Πόσο κοστίζουν οι ξενώνες; Μια ερωτική ερώτηση του ξενώνα

Εδώ είναι τι μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε για μια διαμονή Hostel

Εάν είστε ταξιδιώτης προϋπολογισμού, πιθανότατα θα ξοδεύετε το ταξίδι σας σε ξενώνες. Οι ξενώνες είναι μια από τις φθηνότερες μορφές διαμονής και σας διευκολύνουν να απολαύσετε πιο συναρπαστικά πράγματα, όπως εκδρομές και αλκοόλ.

Πόσο κοστίζουν οι ξενώνες;

Για ένα μονό κρεβάτι σε ένα δωμάτιο dorm, η τιμή θα ποικίλει από 20 σε περίπου 100 δολάρια σε όλο τον κόσμο, αλλά θα είναι πολύ σπάνιο για την τιμή να έρθει σε οποιοδήποτε υψηλότερο από αυτό.

Όλα εξαρτώνται από το μέρος του κόσμου στο οποίο θα ταξιδέψετε.

Στη Νοτιοανατολική Ασία, την Ανατολική Ευρώπη, τη Νότια Ασία, την Κεντρική Αμερική και άλλες οικονομικά προσιτές περιοχές του κόσμου, μπορείτε να βρείτε ξαπλώστρες δίπλα σε τίποτα. Στο Λάος, για παράδειγμα, ξόδεψα 1 δολάριο σε ιδιωτικό δωμάτιο σε ξενώνα με θέα στο Μεκόνγκ. Σίγουρα, ήταν βασικό, αλλά ήταν επίσης εκπληκτική αξία για τα χρήματα! Αυτή είναι μια εξαίρεση παρά ένας κανόνας. Σε αυτά τα μέρη του κόσμου, μπορείτε να βρείτε έναν κοιτώνα για $ 5 τη νύχτα, με ιδιωτικά δωμάτια για μόλις 15 δολάρια τη νύχτα.

Στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, θα βρείτε τις υψηλότερες τιμές. Σε αυτά τα μέρη του κόσμου, οι κοιτώνες μπορούν να ξεκινήσουν από περίπου 20 δολάρια τη νύχτα για έναν αξιοπρεπή ξενώνα και να φτάσουν τα 100 δολάρια το βράδυ για ένα ιδιωτικό δωμάτιο στον φανταστικότερο ξενώνα της πόλης.

Μεταξύ αυτών των δύο άκρων είναι παντού: φθηνότερα μέρη της Δυτικής Ευρώπης (Ισπανία και Πορτογαλία). τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νότια Αμερική.

Σε αυτά τα μέρη του κόσμου, μπορείτε να περιμένετε να ξοδέψετε περίπου 10-20 δολάρια σε ένα δωμάτιο dorm και περίπου 50 δολάρια τη νύχτα για ένα ιδιωτικό δωμάτιο.

Είναι διαθέσιμες οι εκπτώσεις στο Hostel;

HI (Hostelling International), YHA, Nomads της Αυστραλίας και μερικοί άλλοι ξενιστές ή αλυσίδες ξενώνων προσφέρουν κάρτες έκπτωσης για χρήση στους ξενώνες τους (όπως ένας λογαριασμός ξενοδοχείων), αλλά ως επί το πλείστον δεν περιμένετε κανενός είδους συμφωνία : Ξενώνες είναι ήδη εξαιρετικά φθηνή.

Αλλά αν είστε καταλαβαίνω διαπραγματευτής και αργός ταξιδιώτης, θα πρέπει εύκολα να είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με το προσωπικό του ξενώνα για ένα φθηνότερο ποσοστό. Οι ξενώνες συνήθως θα σας δώσουν μια έκπτωση για μακροχρόνια διαμονή, οπότε αν σχεδιάζετε να είστε σε μια πόλη για τουλάχιστον μια εβδομάδα, αξίζει να μην κάνετε κράτηση εκ των προτέρων και να επιστρέψετε για να προσπαθήσετε να διαπραγματευτείτε. Θα είστε σχεδόν πάντα σε θέση να τους μιλήσετε κάνοντας αυτό.

Και αν ψάχνετε να περάσετε ένα σημαντικό χρονικό διάστημα σε ένα μέρος, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε προσφορά για να εργαστείτε σε ένα ξενώνα σε αντάλλαγμα για ένα δωρεάν κρεβάτι και φαγητό. Πολλοί από τους φίλους μου το έχουν κάνει με μεγάλη επιτυχία - ξοδεύουν μερικές ώρες κάθε πρωί καθαρίζοντας ένα δωμάτιο dorm, και σε αντάλλαγμα, να κρατήσει τα έξοδά τους σε ένα πραγματικό ελάχιστο.

Αν δεν σας απευθύνει έκκληση, είστε έτοιμοι για μια τυπική εμπειρία ξενώνα. Και τι είναι πιθανό να πάρετε για τα χρήματά σας σε έναν ξενώνα;

Δωρεάν πρωινό

Είναι κοινό να λαμβάνετε δωρεάν πρωινό σε ένα ξενώνα, αλλά αυτό δεν είναι κατ 'ανάγκη τόσο καλό όσο ακούγεται. Στη Λατινική Αμερική, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με ψωμιά, χυμούς και στιγμιαίο καφέ. στην Ευρώπη, θα είστε σε θέση να αρπάξετε το ίδιο, αλλά με κάποια αξιοπρεπή τυριά που ρίχνονται in.

Ειλικρινά, το δωρεάν πρωινό σε ξενώνες είναι ομοιόμορφα τρομερό και συνήθως σερβίρεται σε μπουφέ και κρύο.

Αν δείτε τις λέξεις "continental breakfast" γνωρίζετε ότι υπάρχει 99% πιθανότητα ότι θα είναι τρομερό.

Αλλά δεν είναι όλα άσχημα: εάν δεν σας ενδιαφέρει να έχετε ένα ήρεμο γεύμα κάθε μέρα, το δωρεάν πρωινό θα σας επιτρέψει να εξοικονομήσετε χρήματα για φαγητό και αν αισθάνεστε ιδιαίτερα ύπουλος, θα μπορούσατε να πάρετε κάποια επιπλέον ψωμάκια για να φάτε για μεσημεριανό γεύμα αργότερα την ημέρα.

Πρόσβαση στο διαδίκτυο

Το διαδίκτυο είναι παντού αυτές τις μέρες, και οι ξενώνες είναι ένα από τα λίγα μέρη όπου μπορείτε σχεδόν πάντα να είστε εγγυημένα για να συνδεθείτε. Ενώ τα ξενοδοχεία εξακολουθούν να επιθυμούν να χρεώνουν για το Διαδίκτυο, οι ξενώνες θα σας δώσουν μια δωρεάν σύνδεση Wi-Fi για να χρησιμοποιήσετε για όσο διάστημα θέλετε. Ενώ οι συνδέσεις μπορεί μερικές φορές να είναι αργές, είναι σχεδόν πάντα χρησιμοποιήσιμες, ακόμη και σε dorm δωμάτια.

Η μόνη εξαίρεση; Ξενώνες στην Αυστραλία .

Πρόσβαση σε εκδρομές

Όσο περισσότερο έχω ταξιδέψει, τόσο λιγότερο ενθουσιώδης ήμουν για ξενώνες, αλλά το μόνο πράγμα που με κρατάει πίσω για περισσότερα;

Η απόλυτη διαθεσιμότητα των δραστηριοτήτων που προσφέρουν. Το προσωπικό του ξενώνα θα μπορέσει να σας πει από πού ξεκινούν οι ελεύθερες περιηγήσεις με τα πόδια, θα οργανώσει περιηγήσεις στο μπαρ, θα οργανώσει κοινωνικές βραδιές, θα σας βοηθήσει να φτάσετε στον επόμενο προορισμό σας, θα πραγματοποιήσετε ημερήσιες εκδρομές σε κοντινές περιοχές ενδιαφέροντος.

Ακόμη και όταν αποφασίζω ότι τελειώνω με ξενώνες, είναι αυτή η ευκολία ταξιδιού που πάντα με έρχεται να σέρνεται πίσω για μια ακόμη άγρυπνη νύχτα.

Για παράδειγμα, πρόσφατα ταξίδεψα στη Νότια Αφρική και αποφάσισα να μείνω στα ξενοδοχεία παρά στους ξενώνες. Είχα σχέδια να προχωρήσω σε κινήσεις παιχνιδιών, να περιηγηθώ στο Λεσόθο και να εξερευνήσω περισσότερο την πόλη. Πόσο από αυτό κατάφερα πραγματικά να κάνω; Τίποτα.

Σε πολλά μέρη, οι εταιρείες περιοδείας θα σας χρεώσουν ένα συμπλήρωμα για να πραγματοποιήσετε μια περιοδεία μόνο, η οποία είναι συχνά διπλάσια από την τιμή που θα πληρώσατε αν ήταν μέρος ενός ζευγαριού. Αν ήμουν σε ένα ξενώνα, θα ήμουν σε θέση να πάρω όλες αυτές τις περιηγήσεις με μια ομάδα ανθρώπων και να πληρώσω πολύ λίγα χρήματα γι 'αυτό.

Φύλλα

Πάντα θα σας δίνεται η χρήση λινό για τη διάρκεια της διαμονής σας, οπότε μην είστε ένας από εκείνους τους ταξιδιώτες που φέρνει τη δική σας μαζί σας. Θα είναι απίθανο να το χρησιμοποιήσετε ποτέ, ούτως ή άλλως: οι περισσότεροι ξενώνες απαγορεύουν τη χρήση της δικής σας υπνόσακης ή φύλλων επειδή θα μπορούσαν να φιλοξενούν χαρτοπετσέτες και οι ξενώνες είναι στην πραγματικότητα αρκετά καλοί στο να διατηρούν τα παχνιά (αντίθετα με την κοινή γνώμη).

Πετσέτες

Ενώ υπάρχουν αρκετοί ξενώνες εκεί έξω που θα σας παράσχουν δωρεάν πετσέτες για να χρησιμοποιήσετε (ή θα σας επιτρέψουν να τους νοικιάσετε με μικρή χρέωση), είναι αρκετά σπάνιο για μένα να μην σας συστήσω να μην ενοχλείτε τη δική σας. Ιδιωτικές αίθουσες ξενώνες είναι συνήθως εξοπλισμένες με πετσέτες αν έχετε δικό σας ιδιωτικό μπάνιο.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.