Τι είναι ένας φοιτητής ανταλλαγής;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους φοιτητές και τα προγράμματα ανταλλαγής

Ένας φοιτητής ανταλλαγής είναι ένας σπουδαστής ηλικίας υψηλού σχολείου ή φοιτητή που ταξιδεύει στο εξωτερικό για να ζήσει σε μια νέα χώρα στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής . Ενώ βρίσκονται σε αυτό το πρόγραμμα, θα μένουν με μια οικοδεσπότη οικογένεια και θα παρακολουθήσουν μαθήματα στο τοπικό σχολείο, όλα αυτά βυθισμένα σε μια ολοκαίνουργια κουλτούρα, ενδεχομένως να μάθουν μια νέα γλώσσα και να εξερευνήσουν τον κόσμο από μια διαφορετική οπτική γωνία. Είναι μια φανταστική ευκαιρία και προτείνω σε όλους τους μαθητές να αρπάζουν και με τα δύο χέρια.

Ας ρίξουμε μια βαθύτερη ματιά σε ό, τι είναι ένας φοιτητής ανταλλαγής συνεπάγεται.

Πόσο παλιά είναι οι μαθητές ανταλλαγής;

Οι φοιτητές ανταλλαγής είναι πιθανό να είναι μαθητές γυμνασίου. Σε αυτή την περίπτωση, οι φοιτητές ανταλλαγής διαμένουν στο εξωτερικό για διάστημα έως και ενός έτους και μπορούν να ζήσουν με περισσότερες από μία οικογένειες υποδοχής σε οικογένεια κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Αλλά τα προγράμματα ανταλλαγής δεν είναι μόνο για τους νέους. Πολλά κολέγια έχουν συμφωνίες με ορισμένες χώρες για να περάσετε ένα χρόνο στο εξωτερικό και να σπουδάσετε σε διαφορετικό κολλέγιο, συνήθως στη Δυτική Ευρώπη.

Πόσο διαρκούν οι τελευταίες ανταλλαγές;

Οι ανταλλαγές μπορούν να διαρκέσουν από δύο εβδομάδες έως ένα ολόκληρο έτος.

Ποιοι είναι οι οικοδεσπότες?

Οι οικογενειές υποδοχής θα φροντίζουν για την ανταλλαγή μαθητών καθ 'όλη τη διάρκεια της διαμονής τους, δίνοντάς τους τρόφιμα και καταφύγια και ένα μέρος για ύπνο. Οι οικογένειες υποδοχής είναι απλώς τακτικές, καθημερινές οικογένειες σε μια διαφορετική πόλη, οι οποίες δεν είναι τόσο ανόμοιες με τις οικογένειες που επιστρέφουν στο σπίτι τους.

Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι το καλύτερο μέρος της συμμετοχής σε μια ανταλλαγή: αντίθετα από τα ταξίδια, μπορείτε να βυθίζεστε πλήρως στην τοπική ζωή ζώντας με μια τοπική οικογένεια.

Θα αποκτήσετε μια βαθύτερη κατανόηση στον τοπικό πολιτισμό και τις παραδόσεις με τέτοιο τρόπο ώστε οι περισσότεροι ταξιδιώτες μπορούν μόνο να ονειρευτούν.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της πραγματοποίησης ανταλλαγής;

Το να είσαι φοιτητής ανταλλαγής σου δίνει εμπειρίες που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν μόνο να ονειρεύονται να έχουν! Θα ταξιδέψετε, θα ζήσετε ένα νέο μέρος και θα το μάθετε σε τοπικό επίπεδο.

Θα πάρετε γλωσσικές δεξιότητες αν είστε τοποθετημένοι σε μια χώρα όπου δεν μιλάτε πολύ για τη γλώσσα. Η εμβάπτιση είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθετε μια νέα γλώσσα, έτσι ώστε να ζείτε με μια οικοδεσπότη οικογένεια, να παρακολουθείτε μαθήματα και να επικοινωνείτε τις περισσότερες φορές σε διαφορετική γλώσσα, θα βελτιώσει τρομακτικά το λεξιλόγιό σας.

Θα ζήσετε επίσης να ζήσετε σαν ντόπιος. Σίγουρα, μπορείτε να γνωρίσετε ένα μέρος αρκετά καλά κατά τη διάρκεια διακοπών δύο εβδομάδων, αλλά τι γίνεται με την περάτωση ενός ολόκληρου έτους εκεί; Τι γίνεται με το να περάσεις ένα χρόνο με μια τοπική οικογένεια και να κάνεις το είδος των πράξεων που κάνουν; Θα αποκτήσετε μια συναρπαστική εικόνα για μια άγνωστη κουλτούρα και θα το κάνετε σε τοπικό επίπεδο - επωφεληθείτε σίγουρα από αυτήν την ευκαιρία και ρωτήστε πολλές ερωτήσεις εάν τις έχετε.

Το να είσαι μαθητής ανταλλαγής χτίζει την εμπιστοσύνη σου σαν τίποτα άλλο! Θα μάθετε να επικοινωνείτε με τους ανθρώπους σε μια διαφορετική γλώσσα, να ξεπεράσετε τη μοναξιά και την νοσταλγία, να φτιάξετε νέους φίλους, να μάθετε για τον κόσμο και να ανακαλύψετε ότι δεν χρειάζεται να βασίζεστε σε κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό σας!

Υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα;

Ανάλογα με τον τύπο του ατόμου που είστε, μπορεί να υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα.

Το κύριο θέμα που ανταλλάσσουν οι μαθητές με το πρόγραμμα τους είναι η νοσταλγία .

Θα μετακομίσετε στο εξωτερικό, μακριά από τους φίλους και την οικογένειά σας, για ένα ενδεχόμενο ολόκληρο έτος. Είναι φυσικό ότι θα νιώσετε νοσταλγία από καιρό σε καιρό.

Εάν, όπως και εγώ, αγωνίζεστε με άγχος, η μετακίνηση σε άλλη χώρα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μια απίστευτα αγχωτική και τρομακτική εμπειρία. Πιθανότατα θα ξοδέψετε τους μήνες που έχουν φτάσει μέχρι την αναχώρησή σας, σκέπτοντας να ακυρώσετε ολόκληρη την εμπειρία, ανίκανοι να σκεφτείτε τίποτα άλλο. Όπως έχω βιώσει, όμως, αυτό το άγχος πιθανότατα θα ξεθωριάσει μόλις πάτε στο αεροπλάνο, αλλά το προβάδισμα μέχρι εκείνη τη στιγμή θα είναι δύσκολο.

Το πολιτισμικό σοκ είναι κάτι άλλο που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι φοιτητές ενώ βρίσκονται στο πρόγραμμά τους και ανάλογα με τη χώρα στην οποία μεταφέρονται, μπορεί να είναι μια ήπια ή ακραία περίπτωση. Η μετάβαση σε μια χώρα που είναι παρόμοια πολιτισμικά και όπου μιλάτε τη γλώσσα, θα είναι πολύ πιο εύκολη από τη μετάβαση στην Ιαπωνία, για παράδειγμα, και να μείνετε με μια οικοδεσπότη οικογένεια που δεν μιλάει αγγλικά.

Τι είναι οι σπουδαστές ανταλλαγής που αναμένεται να κάνουν;

Οι φοιτητές ανταλλαγής αναμένεται να διατηρούν αξιοπρεπείς βαθμούς, να τηρούν τους κανόνες των οικογενειών υποδοχής και τους νόμους των χωρών υποδοχής. Εκτός από αυτό, θα είστε ελεύθεροι να εξερευνήσετε με ασφάλεια το νέο σας σπίτι, να φτιάξετε φίλους και ίσως ακόμη και να ταξιδέψετε σε νέα μέρη με ή χωρίς την οικογένειά σας.

Οι ανταλλαγές διευκολύνεται από εταιρείες κερδοσκοπικού χαρακτήρα, φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως η Rotary International και μεταξύ σχολείων ή «αδελφών πόλεων». Μια αμοιβή συνδέεται σχεδόν πάντα, που κυμαίνεται μέχρι και $ 5000 για ένα χρόνο στο εξωτερικό.

Οι οικογένειες υποδοχής δεν αποζημιώνονται γενικά, αν και μπορούν να καταβληθούν μικρές επιχορηγήσεις για να καλυφθούν οι δαπάνες φιλοξενίας ενός επιπλέον παιδιού.

Τι χρειάζονται οι μαθητές ανταλλαγών για επείγουσες ανάγκες;

Οι φοιτητές ανταλλαγής, είτε μέσω προσωπικών πόρων είτε μέσω της οντότητας που διευκολύνει την ανταλλαγή, αναμένεται να αποκτήσουν ταξιδιωτική ασφάλιση , χρήματα και κεφάλαια έκτακτης ανάγκης, αν και η διευκόλυνση που διευκολύνει μπορεί να διαθέτει σχέδια έκτακτης ανάγκης. Φροντίστε να μάθετε πριν φύγετε.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.