Ξενώνες νεότητας 101

Ξενώνες νεολαίας για ηλικιωμένους και baby boomers

Οι περισσότεροι από εμάς σκέφτονται τους ξενώνες νεότητας ως μεγάλα δωμάτια κοιτώνα γεμάτα με θορυβώδη, σακίδιο-toting έφηβοι. Αυτή η εικόνα μπορεί να είναι αρκετά ακριβής, αλλά υπάρχουν περισσότερα για ξενώνες νεότητας από ό, τι μπορεί να σκεφτείς. Όταν τελειώνει το καλοκαίρι και οι μαθητές επιστρέφουν στο σχολείο, οι ξενώνες νεότητας, ειδικά εκείνοι που διαθέτουν "οικογενειακά" δωμάτια, μπορούν να αποτελέσουν μια οικονομικά συμφέρουσα εναλλακτική λύση στα ξενοδοχεία.

Τι είναι ένας ξενώνας;

Σύμφωνα με την Hostelling International, οι ξενώνες νεολαίας χρονολογούνται από το 1909, όταν ένας Richard Schirrmann, γερμανικός δάσκαλος, αποφάσισε ότι οι μαθητές του θα μάθαιναν περισσότερα από τα ταξίδια τους, αν είχαν άνετους και άνετους χώρους διαμονής.

Ο Schirrmann ξεκίνησε ανοίγοντας έναν ξενώνα στην Altena της Γερμανίας. Σήμερα, μπορείτε να βρείτε ξενώνες σε περισσότερες από 80 διαφορετικές χώρες και να κάνετε κράτηση διαμονής σε έναν από τους πάνω από 4.000 διαφορετικούς ξενώνες νεότητας.

Αν επισκεφθείτε ένα ξενώνα για νέους, θα βρείτε ταξιδιώτες κάθε ηλικίας. Οι οικογένειες με βρέφη, ομάδες σπουδαστών, επαγγελματίες ταξιδιώτες και ανώτεροι ταξιδιώτες μένουν σε ξενώνες νέων.

Θα πρέπει να μείνετε σε ένα Youth Hostel;

Πριν από την κράτηση ενός δωματίου ξενώνα για νέους, εξετάστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της διαμονής σε ξενώνες.

Πλεονεκτήματα

Κόστος

Οι ξενώνες για νέους είναι ανέξοδες . Εκτός αν κουβαλάτε στον καναπέ ενός φίλου σας ή βρείτε ένα Airbnb χαμηλού κόστους, πιθανότατα θα ξοδέψετε λιγότερα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ξενώνα από ό, τι θα πληρώσετε οπουδήποτε αλλού.

Πληροφορίες

Είναι εύκολο να μάθετε σχετικά με ένα συγκεκριμένο ξενώνα νεότητας και να μάθετε για hostelling. Η εκτεταμένη και ενημερωτική ιστοσελίδα του Hostelling International σας συνδέει με ξενώνες σε όλο τον κόσμο.

Τοποθεσία

Μπορείτε να βρείτε ξενώνες νεότητας σε κάθε φανταστική τοποθεσία.

Avid αγοραστές μπορεί να προτιμούν downtown ξενώνες, ενώ οι πεζοπόροι μπορούν να επιλέξουν ένα ξενώνα χώρα. Μπορείτε να μείνετε σε ιστορικά κάστρα, σύγχρονα κτήρια και πάνω στα βουνά.

Πολιτιστικές Ευκαιρίες

Θα συναντήσετε ανθρώπους από όλο τον κόσμο όταν αρχίσετε να παίζετε. Μπορείτε να μιλήσετε με άλλους ταξιδιώτες και να μοιραστείτε συμβουλές και ιστορίες.

Ίσως να γνωρίσετε κάποιον από τη χώρα υποδοχής καθώς χαλαρώνετε στο σαλόνι τηλεόρασης.

Πρότυπα ποιότητας

Η Hostelling International έχει αναπτύξει παγκόσμια πρότυπα για ξενώνες HI. Επειδή κάθε ξενώνας HI διοικείται από μια εθνική οργάνωση hostelling, υπάρχουν δύο επίπεδα επιθεώρησης, εθνικά και διεθνή. Οι περισσότεροι ξενώνες νεότητας καθαρίζονται από το προσωπικό, όχι από τους επισκέπτες του ξενώνα.

Ορισμένοι ξενώνες είναι ιδιόκτητες και δεν δεσμεύονται από τις απαιτήσεις ποιότητας της HI. Αν σκοπεύετε να μείνετε σε ιδιωτικό ξενώνα, διαβάστε τις κριτικές πελατών πριν κλείσετε το δωμάτιό σας.

Χόμπι

Πολλοί ξενώνες νεότητας έχουν αίθουσες τηλεόρασης, παιδικές χαρές, μπαρ και καφέ για να σας βοηθήσουν να απολαύσετε τον ελεύθερο χρόνο σας. Σε ορισμένες χώρες, όπως η Γερμανία, οι ξενώνες νεότητας προσφέρουν θεματικές δραστηριότητες που κυμαίνονται από την περιβαλλοντική μελέτη μέχρι τις πολιτιστικές ευκαιρίες. Ακόμα άλλοι μπορούν να σας συνδέσουν με τοπικές περιηγήσεις, ειδικές εκδηλώσεις και παραστάσεις. Το εξυπηρετικό προσωπικό της ρεσεψιόν παρέχει χάρτες και πληροφορίες για την περιοχή.

Πρωινό και κουζίνα προνόμια

Η διαμονή σας στο ξενώνα περιλαμβάνει συνήθως πρωινό. Οι περισσότεροι ξενώνες σερβίρουν πρωινό κατά τη διάρκεια μιας καθορισμένης χρονικής περιόδου κάθε πρωί. Μπορεί να μπορείτε να φτιάξετε ένα φορητό πρωινό εάν πρέπει να φύγετε πριν από το πρωινό.

Πολλοί ξενώνες σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε μια κοινή κουζίνα για να προετοιμάσετε φαγητό.

Μειονεκτήματα

Τοποθεσία

Να γνωρίζετε ότι μερικές από τις ξενώνες νεότητας, ενώ βρίσκονται σε όμορφη τοποθεσία, είναι δύσκολο να φτάσουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Άλλοι βρίσκονται σε κεντρική τοποθεσία, αλλά δεν προσφέρουν χώρο στάθμευσης. Ερευνήστε τις επιλογές μεταφοράς σας προτού κάνετε κράτηση.

Μυστικότητα

Η έλλειψη προστασίας της ιδιωτικής ζωής κυριαρχεί στις περισσότερες λίστες των ταξιδιωτών σχετικά με τις ανησυχίες σχετικά με τη φιλοξενία. Εάν επιλέξετε να παραμείνετε σε ένα μικτό ή μονοκατοικία, δεν θα μπορείτε να κλείσετε μια πόρτα και να κλείσετε τον εαυτό σας μακριά. Ωστόσο, πολλοί ξενώνες νεότητας προσφέρουν τώρα τέσσερα άτομα, δύο άτομα και ακόμη και μονόκλινα δωμάτια. κοστίζουν περισσότερο, αλλά προσφέρουν περισσότερο ιδιωτικό απόρρητο.

Θόρυβος

Εάν επιλέγετε ένα κρεβάτι κοιτώνα, ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσετε πολλούς θορύβους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παρόλο που οι ξενώνες νεότητας έχουν ήρεμες ώρες, οι άνθρωποι έρχονται και πηγαίνουν μέχρι να κλειδωθούν οι μπροστινές πόρτες του ξενώνα.

Οι κοινόχρηστοι χώροι του ξενώνα μπορούν επίσης να είναι θορυβώδης, χάρη στους ταξιδιώτες που απολαμβάνουν κοινωνικό χρόνο πριν από το κρεβάτι. Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε αν το δωμάτιό σας δεν είναι απόλυτα ήσυχο, η hostelling μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Ασφάλεια

Αν κλείσετε δωμάτιο ενός, δύο ή τεσσάρων ατόμων, θα είστε σε θέση να κλειδώσετε την πόρτα σας ενώ κοιμάστε. Εάν μένετε σε κοιτώνα, θα πρέπει να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις για να εξασφαλίσετε τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα και τα τιμαλφή σας. Αγοράστε μια ζώνη χρήματος και κρατήστε τα μετρητά, τις πιστωτικές σας κάρτες και τα διαβατήρια στο άτομό σας ανά πάσα στιγμή. Ρωτήστε για τις κλειδαριές όταν κάνετε κράτηση της διαμονής σας. οι εγκαταστάσεις ντουλαπιών ποικίλλουν από τόπο σε τόπο. Ορισμένοι ξενώνες σας ζητούν να δώσετε ένα λουκέτο, άλλοι έχουν θήκες που λειτουργούν με κέρματα και άλλοι άλλοι δεν έχουν ντουλάπια καθόλου.

Προσιτότητα

Ορισμένοι ξενώνες είναι προσβάσιμοι, αλλά πολλοί δεν είναι. Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με κάθε ξενώνα για να μάθετε αν διαθέτει ράμπες αναπηρικών πολυθρόνων, προσβάσιμα μπάνια και προσβάσιμα κρεβάτια και υπνοδωμάτια. Ορισμένοι ξενώνες προσφέρουν μόνο κουκέτες, οπότε είναι σημαντικό να ρωτήσετε για θέματα σχετικά με την προσβασιμότητα πριν φτάσετε.

Όρια ηλικίας

Ορισμένοι ξενώνες, ιδιαίτερα εκείνοι στη Βαυαρία, Γερμανία, δίνουν προτεραιότητα σε ταξιδιώτες ηλικίας κάτω των 26 ετών. Αν ταξιδεύετε χωρίς προκαταβολικές κρατήσεις, μπορεί να δυσκολευτείτε να πάρετε μια αίθουσα ξενώνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Κλειδώματα / απαγορεύσεις κυκλοφορίας / πρόωρες αναχωρήσεις

Πολλοί ξενώνες είναι ανοιχτοί μόνο σε συγκεκριμένες ώρες. Σε μερικούς ξενώνες, οι επισκέπτες καλούνται να εγκαταλείψουν τον ξενώνα εντελώς κατά τις ώρες της ημέρας . Ρωτήστε για τους χρόνους κλειδώματος όταν κάνετε κράτηση.

Οι περισσότεροι ξενώνες έχουν δρομολόγια. οι πόρτες του ξενώνα θα κλειδώνονται σε μια συγκεκριμένη ώρα κάθε βράδυ.

Όταν κάνετε check in, πιθανόν να είστε σε θέση να πληρώσετε μια προκαταβολή κλειδιού και να χρησιμοποιήσετε ένα κλειδί του ξενώνα εάν θέλετε να μπείτε μετά την κλειδαριά της μπροστινής πόρτας.

Συνήθως, θα σας ζητηθεί να κάνετε check out μέχρι τις 9:00 π.μ. Αν επιθυμείτε να κοιμηθείτε, θα χρειαστεί να εξετάσετε άλλες επιλογές διαμονής.

Κλινοσκεπάσματα / λευκά είδη

Οι ξενώνες νεότητας έχουν μια ασυνήθιστη πολιτική κλινοστρωμνής, που έχει σχεδιαστεί για να κρατάει παπιέδες από την κουκέτα σας. Σε ένα τυπικό ξενώνα, κάθε κρεβάτι έχει ένα μαξιλάρι και μια κουβέρτα - μερικές φορές δεν είναι το ωραιότερο παράδειγμα του τύπου του, αλλά ένα καθαρό, χρησιμοποιήσιμο μαξιλάρι και κουβέρτα. Όταν κάνετε check in, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε - ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, πληρώσετε για ενοικίαση - ένα φύλλο και μια μαξιλαροθήκη. Σηκώστε τα κλινοσκεπάσματα σας από μια στοίβα στην περιοχή υποδοχής και αρπάξτε μια πετσέτα από μια άλλη στοίβα. Πάρτε αυτά τα αντικείμενα στο δωμάτιό σας και συμπληρώστε το κρεβάτι σας. Οι ξενώνες του ξενώνα μοιάζουν με υπνόσακους. είναι σαν ένα "σάκο" φύλλου που κοιμάστε μέσα. Κάθε πρωί, πρέπει να επιστρέψετε τα χρησιμοποιημένα σεντόνια και πετσέτες σας στην κοινόχρηστη περιοχή. Εάν μένετε για περισσότερο από μία νύχτα, πάρτε ένα νέο φύλλο, μαξιλαροθήκη και πετσέτα χεριών κάθε μέρα.

Θα χρειαστεί να φέρετε μια πετσέτα αν σκοπεύετε να ντους στο ξενώνα. Τους χειμερινούς μήνες, η ξήρανση της πετσέτας σας κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να είναι δύσκολη. Μπορεί να θέλετε να επενδύσετε σε μια πετσέτα ταξιδιού ταχείας ξήρανσης. ( Συμβουλή: Φέρτε σαπούνι, σαμπουάν, ξυράφι και άλλα προϊόντα περιποίησης. Ορισμένοι ξενώνες παραδίδουν σαμπουάν δείγματος και πακέτα πλυσίματος σώματος στη ρεσεψιόν, αλλά είναι καλύτερα να είστε έτοιμοι.)

Ντους

Ακόμα κι αν κλείσετε ένα ιδιωτικό δωμάτιο, πρέπει να φέρετε παπούτσια ντους. Όπως σε πολλά μεγάλα, πολυετή ντους, το ζεστό νερό μπορεί να είναι σύντομο.

Ρεσεψιόν

Η ρεσεψιόν του ξενώνα σας δεν θα στεγάζεται όλο το 24ωρο. Εάν προκύψουν προβλήματα, ίσως χρειαστεί να τα χειριστείτε μόνοι σας ή να καλέσετε έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης.

Κυρώσεις

Οι περισσότεροι ξενώνες έχουν κάποιο είδος απαγόρευσης της κυκλοφορίας . Μην αργείς. Πραγματικά κλειδώνουν τις πόρτες.

Έφηβοι / Παιδιά

Οι ξενώνες για νέους είναι ανοιχτοί σε όλους. Αυτό σημαίνει ότι θα συναντήσετε μωρά, νήπια και έφηβους εάν μένετε σε ξενώνα. Εάν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της πτώσης ή της άνοιξης, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ο ξενώνας σας είναι γεμάτος με σχολικές ομάδες. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την έκθεσή σας σε νέους, ενδεχομένως θορυβώδεις ταξιδιώτες, με την κράτηση ενός δωματίου ενός ή δύο ατόμων. Εάν οι ιδανικές διακοπές σας είναι ήσυχη, ειρηνική και χωρίς παιδιά, η φιλοξενία δεν είναι για σας.

Ιδιότητα μέλους

Οι απαιτήσεις συμμετοχής ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα. Ορισμένες χώρες-μέλη του HI επιτρέπουν στους ταξιδιώτες που δεν έχουν προσχωρήσει στην HI να παραμείνουν στους ξενώνες τους, ενώ άλλοι απαιτούν την ένταξη στο HI. Εάν σκέφτεστε να μείνετε σε ένα ξενώνα νεολαίας, ρωτήστε για τις απαιτήσεις συμμετοχής.

Δημοτικότητα

Hostelling είναι δημοφιλής με τους τουρίστες και τις ομάδες όλων των ειδών. Να είστε ευέλικτοι κατά την κράτηση του ταξιδιού σας. Αν ταξιδεύετε χωρίς προκαταβολικές κρατήσεις, ίσως μπορείτε να πάρετε ένα κρεβάτι όταν φτάσετε, αλλά θα πρέπει πάντα να έχετε υπόψη σας ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση που ο επιλεγμένος ξενώνας είναι γεμάτος.

Πώς να κάνετε κράτηση δωματίου στο Youth Hostel

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κλείσετε τη διαμονή σας στο ξενώνα. Μπορείτε να πάτε στην ιστοσελίδα Hostelling International και να κάνετε κράτηση δωματίου online. Έρευνα διαθέσιμα ξενώνες νεολαίας σε εθνικές ιστοσελίδες σύνδεσης, επίσης, επειδή κάποιες ξενώνες μπορούν να κρατηθούν στο διαδίκτυο μόνο μέσω του δικού τους εθνικού φορέα hostelling. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον ξενώνα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να στείλετε στο προσωπικό φαξ για να κάνετε κράτηση.

Εάν είστε ένα αυθόρμητο είδος προσώπου, μπορείτε απλά να εμφανιστείτε σε ένα ξενώνα και να ζητήσετε ένα δωμάτιο. Ορισμένοι ξενώνες αφήνουν κατά μέρος λίγα δωμάτια για ταξιδιώτες της ίδιας ημέρας, ενώ άλλοι πωλούν εβδομάδες εκ των προτέρων.

Είναι πάντα μια καλή ιδέα να διαβάσετε ανεξάρτητες κριτικές πριν κλείσετε. Διαβάστε σχόλια σε ιστοσελίδες όπως το VirtualTourist, το Hostelcritic ή το Hostelz για να πάρετε μια ιδέα για το τι πρέπει να περιμένετε σε κάθε ξενώνα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει την πολιτική ακύρωσης κάθε ξενώνα. Μπορεί να χάσετε την κατάθεσή σας εάν ακυρώσετε λιγότερο από 24 ώρες εκ των προτέρων.

Τι να φέρω

Τα δωμάτια του ξενώνα είναι άνετα αλλά μικρά. Είναι καλύτερο να ταξιδεύει το φως. Σίγουρα θα θέλουν να φέρουν τα ακόλουθα στοιχεία:

Αφού κάνετε check in, ο υπάλληλος γραφείου θα σας δώσει ένα κλειδί και, ίσως, έναν κωδικό πρόσβασης για την πόρτα. (Μην χάσετε ούτε, αν δεν σας αρέσει να είστε κλειδωμένοι.) Θα σας ειπωθεί πού να παραλάβετε τα κλινοσκεπάσματα και τι να κάνετε μαζί τους το επόμενο πρωί.

Έλεγχος εισόδου

Πριν φτάσετε, μάθετε πότε ανοίγει η ρεσεψιόν του ξενώνα σας. Μην αργείς, γιατί μπορεί να χάσεις το δωμάτιό σου. Είναι καλή ιδέα να φτάσετε νωρίς, ειδικά κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, καθώς μερικοί ξενώνες υπερκεράζουν τα δωμάτιά τους. Αναμείνετε να συμπληρώσετε ένα έντυπο ή δύο όταν κάνετε check in. Θα σας ζητηθεί να εμφανίσετε την κάρτα μέλους HI εάν είστε στο HI hostel όπου απαιτείται εγγραφή. Θα σας ζητηθεί επίσης να πληρώσετε για τη διαμονή σας εκ των προτέρων. Μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε μια προκαταβολή-κλειδί ή να αφήσετε το διαβατήριό σας στο γραφείο κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

Επίλυση προβλημάτων

Τα περισσότερα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν στη ρεσεψιόν, ειδικά εάν περιλαμβάνουν check-in, checkout, γεύματα ή ντους. Τα προβλήματα αργού θορύβου κατά τη διάρκεια της νύχτας ενδέχεται να είναι διαφορετική, εάν η ρεσεψιόν έχει περιορισμένες ώρες.

Πρωινό και Checkout

Όταν ξυπνάτε, καθαρίστε, απογυμνώστε το κρεβάτι σας και συσκευάστε τα εργαλεία σας πριν από το πρωινό. Αυτό θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να απολαύσετε το πρωινό σας γεύμα και να κάνετε check out εγκαίρως. Θα χάσετε το πρωινό εάν φτάσετε αργά.

Περιμένετε μια γραμμή στη ρεσεψιόν καθώς πλησιάζει η προθεσμία πληρωμής. Επιστρέψτε τα κλειδιά σας, ρυθμίστε το λογαριασμό σας και απολαύστε την ημέρα.