Τι είναι το Hostel Lockout και πώς λειτουργούν;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για Hostel Lockouts

Τα κλειστά καταλύματα ήταν πολύ συνηθισμένα πριν από μια δεκαετία, αλλά ευτυχώς δεν είναι πια. Ήταν δημοφιλής επειδή οι ιδιοκτήτες θα ζούσαν συχνά στο χώρο του ξενοδοχείου, οπότε κλειδώνει τους επισκέπτες έξω ήταν ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε είτε να εγκαταλείψει τον ξενώνα είτε να εκτελέσει κάποια καθήκοντα χωρίς backpackers κάτω. Τα καταφύγια του ξενώνα δεν είναι πλέον τόσο κοινά, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν.

Τι είναι το Hostel Lockout;

Μπορείτε πιθανώς να υπολογίσετε από το όνομα και την περιγραφή παραπάνω, αλλά ένας αποκλεισμός hostel είναι όταν ένας ξενώνας κλείνει τις πόρτες του για αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κανείς δεν επιτρέπεται να παραμείνει στο ξενώνα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οπότε σημαίνει ότι θα πρέπει να βρείτε κάπου αλλού για μερικές ώρες. Το κλείδωμα συνήθως συμβαίνει στη μέση της ημέρας και διαρκεί για δύο έως τρεις ώρες. Συνήθως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις - εάν υπάρχει αποκλεισμός, δεν θα μπορείτε να μείνετε στον ξενώνα, και αυτό σημαίνει συνήθως ότι δεν θα μπορείτε να κάνετε check-in σε κάποιον.

Μην νομίζετε ότι ένα κλείδωμα του ξενώνα είναι ένα άλλο όνομα για μια απαγόρευση κυκλοφορίας του ξενώνα , η οποία είναι εντελώς διαφορετική. Μια απαγόρευση της διαμονής σε ξενώνα σημαίνει ότι πρέπει να επιστρέψετε στο ξενώνα σε κάποια ώρα τη νύχτα ή να κλειδώσετε. ένα κλείδωμα εμφανίζεται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Γιατί υπάρχουν κλειδαριές Hostel;

Είναι συνήθως για σκοπούς καθαρισμού - εάν τα καθαριστικά πρέπει να κάνουν ή να αλλάξουν τα κρεβάτια, είναι ευκολότερο να το πράξουν, αν οι backpackers δεν είναι στη λήψη τους έναν υπνάκο? εάν πρέπει να τακτοποιήσουν το μπάνιο ή το κοινό δωμάτιο, μπορούν να το κάνουν πιο αποτελεσματικά αν δεν υπάρχει κανένας άλλος στο δωμάτιο.

Εάν, όπως προαναφέρθηκε, οι ιδιοκτήτες είναι το μοναδικό μέλος του προσωπικού στο ξενώνα, χρησιμοποιώντας αποκλεισμό είναι η μόνη στιγμή που θα μπορούν να φύγουν από το ξενώνα για να κάνουν κάποια δουλειά. Κάποιοι ιδιοκτήτες θα αποφασίσουν να μπλοκάρουν δύο ώρες κάθε μέρα για να φύγουν από το ξενώνα, έτσι δεν είναι κολλημένοι εκεί όλη την ημέρα καθημερινά.

Στην περίπτωση αυτή, είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβουμε και όχι τόσο απογοητευτικό, αλλά πρέπει να ομολογήσω, είναι ακόμα ενοχλητικό να αντιμετωπίζετε ως ταξιδιώτης ανεξάρτητα από τους λόγους πίσω από αυτό.

Πόσο συνηθισμένο είναι το Hostel Lockouts;

Είναι σίγουρα αρκετά σπάνιες, ειδικά σε μεγαλύτερους ξενώνες όπου υπάρχουν πολλά μέλη του προσωπικού γύρω. Σε έξι χρόνια ταξιδιού πλήρους απασχόλησης, έχω συναντήσει μια κλειδαριά hostel ακριβώς δύο φορές. Δεν είναι επομένως κάτι που πρέπει να ανησυχείτε αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι - οι πιθανότητες είναι απίθανο ότι θα πρέπει κανείς να αντιμετωπίσει κάποιον.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός Hostel Lockout;

Δεν υπάρχουν πολλοί. Ένας από αυτούς, όμως, είναι ότι σας αναγκάζει να βγείτε έξω και να εξερευνήσετε τον τόπο που βρίσκεστε. Και ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, η εξάντληση των ταξιδιών είναι πραγματική και μερικές φορές θα αισθανθείτε σαν να καθίσετε στο ξενώνα σας και να παρακολουθήσετε τηλεόραση δείχνει αντί να περιπλανηθεί γύρω από ένα ακόμη μουσείο.

Θα μπορούσατε να πείτε ότι δεν θα συμβεί σε σας - ξέρω ότι σίγουρα έκανα - αλλά χτυπά τους περισσότερους ταξιδιώτες τελικά, και αυτό είναι όταν ένα κλείδωμα hostel κάνει κάτι καλό. Σας αναγκάζει να βγείτε έξω και να εξερευνήσετε το περιβάλλον σας, σας ενθαρρύνει να κάνετε κάποια άσκηση και σας αναγκάζει να σταματήσετε να κοιτάτε μια οθόνη όλη την ημέρα.

Και ποιος ξέρει, πηγαίνοντας για μια αυθόρμητη περιπλάνηση γύρω από ένα νέο μέρος θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε ένα δροσερό σημείο που δεν θα είχατε ανακαλύψει αλλιώς.

Όσο απογοητευτικό μπορεί να είναι το κλείδωμα του ξενώνα, είναι υπέροχο εάν αισθάνεστε καμένο και χρειάζεστε κάποιο κίνητρο για να εξερευνήσετε.

Και τα μειονεκτήματα;

Για να είμαι ειλικρινής, τα καταφύγια του ξενώνα είναι ενοχλητικά. Διακόπτουν τα σχέδιά σας και συχνά μπορούν να σας οδηγήσουν απλά να καθίσετε έξω από τον ξενώνα βαρεθεί και να θέλουν να ντους μετά την εξερεύνηση της ημέρας.

Μπορεί επίσης να διακόψει τα σχέδιά σας. Τι θα συμβεί αν δεν μπορούσατε να κοιμηθείτε επειδή κάποιος ροχαλητούσε όλη τη νύχτα και τότε πρέπει να πάτε έξω για τρεις ώρες όταν όλοι πραγματικά θέλετε να κάνετε έναν υπνάκο; Τι συμβαίνει αν πετάξετε σε μια πτήση μακράς διαδρομής νωρίς το πρωί, δεν έχετε κοιμηθεί για 24 ώρες, είστε απίστευτα αεριωθούμενος και τώρα πρέπει να περιμένετε από την μπροστινή πόρτα του ξενώνα με το σακίδιο σας επειδή είναι κλειστή αυτή τη στιγμή;

Τι συμβαίνει αν περνάτε όλη την ημέρα στην παραλία και πρέπει να καθαρίσετε, αλλά πρέπει να περιμένετε για ξενιστή ξανά; Τι θα συμβεί αν η μόνη φορά που η οικογένειά σας μπορεί να κάνει Skype μαζί σας είναι όταν είναι κλειδωμένο το κλείδωμα; Τι γίνεται αν πρέπει να συναντήσετε φίλους για δείπνο και δεν μπορείτε να επιστρέψετε μέσα για να πάρετε κάποια επιπλέον χρήματα από το ντουλάπι σας;

Εν ολίγοις, είναι μια τεράστια ταλαιπωρία και δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να υπάρχουν. Καταλαβαίνω ότι οι μικρές, οικογενειακά διοικούμενες ξενώνες βρίσκουν ευκολότερο να καθαρίσουν χωρίς τους backpackers στους κοιτώνες, αλλά πολλοί ξενώνες διαχειρίζονται πολύ καλά με τους ταξιδιώτες να κρέμονται γύρω.

Πρέπει να αποφύγετε έναν ξενώνα που έχει κλειδώσει;

Δεν αρνούμαι ενεργά να μείνω σε ξενώνα εάν έχει πολιτική κλειδώματος, αλλά αν έχω μια επιλογή μεταξύ δύο θέσεων και ένας από αυτούς δεν έχει κλειδώματος, θα επιλέξω αυτό το κάθε φορά. Όταν πολλοί ξενώνες δεν έχουν πολιτική αποκλεισμού, γιατί θα πρέπει να ανακουφιστώ τον εαυτό μου για να επιλέξω κάποιον που κάνει;

Η μόνη φορά που θα επιλέξω ένα ξενώνα με κλειδαριά είναι όταν είναι ο καλύτερος αναθεωρημένος ξενώνας στην πόλη, μπορεί να σώσει πολλά χρήματα με τη διαμονή εκεί, και μοιάζει σαν να ήταν πραγματικά καλύτερο ταξίδι μου με κράτηση ένα κρεβάτι εκεί. Ας πούμε απλά ότι δεν έχω ακόμα βρει έναν ξενώνα που να ικανοποιεί αυτά τα κριτήρια.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.