Πέντε Παρασκευές Τζαζ στο Μέμφις

Memphis είναι γνωστή για το ρόλο της στην ιστορία της μουσικής, από το να χρησιμεύσει ως η γενέτειρα του rock 'n' roll στο σπίτι των αισθησιακών ήχων του Memphis Sound και το σπίτι των blues.

Είτε πρόκειται για ευαγγέλιο, χώρα, ραπ ή τζαζ, το Μέμφις παίζει σημαντικό ρόλο στη μουσική. Η πόλη παίζει ρόλο στον εορτασμό της τζαζ με τις πέντε Παρασκευές της Τζαζ, ένα γεγονός μέσα από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο που γιορτάζει το Διεθνή Μήνα Τζαζ.

Το Levitt Shell και η κεντρική βιβλιοθήκη Benjamin L. Hooks συνεργάζονται για την # 5FridaysOfJazz. Η σειρά των ελεύθερων συναυλιών τζαζ παρέχει μια ευκαιρία για την κοινότητα Memphis να εισαχθεί στην τζαζ ενώ εξερευνά τη βιβλιοθήκη.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Levitt Shell σε αυτά τα πρωταρχικά γεγονότα", δήλωσε ο διευθυντής της κεντρικής βιβλιοθήκης Benjamin L. Hooks Stacey Smith. "Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη βιβλιοθήκη να παρουσιάσει μια διαφορετική πλευρά των πελατών μας - οι λάτρεις της μουσικής που λατρεύουν την τζαζ".

Οι εκδηλώσεις τζαζ θα διεξαχθούν σε πέντε επιλεγμένες Παρασκευές τον Μάρτιο και τον Απρίλιο στην αυλή της βιβλιοθήκης από τις 6:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ.

Το βράδυ θα διατίθενται μουσική, φαγητό και ποτό στη βιβλιοθήκη. Οι συμμετέχοντες μπορούν να προ-παραγγείλουν ένα πιο πλήρες μενού 36 ώρες νωρίτερα καλώντας το 901-278-0028 ή στέλνοντας email στο michelle@forkitovercatering.com. Κάντε κλικ εδώ για ένα πλήρες μενού.

"Η πραγματική εμπειρία είναι μετά τις ώρες με τη μουσική, χορεύοντας αν επιλέξετε, φαγητό και ποτά κάτω από τα αστέρια", δήλωσε ο Henry Nelson, συντονιστής στρατηγικών συνεργασιών με το Levitt Shell.

"Η αισθητική ομορφιά της αυλής της Κεντρικής Βιβλιοθήκης είναι το τέλειο σκηνικό και είναι δωρεάν.

"Κάθε συγκρότημα τζαζ που παίζει σε αυτές τις ελεύθερες συναυλίες είναι μια γιορτή της πλούσιας μουσικής ιστορίας που ξεκίνησε από το Μέμφις και επεκτείνεται σε τόσα πολλά είδη σε πολλά μέρη", συνέχισε ο Νέλσον. "Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για να βιώνεις και να απολαμβάνεις περισσότερα από αυτά που θα ακούσεις στη σκηνή του Levitt Shell στις επόμενες εποχές".

Τετάρτη 4 Μαρτίου

18 Μαρτίου Το Quintet του Carl & Alan Maguire με τον Alvie Givhan

1 Απριλίου Ρόδος College Jazz Band και παίκτες πανεπιστημίου με τον Joyce Cobb

15 Απριλίου Paul McKinney και οι ιππότες της τζαζ

29 Απρ Bill Hurd Jazz Ensemble

Η εκδήλωση των πέντε Παρασκευών Jazz αποτελεί μέρος του Μήνα Εκτίμησης Τζαζ του Απριλίου, ο οποίος κορυφώνεται με την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ στις 30 Απριλίου. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα Τζαζ ήταν στις 30 Απριλίου 2012. Δημιουργήθηκε από την UNESCO τον Νοέμβριο του 2011 σε μια προσπάθεια να αναδείξει την τζαζ και τον διπλωματικό της ρόλο που συνενώνει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η Διεθνής Ημέρα Τζαζ συγκεντρώνει κοινότητες, σχολεία, καλλιτέχνες, ιστορικούς, ακαδημαϊκούς και λάτρεις της τζαζ από όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν και να μάθουν για την τζαζ και τις ρίζες, το μέλλον και τον αντίκτυπό του. Στόχος της είναι επίσης η ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη διαπολιτισμικού διαλόγου και αμοιβαίας κατανόησης.

Η Ουάσινγκτον χρησιμεύει ως Διεθνής Ημέρα Τζαζ 2016 παγκόσμια Host City.