Σαν Μιγκέλ ντε Αλιέντε

Το San Miguel de Allende είναι μια γραφική πόλη που βρίσκεται στα κεντρικά υψίπεδα του Μεξικού στην πολιτεία Guanajuato. Έχει υπέροχο τοπικό χρώμα καθώς και ενδιαφέρουσα κουλτούρα και ιστορία. Η πόλη κοσμείται με όμορφες εκκλησίες αποικιακής εποχής, υπέροχα δημόσια πάρκα και πλατείες, και γοητευτικούς δρόμους με πλακόστρωτα δρομάκια που πλαισιώνουν παλιά αρχοντικά. Ένα μεγάλο μέρος της έλξης του για πολλούς επισκέπτες βρίσκεται στην κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του, η οποία οφείλεται στην μεγάλη κοινότητα των εκπατρισμένων στην πόλη.

Λεπτές κλαδεμένες δάφνες προσφέρουν σκιά στην κεντρική πλατεία του San Miguel, γνωστή ως El Jardín. Πρόκειται για την καρδιά της πόλης, μια χαλαρή πλατεία που συνορεύει νότια με την ενοριακή εκκλησία του Σαν Μιγκέλ, τη Λα Παροκία , στα ανατολικά και δυτικά με ψηλές στοές και στα βόρεια με το κτίριο της δημοτικής κυβέρνησης οι τουριστικές πληροφορίες παραμένουν εδώ, προσφέροντας χάρτες και βοήθεια).

Ιστορία

Το San Miguel de Allende ιδρύθηκε το 1542 από τον φραγκισκανό μοναχό Fray Juan de San Miguel. Η πόλη ήταν μια σημαντική στάση στην ασημένια διαδρομή και αργότερα χαρακτηρίστηκε κατά κύριο λόγο στον Μεξικανικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Το 1826 το όνομα της πόλης, προηγουμένως San Miguel el Grande, άλλαξε για να τιμήσει τον επαναστάτη ήρωα Ignacio Allende. Το 2008, η UNESCO αναγνώρισε την προστατευτική πόλη San Miguel και το ιερό του Jesús Nazareno de Atotonilco ως περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς .

Τι να κάνετε στο San Miguel de Allende

Δείπνο στο San Miguel de Allende

Ημερήσιες εκδρομές από το San Miguel de Allende

Η πόλη του Dolores Hidalgo βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το San Miguel de Allende. Αυτή η πόλη είναι γνωστή ως το λίκνο της Μεξικής Ανεξαρτησίας. Το 1810 ο Miguel Hidalgo χτύπησε το καμπάνα της εκκλησίας στο Dolores και κάλεσε τους ανθρώπους να ανυψωθούν ενάντια στο ισπανικό στέμμα, ξεκινώντας τον Μεξικανικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας.

Το Guanajuato είναι η πρωτεύουσα του κράτους και ο τόπος γέννησης του καλλιτέχνη Diego Rivera. Απέχει 35 μίλια από το San Miguel. Αυτή είναι μια πανεπιστημιακή πόλη, έτσι υπάρχουν πολλοί νέοι, και πολύ ζωντανός πολιτισμικά, με διαφορετικό τρόπο από την SMA. Μην χάσετε το μουσείο της μούμιας !

Η πόλη του Queretaro, επίσης μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκεται περίπου 60 μίλια από το San Miguel de Allende.

Έχει πολλά ωραία παραδείγματα αποικιακής αρχιτεκτονικής, όπως ένα τεράστιο υδραγωγείο, την εκκλησία του Σαν Φρανσίσκο και το Palacio de la Corregidora, τα οποία αξίζει να επισκεφθείτε, καθώς και πολλά αξιόλογα μουσεία.

Διαμονή σε San Miguel de Allende

Το San Miguel de Allende διαθέτει ξενώνες, ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιάσεις διακοπών για όλους τους προϋπολογισμούς. Ακολουθούν μερικές αγαπημένες επιλογές:

Να πάρει εκεί

Το San Miguel δεν διαθέτει αεροδρόμιο. Πετάξτε στο αεροδρόμιο Leon / Bajio ((κωδικός αεροδρομίου: BJX) ή στο αεροδρόμιο Mexico City (MEX) και στη συνέχεια πάρτε το λεωφορείο. Μια άλλη επιλογή είναι να πετάξετε στο Queretaro (QRO), αλλά υπάρχουν περιορισμένες πτήσεις προς αυτό το αεροδρόμιο.

Διαβάστε για το ταξίδι με λεωφορείο στο Μεξικό .