Το κάμπινγκ με τους παππούδες παίρνει γκρίνια

Η σημασία μπορεί να εξαρτάται από τη γεωγραφία, το πλαίσιο

Ένας δημοφιλής όρος στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, το "gramping" δεν έχει γίνει ακόμα μέρος της λαϊκής γλώσσας στα περισσότερα άλλα μέρη του κόσμου, αν και εμφανίζεται περιστασιακά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Gramping χρησιμοποιείται για να σημαίνει πολλά πράγματα.

Κάμπινγκ με παππούδες

Το πρώτο νόημα για το gramping είναι απλά το κάμπινγκ με τους παππούδες. Μπορεί επίσης να προσκληθούν οι γονείς. Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη έννοια στην Αυστραλία, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν Σύνδεσμο Gramping.

Παράδειγμα: "Είναι τρελαίνοντας ως" Gramping "και περιλαμβάνει τρεις γενιές (παππούδες, γονείς και παιδιά) που ρίχνουν μια σκηνή και ξοδεύουν τον ποιοτικό χρόνο μαζί στο μεγάλο ύπαιθρο. Get It Magazine , 17 Φεβρουαρίου 2014.

Μερικοί έχουν προτείνει ότι η γκρίνια προέρχεται από γλάστρες, ένας όρος για πολυτελές κάμπινγκ. Αλλά η Aussie gramping δεν περιορίζεται σε ένα ενιαίο στυλ κάμπινγκ. Οι παππούδες κατασκηνώνουν σε σκηνές ή χρησιμοποιούν RVs ή ρυμουλκούμενα, επίσης γνωστά ως τροχόσπιτα. Μερικοί μάλιστα ψεύτικα με κατώφλι gramp-outs.

Πολλοί παππούδες απολαμβάνουν να είναι μαζί με τα εγγόνια τους σε μεγάλους υπαίθριους χώρους, κατά προτίμηση μακριά από υπολογιστές, τηλεόραση και άλλες ηλεκτρονικές διοχετεύσεις. Οι παππούδες για κατασκήνωση πρέπει να είναι σε λογικά καλή κατάσταση, επειδή ο ύπνος στο έδαφος δεν είναι ιδανικός, ακόμη και με ένα στρώμα αέρα, και μπορεί να έχουν πεζοπορία για να φτάσουν σε ένα μπάνιο. Επίσης, οι κατασκηνωτές μπορεί να εκτίθενται σε μερικές ακραίες καιρικές συνθήκες και ενδεχομένως να βρέχονται και να ψύχονται κατά περιόδους.

Αλλά για τους παππούδες που είναι φυσικά σε αυτό, το κάμπινγκ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δεσμεύσετε με τα εγγόνια.

Ταξίδια πολλαπλών γενεών

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάποιοι χρησιμοποιούν τον όρο gramping για απλές διακοπές σε πολλές γενεές. Οι υπνόσακοι και οι φωτιές μπορούν να συμμετάσχουν ή όχι.

Παράδειγμα : "Η εταιρεία έχει ονομάσει την τάση" gramping, "ο τελευταίος άσχημος νεολογισμός που επινοήθηκε από την ταξιδιωτική βιομηχανία." Telegraph Online, 5 Απριλίου 2011.

Ο νεολογισμός μπορεί να είναι ή να μην είναι "άσχημος", αλλά πολλοί παππούδες αγαπούν να μοιράζονται διακοπές με παιδιά και εγγόνια. Η ανάπτυξη των εταιρειών ενοικίασης κατοικιών, όπως η Airbnb και η VRBO, σημαίνει ότι οι οικογένειες που ταξιδεύουν μαζί δεν περιορίζονται σε ξενοδοχεία και μοτέλ. Οι οικογένειες μπορούν να μοιράζονται ορεινές κατοικίες, παραλιακές κατοικίες, καταλύματα και παραλιακά σπίτια.

Όσοι θέλουν να εγκαταλείψουν τον προγραμματισμό ταξιδιών σε άλλους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες εταιρειών που ειδικεύονται σε πολυκεντρικό ταξίδι.

Πολυτελές Camping για τους Μεγαλύτερους Ενήλικες

Αυτή η χρήση, η οποία πιθανότατα είναι μια παραλλαγή της γκλαμπινγκ, βασίζεται στην ιδέα ότι οι παππούδες σαν τους υπαίθριους αλλά δεν θέλουν πια να το τραβήξουν.

Παράδειγμα: "Το Inn and Spa στο Cedar Falls ... προσφέρει μια επιλογή στις οικογένειες για να καταστεί δυνατή η κατασκήνωση διασκέδαση, ενώ ανταποκρίνεται στις ανάγκες της γιαγιάς και του παππού ... GRAMPing! ... Ενώ η μαμά και ο μπαμπάς και τα παιδιά κάνουν το ρουστίκ ύπνο στο πάτωμα σε ένα υπνόσακο πράγμα, οι παππούδες και γιαγιάδες μπορούν να ξεκουραστούν κάτω από το δρόμο στο Inn. " Ταξινόμηση Ταξιδιού

Ορισμένοι παππούδες όπως η ιδέα της εύρεσης διαφορετικών τρόπων για όλες τις γενιές να απολαμβάνουν το ύπαιθρο. Αυτή η στρατηγική έχει ιδιαίτερη έκκληση στους πρώην κατασκηνωτές που έχουν βρει ότι χρειάζονται περισσότερες ανέσεις στα καταλύματά τους.

Είναι τέλειο για τους παππούδες που θέλουν να βιώσουν τις μεγάλες out-of-doors με τα εγγόνια ακόμα και όταν δεν είναι πλέον σε μεγάλες πεζοπορίες και υπαίθρια μαγειρική.

Ορισμένοι παππούδες και γιαγιάδες μπορούν να απολαύσουν γεμάτες γλάστρες, στις οποίες οι κάτοικοι μπορούν να παραμείνουν σε σκηνές ή άλλα ρουστίκ σπίτια, αλλά δεν το τραβάει πραγματικά. Συνήθως, οι αλυσοπρίονες δεν χρειάζεται να βάζουν τα δικά τους σκηνικά ή να μαγειρεύουν τα γεύματά τους. Μπορούν ακόμη και να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες σπα και γαστρονομία. Glamping δεν είναι μόνο για εκείνους που θέλουν να ταξιδεύουν διατηρώντας παράλληλα τις πολυτέλειες του σπιτιού. Είναι επίσης για εκείνους που θέλουν να βιώσουν πολυτέλειες πέρα ​​από αυτό που μπορεί να έχουν στο σπίτι, είτε πρόκειται για μασάζ με θερμή πέτρα είτε για πλήρη λίστα κρασιών. Έχοντας τα εγγόνια να γλυτώνουν αναμφισβήτητα τη συμφωνία.