Αεροδρόμιο Ηρακλείου στην Ελλάδα

Επίσης γνωστό ως αεροδρόμιο Νίκου Καζαντζάκη στην Κρήτη

Το San Miguel de Allende είναι η ιδανική πόλη για εξερεύνηση με τα πόδια, με δύο προειδοποιήσεις. Τα πλακόστρωτα δρομάκια είναι υπέροχα, αλλά είναι δύσκολο να περπατήσετε, και το San Miguel είναι αρκετά λοφώδες, οπότε αναμένετε μερικές απότομες αναρτήσεις. Φορέστε άνετα παπούτσια με τα πόδια!

Ξεκινήστε την περιήγησή σας στην κεντρική πλατεία του San Miguel, στην καρδιά της πόλης. Σε άλλες περιοχές του Μεξικού, η κεντρική πλατεία ονομάζεται Zócalo, αλλά εδώ αναφέρεται πάντοτε ως η Jardín (προφέρεται har-DEEN), η ισπανική λέξη για τον κήπο. Τα προσεκτικά περιποιημένα δάφνια δίνουν σκιά. Υπάρχουν μονοπάτια που περνούν μέσα από πράσινες περιοχές και άφθονο πάγκο, ώστε να μπορείτε να έχετε ένα κάθισμα και να περάσετε το χρόνο.

Το περίπτερο στο κέντρο της πλατείας χρησιμοποιείται περιστασιακά από συγκροτήματα, ενώ άλλα τοπικά παιδιά ανεβαίνουν στα βήματα και τα χρησιμοποιούν ως χώρο παιχνιδιού. Κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής εποχής, υπάρχουν λίγοι άνθρωποι εδώ, αλλά καθώς ο ήλιος κατεβαίνει, αρχίζει να γεμίζει, και τα βράδια θα βρείτε το τετράγωνο γεμάτο δραστηριότητες.

Υπάρχει δωρεάν wi-fi στο Jardín. το σήμα είναι ισχυρότερο στη βόρεια πλευρά κοντά στο κτίριο της δημοτικής κυβέρνησης. Σταματήστε από το γραφείο τουριστικών πληροφοριών στο Plaza Principal # 10 για έναν δωρεάν χάρτη και λεπτομέρειες σχετικά με τα αξιοθέατα της περιοχής. Τα τουριστικά λεωφορεία αναχωρούν από εδώ αρκετές φορές την ημέρα.

Το Parroquia de San Miguel Arcángel είναι η πανύψηλα νέα γοτθική δομή στα νότια του Jardín. Στην πραγματικότητα, μόνο η πρόσοψη της εκκλησίας είναι νεογοτθική, το υπόλοιπο κτίριο χρονολογείται στον 17ο αιώνα και είναι μπαρόκ με στυλ. Η πρόσοψη προστέθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, αφού η αρχική πρόσοψη και οι πύργοι είχαν υποβαθμιστεί. Ο Zeferino Gutierrez, ένας τοπικός λιθόχτιστης και αρχιτέκτονας, είναι υπεύθυνος για τη χαρακτηριστική εμφάνιση της πρόσοψης, η οποία είναι μοναδική στο Μεξικό. Κάποιοι λένε ότι έλαβε την έμπνευσή του από καρτ ποστάλ που απεικονίζουν ευρωπαϊκούς γοτθικούς καθεδρικούς ναούς. Η πρόσοψη έχει τους αμφισβητίες: πολλοί πιστεύουν ότι το βλέμμα της εκκλησίας δεν ταιριάζει με την υπόλοιπη πόλη. Χωρίς αμφιβολία, έχει γίνει το εμβληματικό σύμβολο του San Miguel de Allende.

Αυτή η εκκλησία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Μιχαήλ τον Αρχάγγελο. Μερικοί επισκέπτες μπερδεύουν αυτήν την εκκλησία για έναν καθεδρικό ναό. Ένας καθεδρικός ναός είναι η κύρια εκκλησία μιας μητρόπολης, στην οποία προεδρεύει ένας επίσκοπος, ανεξάρτητα από το ύφος της αρχιτεκτονικής. Στην πολιτεία Guanajuato, υπάρχει ένας καθεδρικός ναός στην πόλη Guanajuato , αλλά όχι στο San Miguel. Η εκκλησία εδώ είναι μια τοπική ενοριακή εκκλησία, συνήθως αναφέρεται ως "La Parroquia".

Το οικογενειακό σπίτι του ηγέτη ανεξαρτησίας Ignacio Allende βρίσκεται απέναντι από τη νοτιοδυτική γωνία του Jardín. Αυτό το διώροφο μπαρόκ αποικιακό αρχοντικό στεγάζει τώρα ένα μουσείο, το Museo Histórico de San Miguel de Allende . Ένα άγαλμα του ήρωα εμφανίζεται σε μια θέση στη γωνία του κτιρίου. Πάνω από την είσοδο μια επιγραφή αναφέρει: "Hic Natus Ubique Notus" που σημαίνει "Γεννημένος εδώ, γνωστός παντού".

Ο Ignacio Allende, μαζί με τον Miguel Hidalgo y Costillo, ήταν ένας από τους ηγέτες του μεξικανικού κινήματος ανεξαρτησίας . Γεννήθηκε εδώ το 1769 σε μια πλούσια οικογένεια Creole (Μεξικανοί ισπανικής καταγωγής). Διαβάστε μια βιογραφία του Ignacio Allende. Το 1826 το όνομα της πόλης άλλαξε από το San Miguel el Grande στο San Miguel de Allende προς τιμήν του.

Εκτός από τις ιστορικές πληροφορίες για την πόλη και την περιοχή, το μουσείο περιέχει επίσης μια βιογραφική έκθεση για τον Ignacio Allende με έμφαση στο ρόλο του στο κίνημα ανεξαρτησίας. Μερικά από τα δωμάτια είναι επιπλωμένα για να δείξουν τι θα έμοιαζε κατά τη διάρκεια της ζωής του. Το μουσείο είναι ανοιχτό από Τρίτη έως Κυριακή από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., κλειστή τη Δευτέρα.

Οδηγίες: Από το Casa de Allende, περπατήστε νότια στο Cuna de Allende, στον δρόμο που τρέχει μεταξύ της La Parroquia και της Casa de Allende. Περπατήστε ένα μπλοκ και στη συνέχεια στρίψτε αριστερά στην οδό Hospicio στο ξενοδοχείο Casa de Sierra Nevada.

Καθώς περιπλανηθείτε στους δρόμους του San Miguel de Allende, θα δείτε τις αναλαμπές σε καταπράσινες αυλές, όπως αυτή που απεικονίζεται εδώ. Αυτό είναι το Casa de Sierra Nevada (# 42 Hospicio street), ένα από τα πολυτελή μπουτίκ ξενοδοχεία του San Miguel. Εάν αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται εκτός των τιμών, μπορείτε να συνεχίσετε να γευματίζετε στο σχολείο μαγειρικής ή να γευματίσετε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Casa del Parque ή να απολαύσετε μια περιποιητική περιποίηση σπα στο σπα Laja.

Εγγραφείτε για μαθήματα μαγειρικής στο σχολείο μαγειρικής Sazón για να μάθετε για την παραδοσιακή μεξικάνικη κουζίνα αυτής της περιοχής. Μάθετε περισσότερα: Σχολή Μαγειρικής Sazón στο San Miguel de Allende.

Οδηγίες: Στρίψτε αριστερά στην οδό Recreo.

Καθώς περπατάτε στα δρομάκια του San Miguel de Allende, θα περάσετε πολλές μπουτίκ και γκαλερί που πωλούν τέχνη και χειροτεχνία από όλο το Μεξικό. Μην αντισταθείτε στην επιθυμία να μπείτε και να περιηγηθείτε. Αυτή είναι μια από τις μεγάλες απολαύσεις που προσφέρει το San Miguel. Ένα εξαιρετικό σημείο για να πάρει τέλεια τέχνη και χειροτεχνία είναι η γκαλερί Tesoros στην οδό Recreo # 8.

Οδηγίες: Συνεχίστε βόρεια κατά μήκος του Recreo. Στην οδό Correo περνάτε προς τα αριστερά και συνεχίζετε βόρεια, ο δρόμος ονομάζεται Corregidora εδώ. Περπατήστε ένα μπλοκ και θα δείτε την εκκλησία του Σαν Φρανσίσκο.

Το Templo de San Francisco χτίστηκε μεταξύ 1779 και 1797. Πρόκειται για την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου της Πάντοβα. Η περίτεχνη λιθοδομή της πρόσοψης θεωρείται ένα από τα ωραιότερα παραδείγματα της Churrigueresque στην πολιτεία Guanajuato. Ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης βρίσκεται στην κορυφή της πρόσοψης. Παρακάτω υπάρχει μια απεικόνιση της σταύρωσης και γλυπτά του Αγίου Ιωάννη και της Παναγίας των Θλίψεων. Ο καμπαναριό, που είναι νεοκλασικός στο ύφος, προστέθηκε το 1799 από τον αρχιτέκτονα Francisco Eduardo Tresguerras. Μέσα στην εκκλησία θα βρείτε πίνακες που απεικονίζουν το θάνατο του Αγίου Φραγκίσκου.

Στα αριστερά του Templo de San Francisco βρίσκεται το Templo de la Tercer Orden (εκκλησία της «τρίτης τάξης»), το οποίο είναι χτισμένο στο τυπικό στιλ των φραγκισκανικών αποστολών της αποικιακής περιόδου.

Οδηγίες: Συνεχίστε ένα βόρειο τμήμα της οδού Juarez. Στο Mesones διασχίζουν το δρόμο και στρίβετε δεξιά και μπαίνετε στην πλατεία όπου θα δείτε ένα μεγάλο άγαλμα ενός άνδρα σε ένα άλογο.

Ένα μεγάλο άγαλμα του Ignacio Allende τοποθετημένο σε ένα άλογο κυριαρχεί στην πλατεία αυτή, τυπικά το Plaza Cívica General Ignacio Allende . Υπάρχουν δέντρα και πάγκοι εδώ, και θα βρείτε πωλητές μπαλονιών και ανθρώπους που περνούν το χρόνο. Αυτή η πλατεία χρονολογείται από το 1555 και ήταν ο αρχικός τόπος συγκέντρωσης και η περιοχή της αγοράς της πόλης πριν την κύρια πλατεία.

Το κτίριο σε πρώτο πλάνο είναι το πρώην μοναστήρι του Σαν Φρανσίσκο των Πωλήσεων, το οποίο ήταν μια σχολή. Τόσο ο Juan Aldama όσο και ο Ignacio Allende, ήρωες του Μεξικού του Ανεξαρτησίας, μελέτησαν εδώ.

Οδηγίες: Το Templo de Nuestra Señora de la Salud βρίσκεται στο άκρο της πλατείας.

Το μεγάλο κέλυφος της θάλασσας, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της πρόσοψης, είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρείτε όταν κοιτάζετε αυτή την εκκλησία. Το Templo de Nuestra Señora de la Salud (Εκκλησία της Παναγίας της Υγείας) χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και σχεδιάστηκε από τον Luis Felipe Neri de Alfaro. Αυτή η εκκλησία ήταν στο παρελθόν το εκκλησάκι του σχολείου του San Francisco de Sales. Το εσωτερικό έχει ένα βωμό αφιερωμένο στον Άγιο Σετσιλία, την προστάτιδα της μουσικής και τους μουσικούς. Την γιορτή της, 22 Νοεμβρίου, παίζουν μουσικοί στην είσοδο της εκκλησίας.

Οδηγίες: Το Templo del Oratorio είναι το επόμενο κτίριο δυτικά της περιοχής.

Η κατασκευή άρχισε στην εκκλησία Templo del Oratorio το 1712. Το αρχικό παρεκκλήσι βλέπει ανατολικά του Ορατορίου. αυτή η πιο σύγχρονη μπαρόκ πρόσοψη βλέπει νότια. Υπάρχει ένα όμορφα διακοσμημένο παρεκκλήσι μέσα σε αυτή την εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία του Loreto. Είναι αξιοσημείωτο το φαντασματικά διακοσμημένο ντεκόρ με τοίχους και επιχρυσωμένους βωμούς.

Οδηγίες: Κατευθυνθείτε ανατολικά κατά μήκος των Insurgentes, στη συνέχεια νότια ένα μπλοκ στο Reloj, στη συνέχεια συνεχίστε ανατολικά κατά μήκος του Mesones. Το Teatro Angela Peralta βρίσκεται στη γωνία των Mesones και Hernández Macias.

Βρίσκεται στη γωνία των οδών Mesones και Hernández Macías, το Teatro Angela Peralta χρονολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα και έχει ένα νεοκλασικό στυλ. Η κατασκευή άρχισε το 1871 και το θέατρο εγκαινιάστηκε στις 20 Μαΐου 1873, με συναυλία της τραγουδίστριας όπερας Angela Peralta, "του μεξικάνικου νυχτολούλου" από το οποίο παίρνει το όνομά του το θέατρο. Υπάρχει θέατρο στο Μαζατλάν, το οποίο ονομάζεται επίσης από την ίδια γνωστή σοπράνο. Το κτήριο ανακαινίστηκε στη δεκαετία του '80 και φιλοξενεί παραστάσεις, συναυλίες, χορευτικές παραστάσεις, εκδηλώσεις ποικιλιών, παιδικές παραστάσεις και ταινίες.

Οδηγίες: Συνεχίστε νότια κατά μήκος του Hernandez Macias. Το Templo de la Inmaculada Concepcion βρίσκεται στη γωνία του Canal και του Hernández Macias.

Το γνωστό ως "Templo de las Monjas", ο ναός αυτός χτίστηκε μεταξύ 1755 και 1891. Ο αρχιτέκτονας Zeferino Gutierrez ο οποίος έκτισε την πρόσοψη της La Parroquia ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή. Λέγεται ότι εμπνέεται από το παρεκκλήσι του Les Invalides στο Παρίσι.

Οδηγίες: Εάν είστε κουρασμένοι, μπορείτε να κατευθυνθείτε πίσω στο Jardín από εδώ. είναι μόλις ένα τετράγωνο μακριά. Εάν εξακολουθείτε να έχετε ενέργεια για να συνεχίσετε, κατευθυνθείτε νότια κατά μήκος του Hernández Macias και ακολουθήστε την προς Ancha de San Antonio.

Αυτό το αρχοντικό, που χτίστηκε τον 17ο αιώνα, χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως καταφύγιο για το Σαββατοκύριακο από τον κόμη Tomas de la Canal. Στεγάζει τώρα ένα πολιτιστικό ινστιτούτο που προσφέρει τάξεις στη γλώσσα και τις τέχνες.

Ελέγξτε την ιστοσελίδα του Instituto Allende για λεπτομέρειες σχετικά με τα μαθήματα που προσφέρονται εδώ: Instituto Allende.

Το Mirador είναι ένα σημείο επιφυλακής που προσφέρει την καλύτερη θέα στο San Miguel de Allende . Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της πόλης. Μπορείτε να φτάσετε εδώ με τα πόδια, αλλά είναι μια απότομη ανάβαση, οπότε μπορείτε να πάρετε καλύτερα ένα ταξί. Τα καροτσάκια που ξεκινούν πολλές φορές την ημέρα από τη στάση Jardín από εδώ. Υπάρχει μια αγορά χειροτεχνίας και ένα καφέ εδώ, έτσι μπορείτε να έχετε κάποια αναψυκτικά ενώ απολαμβάνετε την υπέροχη θέα.