Ένα βήμα προς βήμα φροντιστήριο για την ασφαλή οδήγηση στην Ελλάδα

Παρά τις περιόδους αναταραχής, η Ελλάδα παραμένει σχετικά ασφαλής

Με τα χρόνια, η Ελλάδα είχε περιστασιακές περιόδους αναταραχής που οδήγησαν τους ταξιδιώτες να αναρωτηθούν πόσο ασφαλής είναι η χώρα.

Η κατώτατη γραμμή είναι: Υπάρχουν κίνδυνοι που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων μοναδικών για τη χώρα, αλλά το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν αποθαρρύνει Αμερικανούς ταξιδιώτες από την επίσκεψη στη χώρα. Ακόμα, το κρατικό τμήμα προτρέπει τους ταξιδιώτες να επιδείξουν προσοχή και να ακολουθήσουν ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές για να μειώσουν τις πιθανότητες κινδύνου.

Ενώ η απόφαση να αναβληθεί ή να ακυρωθεί το ταξίδι σας στην Ελλάδα είναι μια προσωπική απόφαση, εδώ είναι κάποια βοήθεια για να αξιολογήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ταξιδιού στην Ελλάδα.

Ανησυχίες για την ασφάλεια της Ελλάδας

Η Ελλάδα υπήρξε τόπος εγχώριων τρομοκρατικών επιθέσεων και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ λέει ότι έχει λόγους να πιστεύει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργές (και ενδεχομένως σχεδιαζόμενες) τρομοκρατικές ομάδες στην Ελλάδα.

Παρόλο που όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να υποστούν επίθεση, το κρατικό τμήμα σημειώνει ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευάλωτη λόγω των ακτών και των νησιών της, καθώς και τα ανοιχτά σύνορα με τις χώρες της ζώνης Σένγκεν.

Επιπλέον, υπήρξε μια ελληνική χρηματοπιστωτική κρίση και σχετικές διαμαρτυρίες και απεργίες, καθώς και αβεβαιότητα σχετικά με την επίδραση του κυβερνώντος κόμματος.

Το κρατικό τμήμα σημειώνει επίσης τις ακόλουθες ανησυχίες για την ασφάλεια στην Ελλάδα:

Η Ασφάλεια Ταξιδιών μου επιτρέψτε μου να ακυρώσω το ταξίδι μου στην Ελλάδα;

Η ασφάλιση ταξιδιού σας θα σας επιτρέψει να ακυρώσετε το ταξίδι σας στην Ελλάδα εξαρτάται από την πολιτική σας. Πολλοί ασφαλιστές ταξιδιών επιτρέπουν την ακύρωση εάν υπάρχει πολιτική αναταραχή στον προορισμό σας ή σε μια περιοχή στην οποία πρέπει να ταξιδέψετε. Επικοινωνήστε απευθείας με την ασφαλιστική σας εταιρεία για λεπτομέρειες.

Σημείωση: Εάν μια διαμαρτυρία ή απεργία προβλέπεται πριν από την άφιξή σας στο αεροπλάνο σας, η ταξιδιωτική σας ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να αρνηθεί να καλύψει τα έξοδά σας. Βεβαιωθείτε ότι ρωτάτε αν η εταιρεία αποκλείει τυχόν προγραμματισμένα περιστατικά. Η Ημέρα της Ανεξαρτησίας (25 Μαρτίου) και η 17η Νοεμβρίου βλέπουν συχνά διαμαρτυρίες στην Ελλάδα.

Μια ματιά στους κινδύνους

Ακολουθούν μερικοί από τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσετε όταν επισκεφθείτε την Ελλάδα.

Βία / τραυματισμός: Ενώ οι τηλεοπτικές εικόνες μπορεί να είναι τρομακτικές σε περιόδους αναταραχών, η Ελλάδα έχει μια μακρά "παράδοση" έντονης πολιτικής διαμαρτυρίας. Συνήθως, κανείς δεν τραυματίζεται και η βία κατευθύνεται στην περιουσία, όχι στους ανθρώπους.

Ποιότητα του αέρα: Η αστυνομία χρησιμοποιεί συνήθως δακρυγόνα σε μια προσπάθεια να ελέγξει τους διαδηλωτές.

Το δακρυγόνο αέριο, από τη φύση του, τείνει να εξαπλώνεται και παραμένει στην ατμόσφαιρα. Μια βασική πρόταση: Μην φοράτε φακούς επαφής αν νομίζετε ότι μπορεί να εκτίθεται σε δακρυγόνα.

Η τοποθέτηση αυτοκινήτων ή οδοφράξεων στη φωτιά είναι επίσης κοινή σε περιόδους αστικής αναταραχής. Αν είστε ηλικιωμένοι ή πάσχετε από άσθμα ή άλλες αναπνευστικές δυσκολίες σε κανονικές συνθήκες, θα πρέπει να λάβετε υπόψη αυτόν τον παράγοντα προσεκτικά.

Πλήξη / απογοήτευση: Εάν οι δρόμοι είναι γεμάτοι με διαδηλωτές, μπορείτε να ξεχάσετε να επισκεφθείτε τα αξιοθέατα και τα ψώνια. Η διαμονή σας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας, όσο ευχάριστη είναι αυτή η αίθουσα, δεν είναι αυτό που πρόκειται να κάνετε στην Ελλάδα.

Αγχωτική ταλαιπωρία: Εκτός από το γεγονός ότι δεν μπορείτε εύκολα να περάσετε εύκολα, μπορεί να υπάρχουν άλλα ταξιδιωτικά ζητήματα, όπως ακυρώσεις ή υπεράριθμες πτήσεις, ταξί που είναι δύσκολο να βρεθούν ή να βρεθούν στη θέση σας, αλλαγές δρομολογίων ή διαδρομών κ.ο.κ.

Περιοχές προς αποφυγή στην Ελλάδα

Εάν υπάρχει αναταραχή για οποιονδήποτε λόγο, αυτοί είναι οι τομείς που πρέπει να αποφύγετε.

Μητροπολιτικές περιοχές στο κέντρο της πόλης

Αυτές οι περιοχές είναι συχνά η περιοχή των διαμαρτυριών. Στην Αθήνα, αποφύγετε την περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος, τον Πανεπιστήμιο και τη λεγόμενη Πρεσβεία. Δυστυχώς, αυτό περιλαμβάνει και μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας.

Πανεπιστημιούπολη

Οι εγκληματίες έχουν χρησιμοποιήσει ιστορικά τις πανεπιστημιουπόλεις ως καταφύγιο, επειδή στο παρελθόν, η αστυνομία δεν μπορούσε να επιδιώξει διαδηλωτές πάνω στην πανεπιστημιούπολη. Ωστόσο, η απαγόρευση αυτή καταργήθηκε μετά από αναφορές εγκληματικής δραστηριότητας. Ακόμα, το κρατικό τμήμα προειδοποιεί ότι οι διαδηλωτές συχνά συγκεντρώνονται στην περιοχή του Πολυτεχνείου. Το τμήμα προειδοποιεί επίσης εναντίον του Πανεπιστημίου Arostotle.

Αλλα μέρη

Άλλοι τομείς που προειδοποιεί το κρατικό τμήμα περιλαμβάνουν: την Εξάρχεια, την Ομόνοια, την πλατεία Συντάγματος, την πλατεία Αριστοτέλους και την περιοχή Καμάρα στη Θεσσαλονίκη.

Best Spots για ένα ήσυχο ταξίδι στην Ελλάδα

Αποφύγετε ενδεχόμενες αναταραχές και σχεδιάστε το ταξίδι σας σε έναν από αυτούς τους πιο ήσυχους προορισμούς:

Συμβουλές για ένα ασφαλέστερο, ευκολότερο ταξίδι

Εξετάστε αυτές τις συμβουλές όταν ταξιδεύετε στην Ελλάδα:

Σχεδιάστε το ταξίδι σας στην Ελλάδα

Ακολουθούν ορισμένοι πόροι που θα σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στην Ελλάδα: