν να βελτιώσουν μόνο τις ικανότητες των ανθρώπων σας. Μπορείτε να μάθετε πώς μπορείτε να είστε άνετοι γύρω από ανθρώπους από μια ολόκληρη σειρά υποβάθρων, αν μπορούν να μιλούν την ίδια γλώσσα με εσάς ή όχι. Ίσως χρειαστεί να κάνετε φίλους με ανθρώπους και να γαλουχήσετε αυτές τις φιλίες επειδή δεν γνωρίζατε κανέναν άλλον στη χώρα.

Ενισχυμένη γνώση της γεωγραφίας και των παγκόσμιων θεμάτων: Μόλις εγκαταλείψετε τις Ηνωμένες Πολιτείες και ζήσετε σε άλλη χώρα, οι γνώσεις σας για τον κόσμο γίνονται ευρύτερες. Μπορεί να συμβεί απλά διαβάζοντας τις τοπικές εφημερίδες αγγλικής γλώσσας ή παρακολουθώντας τις ειδήσεις. Αν σπουδάζετε στο εξωτερικό στην Ευρώπη, οι ειδήσεις θα επικεντρωθούν περισσότερο στις ευρωπαϊκές χώρες, οπότε δεν μπορείτε να βοηθήσετε, αλλά να μάθετε περισσότερα για την περιοχή.

Ενημερωμένες τεχνικές επικοινωνίας: Εάν κάποιος δεν μιλάει την ίδια γλώσσα με εσάς, αλλά πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί του, πώς το κάνετε; Μετά το πέρασμα του χρόνου στο εξωτερικό, πιθανότατα θα ξέρετε πώς να το κάνετε αυτό! Η επικοινωνία με ανθρώπους που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα όπως σας διδάσκει πώς να μιμείτε αποτελεσματικά σας ενθαρρύνει να παραλάβετε λέξεις και φράσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε συνομιλία και σας διδάσκει την τέχνη της υπομονής, αντί να μιλάτε ακόμη πιο δυνατά στα αγγλικά ελπίζω ότι θα σας καταστήσει καλύτερα κατανοητό.

Βελτιωμένη πολιτισμική ευαισθησία και ευαισθησία: Η δαπάνη χρόνου σε μια ξένη χώρα αυξάνει μόνο την ανοχή σας και την ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού. Σκεφτείτε τις προκαταλήψεις που είχατε σχετικά με τη χώρα και τους κατοίκους της χώρας που πήγατε να σπουδάσετε στο εξωτερικό - έχουν αλλάξει;

Και από αυτόν τον κατάλογο προσωπικών ποιοτήτων

Αναμφισβήτητα θα βελτιώσετε τις προσωπικές σας ιδιότητες ενώ σπουδάζετε και στο εξωτερικό! Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα ιδιοτήτων που μπορεί να θέλετε να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας σημείωμα:

Μην τα δώστε όλα μακριά

Το κλειδί για ένα επιτυχημένο βιογραφικό σημείωμα παραμένει σύντομο και μοιράζεται μόνο τις πιο σημαντικές πληροφορίες. Θέλετε να μοιραστείτε ακριβώς ότι ο μελλοντικός εργοδότης σας μπορεί να πει ότι είναι μια επιθυμητή ποιότητα, αλλά κρατήστε μερικές πληροφορίες στον εαυτό σας για να σας ζητήσουν να σας προσκαλέσουν σε μια συνέντευξη για να ζητήσετε περισσότερα.

Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Μην ξεχάσετε τις αναφορές σας

Όταν γράφετε το τμήμα αναφορών σας, θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε έναν καθηγητή ή έναν επιβλέποντα από την εμπειρία σας στο εξωτερικό. Θα είναι σε θέση να μιλούν από πρώτο χέρι για το πώς η εμπειρία σας βοήθησε να αναπτύξετε πολλές δεξιότητες ενώ στο εξωτερικό, καθώς και να υποστηρίξετε τη διεθνή εμπειρία σας.

Προετοιμαστείτε για μια συνέντευξη όπως γράφετε

Καθώς συγκεντρώνετε το βιογραφικό σας σημείωμα, έχετε κατά νου πώς θα εξηγήσετε κάθε σημείο, αν έπρεπε να επιλέξετε μια συνέντευξη. Δεν θέλετε να υπερβάλλετε τίποτα σε περίπτωση που στη συνέχεια θα σας ζητηθεί αυτοπροσώπως, για παράδειγμα! Αντί αυτού, μετά από κάθε σφαίρα που συμπεριλαμβάνετε, μιλήστε για το σημείο αυτό σαν να σας ζητούσε κάποιος περισσότερες πληροφορίες.

Αν δεν μπορείτε εύκολα να μιλήσετε για ένα συγκεκριμένο σημείο και να το χρησιμοποιήσετε για να πουλήσετε τον εαυτό σας σε έναν συνέντευξη; Μην το συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σημείωμα.