Το ελληνικό σύστημα πορθμείων

Συμβουλές για ταξίδια σε όλη την Ελλάδα με πλοίο

Το ταξίδι με πλοίο ή υδροπτέρυγα στην Ελλάδα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κόψετε τον ταξιδιωτικό σας προϋπολογισμό και να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας στην Ελλάδα. Και αν και κατά το παρελθόν η κράτηση των εισιτηρίων πλοίων και υδροπλάνων μπροστά από το χρόνο ήταν δύσκολη, ευτυχώς, η ελληνική ακτοπλοϊκή βιομηχανία έχει κάνει πολύ πιο εύκολο να βρει δρομολόγια και χρονοδιαγράμματα και να κάνει κρατήσεις.

Σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Παρόλο που η ελληνική βιομηχανία πορθμείων έχει βελτιώσει, δεν είναι ακόμα τέλεια.

Να είστε προετοιμασμένοι διατηρώντας ορισμένα σημεία στο μυαλό σας. Το ένα είναι να φτάσετε στο λιμάνι μπροστά από το χρόνο, επειδή το πλοίο μπορεί να φύγει νωρίτερα. Επίσης, γνωρίζετε ότι το πλοίο μπορεί να ακυρωθεί - ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για το τελευταίο σκάφος της ημέρας, ιδιαίτερα με υδροπτέρυγα.

Αυτό θα κάνει για ένα καλύτερο ταξίδι αν είστε πλήρως προετοιμασμένοι , οπότε αγοράστε το εισιτήριό σας μπροστά - γενικά, πρέπει να αγοράσετε το εισιτήριό σας πριν επιβιβαστείτε και μερικές φορές το γραφείο εισιτηρίων μπορεί να μην είναι τόσο κοντά στο σκάφος. Επίσης, οι επιλογές φαγητού στο πλοίο είναι συνήθως επαρκείς αλλά περιορισμένες, οπότε μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε να φέρετε κάτι για φαγητό. Ένα κυλικείο γενικά θα προσφέρει σάντουιτς και άλλα βασικά στοιχεία. τα μεγαλύτερα υδροπτέρυγα έχουν καλύτερες εγκαταστάσεις, ενώ οι μικρότερες προσφέρουν ακόμη λιγότερες.

Οι εταιρείες πορθμείων τείνουν να λειτουργούν μέσα σε ομάδες νησιών, αλλά δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη να χρησιμοποιηθούν κάποιες περίεργες διαδρομές για να φτάσετε στα νησιά που ο χάρτης δείχνει ότι είναι στενοί γείτονες.

Συμβουλές για την ιστοσελίδα των φέρι

Ορισμένα "κουτιά αναζήτησης" των διαδικτυακών τόπων είναι πολύ επιλεκτικά όσον αφορά την ορθογραφία και τους υποκείμενους κανόνες της ελληνικής γραμματικής. Για παράδειγμα, σε έναν ιστότοπο, η αναζήτηση για πορθμεία που αναχωρούν από το Ηράκλειο δεν επέστρεψε. Αλλά μόλις μπήκατε στην "Κρήτη" εμφανίστηκε ένα χρονοδιάγραμμα για ένα πλοίο με αναχώρηση από το Ηράκλειο (εναλλακτική ορθογραφία).

Το λιμάνι της πόλης θα μπορούσε επίσης να έχει ταξινομηθεί κάτω από το Ηράκλειο ή το Ηράκλειο (επίσης εναλλακτικά ορθογραφικά). Οι πιθανότητές σας είναι συχνά καλύτερες εάν χρησιμοποιείτε μόνο το όνομα του νησιού και όχι το όνομα μιας πόλης στο νησί. Και θυμηθείτε ότι το όνομα "Χώρα" ισχύει για δεκάδες κύριες πόλεις σε διαφορετικά νησιά - βεβαιωθείτε ότι το αποτέλεσμα είναι για το νησί που θέλετε. Ακόμη δεν εμφανίζεται τίποτα; Δοκιμάστε τις εναλλακτικές ορθογραφίες.

Η σωστή ιστοσελίδα για εσάς

Ακόμη και αν ένας ιστότοπος ακούγεται χωρίς αποκλεισμούς, συνήθως περιλαμβάνουν μόνο λίγες ελληνικές γραμμές ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Δοκιμάστε έναν άλλο ιστότοπο αν δεν έχετε αποτελέσματα.

Ο ιστότοπος GTP είναι ένας από τους καλύτερους για τις διαδρομές εντός της Ελλάδας. Τα ελληνικά πλοία επικεντρώνονται περισσότερο στα πορθμεία από και προς την Ελλάδα. Η Paleologus Shipping παρέχει επίσης online κρατήσεις, παρόλο που πρέπει να δώσετε χρόνο για την παράδοση των εισιτηρίων σας. (Για το πιο περιπετειώδες, αυτός ο ιστότοπος προσφέρει ακόμη βοήθεια για την εύρεση ενός σημείου σε έναν ατμοκίνητο ατμόπλοιο.) Ο ιστότοπός του είναι λίγο πιο περίπλοκος στη χρήση, αλλά περιλαμβάνει κάποιες πληροφορίες και διαδρομές που δεν βρέθηκαν αλλού. Τα πλοία στην Ελλάδα προσφέρουν μια καλή επιλογή και απαριθμούν εκατοντάδες κριτικές από τους ευχαριστημένους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν αποστείλει τα εισιτήριά τους σε διεθνείς ταχυμεταφορές. Τα πλοία στην Ελλάδα αποστέλλουν επίσης μηνύματα κειμένου όταν γνωρίζουν την καθυστέρηση των πλοίων.

Αγαπητέ Οδηγό,
Ο φίλος μου και εγώ πηγαίνουμε στην Ελλάδα στις αρχές Σεπτεμβρίου, και αφού κανείς από μας δεν ήταν ποτέ στην Ελλάδα, χρησιμοποιούμε ταξιδιωτικό πράκτορα. Ο πράκτοράς μας μας ταξιδεύει από την Αθήνα στην Κρήτη και στη συνέχεια πίσω στην Αθήνα για να μπορέσουμε στη συνέχεια να φύγουμε για Σαντορίνη (τον επόμενο προορισμό μας).

Το ερώτημά μου είναι ότι νομίζετε ότι θα μπορούσαμε να φέρουμε ένα πλοίο που θα έφευγε από την Κρήτη (ιδανικά) αργά τη νύχτα ή τη νύχτα για τη Σαντορίνη αντί να πετάξει πίσω στην Αθήνα για να πετάξουμε στη Σαντορίνη;

Η δεύτερη ερώτησή μου είναι ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα πορθμείο, θα μπορούσατε να συστήσετε μια ιστοσελίδα όπου θα μπορούσαμε να βρούμε πληροφορίες για τους χρόνους αναχώρησης των πορθμείων και τις τιμές;

Θα θέλαμε να μειώσουμε τις πρόσθετες δαπάνες όπως το αεροπορικό εισιτήριο, χωρίς να θυσιάζουμε μεγάλες ποσότητες χρόνου, όπως είμαστε στην Ελλάδα για μόνο δέκα ημέρες.

Ευχαριστώ,
NSC

Αγαπητέ NSC

Ευχαριστώ για το γράμμα σου.
Με μόλις δέκα μέρες στην Ελλάδα, πολλοί ταξιδιώτες δεν θα θέλουν να θυσιάσουν το χρόνο τους στα πλοία αντί να χρησιμοποιούν αεροπλάνα. Αλλά στην περίπτωσή σας, θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήματα. Αυτή η σελίδα θα σας ξεκινήσει: Ελληνικά Υδροπτέρυγα και Πλοία Τα δρομολόγια των πλοίων αλλάζουν τον Σεπτέμβριο, επομένως ελέγξτε τις ημερομηνίες σας, αλλά έκανα τυχαία αναζήτηση για το 15ο με την ιστοσελίδα της Ελληνικής Πλοίων και βρήκατε μία από τις Μινωικές που θα σας οδηγήσει από το Ηράκλειο γύρω στις 5 μ.μ. σας καταθέτουν στη Σαντορίνη γύρω στις 21:00.

Αυτό είναι ένα ιδανικό παράδειγμα ενός σύντομου, φθηνού άλματος που αντικαθιστά μια πιθανή δοκιμασία του αεροδρομίου. Σε αυτή την περίπτωση, θα σας πάρει λιγότερο χρόνο με πλοίο από ό, τι θα φτάσει στο αεροδρόμιο, θα πετάξει πίσω στην Αθήνα, θα πάρει σε άλλο αεροπλάνο, και στη συνέχεια θα πετάξει στη Σαντορίνη.

Σημείωση: Το γράμμα του αναγνώστη έχει επεξεργαστεί για το μήκος και τη σαφήνεια