Βασικά Camping - Πώς να στοιχηματίσετε την Σκηνή Camping

Μάθετε πώς να στοιχηματίσετε σωστά τη σκηνή σας στο κάμπινγκ στο έδαφος

Οι σημερινές δημοφιλείς σκηνές είναι τυπικά σχήματος θόλου, ανεξάρτητα σχέδια κατασκευασμένα από υψηλής τεχνολογίας, συνθετικά υλικά. Με κατάλληλη μύγα βροχής και κατάλληλη προστασία από tarp, αυτές οι σκηνές μπορούν να αντέξουν ακριβώς σε κάτι που η Μητέρα Φύση μπορεί να τους πετάξει. Σχεδόν οτιδήποτε είναι, αλλά ο άνεμος!

Για να κατανοήσουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις που μπορεί να παίξει ο άνεμος σε μια σκηνή, πρέπει να δούμε μόνο μια σκηνή από αεροδυναμική άποψη.

Οι συνέπειες του ανέμου που πνέει στο σχήμα θόλου μιας σκηνής δεν είναι διαφορετική από εκείνη του αέρα που διέρχεται από την καμπύλη πτέρυγα ενός αεροπλάνου, δηλαδή ανελκυστήρα. Και αυτός ο ανελκυστήρας είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο πρέπει να στοιχηματίσετε τη σκηνή σας, γιατί χωρίς τα πασσάλματα η σκηνή σας θα μπορούσε γρήγορα να γίνει ένα χαρταετό στον ελαφρύτερο άνεμο και να καταστραφεί καθώς πέφτει μέσα στο δάσος ή στους αμμόλοφους.

Φυσικά, ένας άλλος λόγος για να στοιχηματίσετε τη σκηνή σας είναι να μην βρήκατε κάμπινγκ σε επίπεδο και να πετάξετε και να γυρίσετε στον ύπνο σας και ξέρετε ότι εάν δεν στοιχηματίσετε τη σκηνή σας θα ξυπνήσετε το πρωί και βρείτε τον εαυτό σας και τη σκηνή σας στο επόμενο κάμπινγκ, ή ακόμα χειρότερα, στον κολπίσκο ή τη λίμνη.

Όταν επιλέγετε μια κάμπινγκ, πρέπει πρώτα να βρεθείτε εκεί που έχει σχετικά υψηλό, επίπεδο έδαφος για τη δημιουργία της σκηνής σας. Ένα τέτοιο κάμπινγκ θα σας βοηθήσει να κρατήσετε στεγνότερο εάν βροχή και σταθερό στη θέση σας πρέπει να πετάξετε στον ύπνο σας.

Μια άλλη πτυχή, ειδικά αν κάνατε κάμπινγκ σε μια αιολική τοποθεσία, είναι να βρείτε μια κάμπινγκ όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πονταρίσματα. Διαφορετικά πονταρίσματα γίνονται για να λειτουργούν σε διαφορετικούς τύπους γης. Θυμηθείτε επίσης:

Την επόμενη φορά που θα κάμπινγκ, παρατηρήστε τις μεθόδους των άλλων. Ποια τέντα μένει στον άνεμο; Ποιος παραμένει ξηρός στη βροχή; Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις επιτυχημένες τεχνικές των συναδέλφων σας.

Επόμενη σελίδα > Ρύθμιση Camp

Δείκτης Βασικών Κατασκηνώσεων