Ο Πρόεδρος Ομπάμα ορίζει περισσότερα εθνικά μνημεία

Νέα και επεκταμένα μνημεία προσθέτουν στην κληρονομιά της Προστασίας του Προέδρου.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα πιστώθηκε ήδη με τη διατήρηση περισσότερης ερημιάς και από οποιονδήποτε άλλον πρόεδρο των ΗΠΑ στην ιστορία, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον 44 ο Πρόεδρο να συνεχίσει την κληρονομιά του. Αυτό το μήνα ορίστηκε το Εθνικό Μνημείο Katahdin Woods and Waters στο Maine και επέκτεινε το Εθνικό Μνημείο Papahānaumokuākea Marine από τις ακτές της Χαβάης. Σύμφωνα με τον νόμο περί αρχαιοτήτων του 1906, ο Ομπάμα έχει ορίσει σήμερα 25 εθνικά μνημεία συνολικής αξίας άνω των 265 εκατομμυρίων στρεμμάτων κατά τη διάρκεια της διμερούς προεδρίας του.

Οι ανακοινώσεις ήταν ιδανικά χρονομετρημένες με τα 100α γενέθλια της Υπηρεσίας Εθνικού Πάρκου .

"Καθώς η υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου ξεκινάει τον δεύτερο αιώνα συντήρησης αυτήν την εβδομάδα, ο ορισμός του Προέδρου του Εθνικού Μνημείου Katahdin Woods και Waters χρησιμεύει ως έμπνευση για να προβληματιστούν για τα εικονικά τοπία της Αμερικής και τους ιστορικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς», δήλωσε ο υπουργός Jewell. "Μέσα από αυτό το απίστευτα γενναιόδωρο ιδιωτικό δώρο για συντήρηση, αυτά τα εδάφη θα παραμείνουν προσβάσιμα σε τρέχουσες και μελλοντικές γενιές Αμερικανών, διασφαλίζοντας ότι η πλούσια ιστορία της κληρονομιάς, της αλιείας και της κληρονομιάς αναψυχής του Mainers θα διατηρηθεί για πάντα».

Το Εθνικό Μνημείο Katahdin Woods και Waters περιλαμβάνει 87.500 στρέμματα γης, συμπεριλαμβανομένου του Ανατολικού Υποκαταστήματος του ποταμού Penobscot, το οποίο είναι μια πολιτιστική και πνευματική λεκάνη για το Ινδικό Έθνος Penobscot. Ένα τμήμα του Maine Woods περιλαμβάνεται επίσης στον ορισμό του μνημείου.

Το νεοϊδρυθέν μνημείο είναι πλούσιο σε βιοποικιλότητα και είναι τοπικά γνωστό ως ένας φανταστικός προορισμός αναψυχής σε εξωτερικούς χώρους. Υπάρχουν ευκαιρίες για θέαση άγριας ζωής, πεζοπορία, κανό, κυνήγι, ψάρεμα και σκι αντοχής. Η προστατευόμενη περιοχή γειτονεύει στο δυτικό πάρκο Baxter του Maine, δημιουργώντας ένα μεγάλο φυσικό τοπίο προστατευόμενων δημόσιων εκτάσεων.

"Η υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου σηματοδοτεί την εκατονταετηρίδα αυτής της εβδομάδας με μια ανανεωμένη δέσμευση να πει μια πιο ολοκληρωμένη ιστορία του έθνους μας και να συνδεθεί με την επόμενη γενιά επισκεπτών, υποστηρικτών και υποστηρικτών του πάρκου", δήλωσε ο Διευθυντής Υπηρεσιών του Εθνικού Πάρκου Jonathan B. Jarvis δήλωση. "Δεν μπορώ να σκεφτώ έναν καλύτερο τρόπο για να γιορτάσω την εκατονταετηρίδα και να υπογραμμίσω την αποστολή μας παρά να προσθέσω αυτό το εξαιρετικό κομμάτι του North Woods του Maine στο σύστημα του Εθνικού Πάρκου και να μοιραστώ τις ιστορίες και τις ευκαιρίες αναψυχής παγκόσμιας κλάσης με τον υπόλοιπο κόσμο. "

Με την επέκταση του θαλάσσιου εθνικού μνημείου Papahānaumokuākea στα ανοικτά των ακτών της Χαβάης, το μνημείο έγινε η μεγαλύτερη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή στον κόσμο. Δημιουργήθηκε το 2006 από τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, το μνημείο αργότερα χαρακτηρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 2010. Ο Πρόεδρος Ομπάμα αύξησε το υπάρχον Ναυτικό Εθνικό Μνημείο κατά 442.781 τετραγωνικά μίλια, φέρνοντας την συνολική προστατευόμενη περιοχή του μνημείου σε ένα πρωτοφανές τετράγωνο 582.578 μίλια. Το Εθνικό Μνημείο Παχανανακοουκάκακεα είναι το σπίτι των περισσότερων από 7.000 θαλάσσιων ειδών. Πιο συγκεκριμένα, η θαλάσσια περιοχή προστασίας προστατεύει τις φάλαινες και τις θαλάσσιες χελώνες που απαριθμούνται στο νόμο περί ειδών απειλούμενων ειδών και τα μαύρα κοράλλια, τα μακρύτερα ζώντα θαλάσσια είδη στον κόσμο που είναι γνωστό ότι ζουν περισσότερο από 4.500 χρόνια.

Σύμφωνα με δήλωση του Λευκού Οίκου, ο Πρόεδρος Ομπάμα προσπάθησε να ηγηθεί του κόσμου στη θαλάσσια διατήρηση, καταπολεμώντας την παράνομη, άναρχη και λαθραία αλιεία, αναζωογονώντας τη διαδικασία δημιουργίας νέων θαλάσσιων καταφυγίων, θεσπίζοντας την πολιτική των εθνικών ωκεανών και προωθώντας τη διαχείριση των ωκεανών χρήση επιστημονικής λήψης αποφάσεων ". Αναμένεται να επισκεφθεί τη Χαβάη την επόμενη εβδομάδα.

Εκτός από τη διατήρηση της γης, η κυβέρνηση Obama ανέπτυξε το πρόγραμμα Every Kid in a Park , το οποίο παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα δημόσια εδάφη στους μαθητές τέταρτης τάξης και τις οικογένειές τους. Ο Πρόεδρος Obama αναγνωρίζει επίσης τους ιθαγενείς των Ηνωμένων Πολιτειών, μετονομάζοντας το ψηλότερο βουνό της Βόρειας Αμερικής "Denali" που αντικατοπτρίζει την κληρονομιά των ντόπιων της Αλάσκας . Οι διοικήσεις επίσης "ανασχημάτισαν την ενεργειακή ανάπτυξη στις δημόσιες περιοχές και τα ύδατα της Αμερικής" και "υπεράσπιζαν εικονικά τοπία και φυσικούς θησαυρούς, συμπεριλαμβανομένης της ανάληψης δράσης για την παρεμπόδιση της βλαπτικής εξόρυξης ουρανίου γύρω από το Grand Canyon και τον χαρακτηρισμό του Bristol Bay της Αλάσκας ως εκτός των ορίων της μελλοντικής μίσθωσης πετρελαίου και φυσικού αερίου. "