Πώς να αποφύγετε απάτες αγοράς RV

Μην βιαστούμε στην αγορά RV σας

Οι απάτες πώλησης και αγοράς RV δεν είναι οι κανόνες, αλλά είναι εκεί έξω. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να βοηθήσουν πολλούς από εσάς να αποφύγετε τις απάτες αγοράς RV που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τις διακοπές RV των ονείρων σας ή τον τρόπο ζωής RV σε εφιάλτη. Σε περίπτωση αμφιβολίας, αναζητήστε κάποια αξιόπιστη συμβουλή αγοράς RV από τους συναδέλφους RVers .

Υπάρχει μια σειρά από μέρη που μπορείτε να αγοράσετε ένα RV: ιδιωτικό πάρτι? νέο ή μεταχειρισμένο αντιπρόσωπο · ή απευθείας από έναν κατασκευαστή όπως ο Dune Sport Toy Hauler.

Ενώ οι περισσότεροι είναι αξιόπιστοι, μερικοί δεν είναι. Οι παραπλανητικές πρακτικές των λίγων μπορούν να είναι τόσο καταστροφικές για τους ανυποψίαστους αγοραστές που αξίζει να πάρουμε κάθε προφύλαξη και το χρόνο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Ποιες είναι οι κόκκινες σημαίες;

Πωλήσεις υψηλής πίεσης

Ένα λάθος είναι βιαστικά σε μια αγορά, ειδικά όταν βρείτε αυτό που μοιάζει με το τέλειο RV. Ένας πωλητής μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε αριθμό τακτικής για να σας ωθήσει να αγοράσετε πριν μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Οι τακτικές μπορεί να κυμαίνονται από το να σας πω ότι υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές, σε αυτό το RV που είναι μοναδικό, για να σας προσφέρει μια "χαμηλή" τιμή αν αγοράσετε τώρα . Μην ξεγελιέστε: αν μπορούν να σας προσφέρουν αυτή τη χαμηλή τιμή τώρα , μπορούν να σας προσφέρουν οποιαδήποτε στιγμή. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν πιθανώς να προσφέρουν μια ακόμα χαμηλότερη τιμή.

Το RV που θέλεις τόσο άσχημα δεν είναι το μόνο που θα σε κάνει ευτυχισμένο. Πάντα έχετε στο μυαλό σας ένα άλλο και αφήστε τους πωλητές να ξέρουν ότι θέλετε να εξετάσετε και τα δύο. Οι τιμές και στις δύο θα μπορούσαν να πέσουν μαγεία πολύ κάτω από αυτό που ελπίζατε.

Άλλες τακτικές υψηλής πίεσης επωφελούνται από τους ιδιοκτήτες RV που θέλουν να εμπορεύονται τα μεταχειρισμένα RVs τους για ένα νεότερο μοντέλο. Μπορείτε να αναμένετε να προσφέρετε έως και $ 30.000 έως $ 40.000 λιγότερα από την αξία της αγοράς, οπότε είναι σίγουρα χρήσιμο να σχεδιάσετε μπροστά και να εξετάσετε το ενδεχόμενο πώλησης του RV σας ιδιωτικά. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα πιέσετε να πάρετε μια χαμηλή προσφορά στο RV σας μόνο και μόνο επειδή είστε έτοιμοι να αγοράσετε, τώρα.

Επίσης, εάν ψωνίζετε για ένα χρησιμοποιημένο RV έχετε κατά νου την αξία λιανικής πώλησης και την πιθανότητα ότι ο αντιπρόσωπος πληρώνει πολύ λιγότερο από το χονδρεμπόριο για την RV που θέλετε. Αυτό το χάσμα σας δίνει ένα πραγματικό πλεονέκτημα διαπραγμάτευσης. Μην πέσετε για το "Δώστε μου να σας δείξω την τιμή αγοράς μας για αυτό το RV" δόλωμα. Είναι πιθανό να σας παρουσιάσει ένα ψεύτικο τιμολόγιο ή το κόστος που αποτελεί μέρος ενός προγραμματοποιημένου σχεδίου πωλήσεων που εφαρμόζεται σε αυτή την αντιπροσωπεία.

Έλλειψη Dealer

Ίσως χρειαστεί να ταξιδέψετε αρκετά μακριά για να ψωνίσετε σε δύο διαφορετικούς αντιπροσώπους Winnebago ή άλλους εμπορικούς αντιπροσώπους. Οι αντιπρόσωποι το γνωρίζουν και θα το χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει εναντίον σας με δύο τρόπους, προτρέποντάς σας να κάνετε μια αγορά βασισμένη στην ευκολία, την απόσταση, τις υπηρεσίες αντιπροσώπων και άλλα πραγματικά ή αντιληπτά οφέλη για εσάς. Εάν αφιερώσετε χρόνο για να επιθεωρήσετε και να ερευνήσετε το συγκεκριμένο RV που θέλετε να αγοράσετε, μπορείτε να ανατρέψετε το πλεονέκτημα υπέρ σας και να βεβαιωθείτε ότι δεν πιέζετε να κάνετε λιγότερη επιλογή.

Τίτλος Απάτες

Μερικοί έμποροι RV έχουν κάνει τις ειδήσεις λόγω των ανήθικων πρακτικών τους. Αυτές οι πρακτικές δεν αφορούσαν την αποπληρωμή των δανείων σε αυτοκίνητα ή RVs που έλαβαν ως εμπορικά σήματα, αφήνοντας τους αγοραστές ακόμα υπόχρεους για τα παλαιά δάνεια αυτοκινήτων ή ανίκανοι να αναδημοσιεύσουν έναν αγοραζόμενο RV στα ονόματά τους, επειδή οι προηγούμενοι δανειστές εξακολουθούσαν να κατέχουν αξιόπιστες οφειλές.

Εξαργύρωση απάτες

Άλλες απάτες περιλαμβάνουν εκπτώσεις που οι αγοραστές έπρεπε να λάβουν αρκετές εβδομάδες μετά την αγορά ενός RV, και αργότερα έλεγαν στους αγοραστές ότι οι εκπτώσεις έπεσαν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν υπήρξε ποτέ έκπτωση, ενώ σε άλλες, ο αντιπρόσωπος διατηρούσε την έκπτωση. Εάν ο έμπορος προσφέρει μια έκπτωση, βεβαιωθείτε ότι το εφαρμόζει στην τιμή αγοράς πριν κλείσετε τη συμφωνία. Εάν η έκπτωση πέφτει τότε χάνει, όχι εσείς. Μπορεί μόνο να ενθαρρύνει την ειλικρίνεια ή την καλή παρακολούθηση για να βεβαιωθείτε ότι παίρνουν την έκπτωσή τους. Εάν δεν πέσει, είναι κερδοφόρα.

Ζητώντας περιττές εμπιστευτικές πληροφορίες

Ορισμένοι αντιπρόσωποι ζητούν να τους αφήσετε να αντιγράψουν τους αριθμούς άδειας οδήγησης και τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης σας ως ασφάλεια μέχρι να επιστρέψετε ένα RV που έχει ληφθεί για δοκιμαστική διαδρομή. Δεν χρειάζονται αυτές τις πληροφορίες εκτός από την εκτέλεση πιστωτικού ελέγχου χωρίς την άδειά σας ή τη γνώση σας. ενώ βρίσκεστε έξω για το δοκιμαστικό σας δίσκο.

Όχι μόνο θα μπορούσαν να εκτελέσουν έναν πιστωτικό έλεγχο, αλλά μπορούν να ζητήσουν από αρκετούς από τους δανειστές τους να σας προεπιλογίσουν, και καθένας από αυτούς θα εκτελέσει έναν πιστωτικό έλεγχο. Κάθε πιστωτικός έλεγχος θα μειώσει το πιστωτικό αποτέλεσμά σας και ίσως να μην το βρείτε μέχρι να είναι πολύ αργά.

Παρόλο που ο Γενικός Εισαγγελέας σας συμβουλεύει να μην επιτρέπετε σε οποιονδήποτε να αντιγράψει την άδεια οδήγησης, αν επιμείνει στην κατοχή ενός αντιγράφου, φέρτε ένα που έχετε αντιγράψει και έχετε γράψει σαφώς στη σελίδα αυτή ότι δεν εξουσιοδοτείτε πιστωτικούς ελέγχους. Συμπεριλάβετε γραπτή δήλωση ότι οι μη εξουσιοδοτημένοι πιστωτικοί έλεγχοι φέρουν πρόστιμα και κυρώσεις από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου. Παρόλο που είναι εύλογο να τους δείξετε την απόδειξη ασφάλισης, βεβαιωθείτε ότι σας δίνουν όλα τα αντίγραφα ή τα έγγραφά σας πριν να φύγετε.

Μια εναλλακτική λύση είναι να επιμείνετε ότι ο πωλητής σας συνοδεύει στη δοκιμαστική μονάδα ή προσφέρετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας σε αντάλλαγμα για τα δικά τους. Κάθε μία από αυτές τις εναλλακτικές λύσεις θα πρέπει να είναι αρκετή διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να κλέψετε τον RV τους . Απλά βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποιος θα έχει τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας έτοιμο για εσάς όταν επιστρέψετε και ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην επιστροφή τους. Είχαμε κάποτε έναν πωλητή να πάει για μεσημεριανό γεύμα ή μια συνάντηση, κρατώντας μας για ένα επιπλέον 30 λεπτά περιμένοντας τα κλειδιά μας. Αυτό είναι ένα άλλο σύνηθες σύστημα καθώς χρησιμοποιούν το χρόνο για να συνεχίσουν τις πωλήσεις τους.

Πώς να αποφύγετε απάτες αγοράς RV

Επενδύστε λίγο χρόνο και χρήματα για να μάθετε για το χρησιμοποιημένο RV που πρόκειται να αγοράσετε. Μεταβείτε σε έναν αξιόπιστο αντιπρόσωπο ή συνεργείο επισκευής RV για ενδελεχή επιθεώρηση RV, συμπεριλαμβανομένης μιας επιθεώρησης κινητήρα RV και μιας μονάδας ελέγχου RV. Εάν δεν μπορείτε να το πάρετε στο χώρο επιθεώρησης, βρείτε κάποιον που κάνει οικιακές κλήσεις. Αν κάτι είναι λανθασμένο με το RV δομικά ή μηχανικά, θέλετε να μάθετε πόσο σοβαρή είναι και τι μπορεί να κοστίσει για να το διορθώσετε.

Επίσης, εκτελέστε μια αναφορά ιστορικού οχήματος σχετικά με τον RV που θέλετε. Θα μάθετε αν έχει συμβεί σε ατύχημα, πόσο σοβαρή ήταν η ζημιά και αν ήταν σωστά επισκευασμένη.

Αναζητήστε τη μάρκα και το μοντέλο του RV που σας ενδιαφέρει στον οδηγό τιμών NADA RV. Μάθετε ποιο θα είναι το κόστος των επισκευών και διαπραγματευτείτε μια τιμή που σας επιτρέπει να επισκευάσετε χωρίς να επενδύσετε περισσότερο από το RV αξίζει.

Ενημερώθηκε και Επεξεργασμένο από εμπειρογνώμονα κατασκήνωσης Monica Prelle.