Κάλυψη εδάφους και σκηνή

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι πρώτης φορά στρατοπέδου ή δεν κάνατε κάποια στιγμή, μπορεί να υπάρχουν κάποια πράγματα που αναρωτιέστε για το πώς σχεδιάζετε την επόμενη περιπέτεια σκηνών σας. Τι πρέπει να θέσω κάτω από τη σκηνή μου; Χρειάζομαι ένα κάλυμμα σκηνής ή μια tarp κάτω από τη σκηνή;

Η δημιουργία κατασκηνώσεων αποτελεί ουσιαστικό μέρος της εμπειρίας της κάμπινγκ και η σκηνή κάμπινγκ είναι το καταφύγιό σας για την απόδραση της άγριας φύσης, έτσι ώστε να στοιβάζετε σωστά τη σκηνή σας, είναι το κλειδί για την άνεσή σας.

Κάθε σκηνή είναι λίγο διαφορετική και το set-up σας έχει πολλά να κάνει με το κάμπινγκ και τον καιρό ή τη θέση του κάμπινγκ σας.

Συμβουλές για σωστή τοποθέτηση του καλύμματος εδάφους σας

Η τοποθέτηση κάποιου είδους κάλυψης εδάφους ή τσαμπιού κάτω από τη σκηνή σας είναι απαραίτητη για την ανθεκτικότητα της σκηνής σας και για να τη διατηρήσετε ζεστή και στεγνή. Με αυτό είπε, τα διαφορετικά χωράφια απαιτούν διαφορετικές λύσεις για τη σκηνή κάμπινγκ και τον τύπο του ταρσού ή κάλυψης ομάδας που θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν βάζετε τη σκηνή σας και τι είδους κάλυψη εδάφους θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Σε δασικές εκτάσεις και χωράφια, βάλτε μια σανίδα κάτω από τη σκηνή σας, αλλά φροντίστε να την διπλώσετε έτσι ώστε να μην εκτείνεται πέρα ​​από την άκρη της σκηνής. Εάν το tarp εκτείνεται πολύ μακριά, ακόμη και δροσιά θα τρέξει κάτω από τα τείχη τοίχους και να συλλέξει κάτω από τη σκηνή σας, έτοιμη να διαρρεύσει σε οποιαδήποτε θέματα που δεν είναι στεγανά. Όταν κάμπινγκ στην παραλία, μην βάζετε μια πασαρέλα κάτω, αλλά μάλλον μέσα στη σκηνή.

Το κάμπινγκ άμμου είναι πολύ διαφορετικό και το νερό θα διαρρεύσει, αν δεν επιπλέει, τη σκηνή σας σε βροχή αν βάζετε μια tarp κάτω από τη σκηνή. Αν δεν βρίσκεστε σε ένα χαμηλό σημείο σε ένα αμμώδη κάμπινγκ, δεν είναι απαραίτητη μια ταμπλέτα κάτω από τη σκηνή, αφού το νερό απορροφά γρήγορα στην άμμο.

Μια τρίτη επιλογή είναι να τοποθετήσετε μια κουρτίνα πάνω από τη σκηνή, και ενδεχομένως σε συνδυασμό με ένα εσωτερικό και / ή κάτω.

Κρατήστε τον άνεμο επίσης, γιατί ο άνεμος προσθέτει ένα βαθμό δυσκολίας στο να κρατάτε μια κουρτίνα πάνω από μια σκηνή και χτυπάει επίσης τη βροχή προς τα πλάγια / ενδεχομένως μέσω των πλευρικών ραφών της σκηνής σας.

Οι τοίχοι του σκηνικού προορίζονταν να αναπνέουν και δεν ήταν αδιάβροχοι, απλώς ανθεκτικοί στο νερό. Η μύγα πάνω από τη σκηνή, καθώς και το πάτωμα, πρέπει να είναι επικαλυμμένη με αδιάβροχη προστασία όταν αγοράζεται νέα. Να είστε βέβαιος να χρησιμοποιήσετε ραφή ραφή σε όλες τις ραφές των νέων σκηνών, και για άλλη μια φορά κάθε χρόνο περίπου έτσι πριν από το πρώτο ταξίδι κάμπινγκ της σεζόν.

Ορισμένες σκηνές προσφέρουν την επιλογή αγοράς αποτυπώματος. Ωστόσο, αυτά τα αποτυπώματα μπορεί να είναι ακριβά, έχουν σχεδιαστεί για τη σκηνή και προσφέρουν την καλύτερη επιλογή προσαρμογής για τη σκηνή σας. Εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά την προσθήκη αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Στη συνέχεια, η ταπετσαρία σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετη προστασία πάνω από τη σκηνή ή γύρω από το στρατόπεδο εάν αντιμετωπίζετε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ανεξάρτητα από την επιλογή που επιλέγετε, χρησιμοποιείτε πάντα ένα κάλυμμα εδάφους κάτω από τη σκηνή σας. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσει την υγρασία από τη διάσπαση μέσα από τη σκηνή σας και θα προστατεύσει τη ζωή της σκηνής σας. Το λειαντικό έδαφος θα φθείρει το πάτωμα οποιασδήποτε σκηνής, ανεξάρτητα από το πόσο ανθεκτικό είναι. Το tarp μπορεί να είναι η λιγότερο δαπανηρή επιλογή.

Ανεξάρτητα από το έδαφος που χρησιμοποιείτε, φροντίστε να τοποθετήσετε τη σκηνή σας σε υψηλό έδαφος.

Σάρωση του κάμπινγκ και επιλογή της περιοχής που βρίσκεται από το υπόλοιπο. Δεν θέλετε να ξυπνήσετε, ακόμη και σε μια ξηρή σκηνή, και να βγείτε σε μια λίμνη.

- Ενημερώθηκε και επεξεργάστηκε από τον εμπειρογνώμονα κατασκήνωσης Monica Prelle