Τι να ψάξει κατά την αγορά ενός νέου Camping Σκηνή

Ο οδηγός σας για την αγορά σκηνή κάμπινγκ

Υπάρχουν πολλές σκηνές στην αγορά σήμερα, οπότε ίσως είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι να ψάχνετε όταν αγοράζετε μια σκηνή. Θα θελήσετε πρώτα να αξιολογήσετε τον τύπο κάμπινγκ που θέλετε να κάνετε, τον καιρό που πιθανότατα θα συναντήσετε και τον αριθμό των ατόμων με τα οποία ταξιδεύετε συνήθως. Ψάξτε για χαρακτηριστικά που θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε τη χρήση αυτής της σκηνής για πολλά ακόμα χρόνια. Γνωρίστε τον προϋπολογισμό σας και αποφασίστε εγκαίρως πόσα χρήματα μπορείτε να περάσετε.

Μόλις ξέρετε πόσα μπορείτε να περάσετε είναι χρόνος να αναλύσει τα χαρακτηριστικά των σκηνών κατασκήνωσης σε αυτό το εύρος τιμών. Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε σε μια σκηνή κάμπινγκ είναι το μέγεθος, ο τύπος των πόλων, τα υλικά όπως η βροχή και το πλέγμα, τα φερμουάρ και ο τύπος ραφής.

Πόσο μεγάλη θα πρέπει να είναι μια σκηνή;
Εάν δεν σχεδιάζετε να πάρετε το σακίδιο ή το κανό, το μέγεθος και το βάρος μιας σκηνής δεν έχει σημασία, αρκεί να ταιριάζει στο όχημά σας. Η χωρητικότητα της σκηνής βασίζεται στα τετραγωνικά μεγέθη και πόσες τυπικές υπνόσακους θα χωρέσουν σε αυτήν. Για παράδειγμα, μια σκηνή 2 ατόμων θα φιλοξενήσει μόλις δύο άτομα. Θα υπάρχει πολύ μικρός χώρος αγκώνα ή επιπλέον αποθηκευτικός χώρος. Θα βρείτε μια σκηνή 4 ατόμων θα είναι πιο άνετη για δύο άτομα, και θα έχετε χώρο για να απλώσετε και να αποθηκεύσετε τα εργαλεία σας πάρα πολύ. Για μια τετραμελή οικογένεια προτείνω μια σκηνή 6 ατόμων. Κατά κανόνα, αγοράστε μια σκηνή που έχει χωρητικότητα δύο ατόμων μεγαλύτερη από τον αριθμό που θα την χρησιμοποιήσει.

Μπορεί να θέλετε να ελέγξετε τις σκηνές πολλαπλών δωματίων. Αν κάμπινγκ με τα παιδιά, μια σκηνή 2 δωματίων παρέχει λίγη ιδιωτικότητα. Οι σκηνές πολλαπλών δωματίων διαθέτουν στυλ 2 δωματίων, όπου τα δωμάτια χωρίζονται από εσωτερικό τοίχο από τέντες με πόρτα με φερμουάρ. Υπάρχουν στυλ 3 δωματίων που είναι όπως τα 2-δωμάτια, αλλά με πρόσθετο αίθουσα οθόνης, το οποίο είναι ωραίο για την αλλαγή υγρών ή βρώμικων ρούχων πριν εισέλθετε στα άλλα δωμάτια και τα οποία είναι ιδανικά για την εγκατάσταση καρέκλες ή τραπέζι για χρήση σε περίπτωση βροχής.

Υπάρχουν επίσης σκηνές 2 δωματίων, οι οποίες διαθέτουν μόνο ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο και μια συνημμένη αίθουσα οθόνης. Οι σκηνές με τις αίθουσες συσκέψεων είναι ιδανικές για την αποθήκευση εργαλείων έξω από την περιοχή ύπνου.

Τι χαρακτηριστικά σκηνών πρέπει να ψάξω;

Πρόσθετες συμβουλές για να παρατείνετε τη ζωή της σκηνής σας
Ποτέ μην αποθηκεύετε τρόφιμα μέσα ή γύρω από τη σκηνή σας και μην τρώτε ποτέ στη σκηνή σας. Μόνο η μυρωδιά του φαγητού θα δελεάσει τα ζώα να σκίσουν στη σκηνή σας για να τα βγάλουν.

Αν η κάμπινγκ σας διαθέτει τραπέζι πικνίκ, φάτε εκεί και αποθηκεύστε φαγητό στο αυτοκίνητό σας. Εάν έχετε μια σκηνή με μια συνημμένη αίθουσα οθόνης, είναι εντάξει να φάτε εκεί, αλλά φροντίστε να καθαρίσετε τελείως μετά ή θα ενοχλήσετε από τα μυρμήγκια, τα σφάλματα και άλλα critters. Εάν στρατοπεδεύσετε σε μια περιοχή που είναι επιρρεπής σε παράσιτα, σκεφτείτε να αγοράσετε μια ξεχωριστή αίθουσα οθόνης για να δημιουργήσετε μια περιοχή φαγητού.

Εάν η σκηνή σας έρχεται με ένα πανί, χρησιμοποιήστε το. Αυτά τα αποτυπώματα αποτυπώματος είναι ελαφρώς μικρότερα από τη βάση της σκηνής σας. Σκοπός τους είναι να βοηθήσουν στην προστασία του πάτωμα σκηνής από ραβδιά, πέτρες, και τραχιά σημεία. Βοηθούν επίσης να κρατήσουν τα υπόγεια ύδατα να διαρρέουν στη σκηνή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κανονική tarp, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε χτυπήσει τις άκρες κάτω από τη σκηνή, έτσι ώστε η βροχή να μην τρέχει κάτω από τα τοιχώματα της σκηνής πάνω στο tarp και κατά συνέπεια να συλλέγει κάτω από τη σκηνή.

Όταν επιστρέφετε από ένα ταξίδι κάμπινγκ . βάλτε τη σκηνή σας στην αυλή και αερίστε την. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της μούχλας και του ωιδίου.

Μην αποθηκεύετε τη σκηνή σας σε ένα σάκο. Φυλάξτε το χαλαρά σε ξηρό αεριζόμενο χώρο. Χρησιμοποιήστε το σάκο για να συσκευάσετε τη σκηνή σας όταν πηγαίνετε από και προς το κάμπινγκ.

Ενημερώθηκε και Επεξεργασμένο από εμπειρογνώμονα κατασκήνωσης Monica Prelle