Πώς να επισκεφθείτε το εθνικό πάρκο Denali χωρίς να οδηγείτε τον δρόμο του πάρκου

Από όλα τα εθνικά πάρκα της Αλάσκας, το Denali είναι ίσως το πιο διάσημο. Ενώ άλλα πάρκα μπορεί να είναι ίσοι όσον αφορά το τοπίο και την άγρια ​​φύση, Denali National Park, που βρίσκεται πέντε ώρες βόρεια του Anchorage και δύο ώρες νότια της Fairbanks, προσφέρει στους επισκέπτες κάτι ξεχωριστό.

Αναπτύσσοντας έξι εκατομμύρια στρέμματα δάσους, τούντρα και τραχιά βουνά, το Denali National Park and Preserve διχοτομείται από ένα λεπτό τμήμα δρόμου που ξεκινάει κοντά σε ένα μικρό χωριό των εγκαταστάσεων Park Service που ανήκουν μόνο στους επισκέπτες.

Αυτός ο χώρος εισόδου, στο 1ο μίλι από το 92, θορύβει από το Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, καθώς χιλιάδες πρόθυμοι τουρίστες, εξερευνητές της ανάκρουσης και υπαίθριοι εκπαιδευτικοί κατεβαίνουν στους χώρους στάθμευσης. Μερικοί φτάνουν σε RVs, μερικά με σακίδια και μικρά αυτοκίνητα, και άλλα άλλα ως μέρος των περιηγήσεων με ξεναγό. Αλλά ανεξάρτητα από το πώς φτάνουν στο πάρκο, όλοι έχουν τον ίδιο στόχο: να εξερευνήσουν όσο μπορούν.

Οι περισσότεροι επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Denali κάνουν σχέδια για να δουν την περιοχή μέσω του πάρκου 92 μιλίων, συνήθως επειδή διαβάζουν ότι πρέπει, και ναι, η οδήγηση στις ακτές της λίμνης Wonder είναι μια εμπειρία που κραυγές "Αλάσκα". Σε αντίθεση με την είσοδο, οι οροφές του Denali είναι ορατές από το δρόμο. τα άγρια ​​ζώα συχνά εντοπίζονται κυνήγι και ψάρεμα σε μίλια ανοιχτής τούντρα. τα πλήθη είναι σίγουρα λιγότερα.

Η οδός Denali Park Road δεν είναι προσβάσιμη με ιδιωτικό όχημα, εκτός εάν κάποιος έχει κρατήσεις σε ένα από τα campgrounds πέρα ​​από το Mile 15 (Savage River).

Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες του πάρκου πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ένα από τα λεωφορεία που εκτελούνται από παραχωρησιάτες πάρκων ή ιδιωτικές οντότητες. Τα λεωφορεία είναι δοξασμένα σχολικά λεωφορεία και σίγουρα φωτίζουν τις ανέσεις, αλλά οι άνθρωποι φέρνουν ψύκτες για φαγητό και καλή στάση, και όλα πάνε καλά για τις έξι ή οκτώ έως εννέα ώρες που θα είναι μέρος ενός ταλαντευόμενου, άλεσης ταξίδι κατά μήκος ενός χωματόδρομου.

Για τους γονείς, ιδιαίτερα, αυτό μπορεί να είναι μια δύσκολη μέρα με λίγες ευκαιρίες να βγείτε και να βγείτε από το λεωφορείο με τα παιδιά . Για όσους έχουν προβλήματα υγείας, μπορεί να είναι ένα άβολο ταξίδι που αφήνει κάποιον που θέλει ένα μασάζ κατά την άφιξή του στο κέντρο επισκεπτών.

Υπάρχουν άλλες επιλογές; Ναί.

Εξερευνήστε άλλες λεωφόρους τουρισμού

Ραβδί στην είσοδο . Με 15 χιλιόμετρα οδοστρώματος και σχεδόν ατελείωτες ευκαιρίες για πεζοπορία, ποδήλατο και να μάθετε περισσότερα για το Εθνικό Πάρκο Denali, ο χώρος εισόδου είναι διασκεδαστικός χωρίς να πιστεύετε ότι αυτός ή αυτή «λείπει» στην εμπειρία της Denali. Είναι αλήθεια ότι δεν θα δείτε το βουνό, αλλά θα δείτε τη μοναδική εργαζόμενη ομάδα σκυλιών έλκηθρων που λειτουργεί από την Υπηρεσία Πάρκων, ένα κέντρο επιστήμης και φύσης, μίλια μονοπατιών και πιθανότατα άγρια ​​φύση. GoTip: Οδηγήστε ή κάντε μια δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο Savage River και πεζοπορία στο φαράγγι ή το Savage Rock για εκπληκτική θέα, αγριολούλουδα και ειρηνικά συναισθήματα. Ψάξτε για αρκούδες και caribou κοντά στον ποταμό, επίσης. Επισκεφθείτε την καμπίνα του παλιού καραβιού κοντά στο στρατόπεδο Savage ή περιπλανηθείτε στα κοντινά μονοπάτια.

Κάντε μια μικρότερη περιήγηση . Ένας καλός συμβιβασμός είναι οι περιηγήσεις φυσιοδίφης με λεωφορείο που προσφέρονται από τους ποταμούς πάρκων, το συντομότερο είναι η περιήγηση στην ιστορία της Ντένιλι 4,5-5 ωρών.

Ταξιδεύοντας στο Mile 17 (Primrose Ridge), αυτή η περιοδεία είναι μια εξαιρετική επισκόπηση του πάρκου, της άγριας ζωής, της ιστορίας και της χλωρίδας και της πανίδας. Περιλαμβάνει επίσης την καμπίνα Savage και λίγο χρόνο για να περπατήσετε. Η τιμολόγηση ποικίλλει, οπότε ελέγξτε τον ιστότοπο για πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια. GoTip : Αποθεματικό νωρίς!

Κάνω ποδήλατο. Ειδικά κατά τους πρώτους και τους επόμενους μήνες των εποχών του Εθνικού Πάρκου του Denali (άνοιξη / φθινόπωρο), ο ποδηλατικός δρόμος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε το χρόνο σας και να εξερευνήσετε με μια πιο προσεκτική ματιά στο πάρκο. GoTip: Πάρτε το ποδήλατό σας (ποδήλατα βουνού είναι ο τρόπος να πάει) στο Savage Shuttle για να αποφευχθεί η οδήγηση των πρώτων 15 μιλίων από γεμάτο, πολυσύχναστο δρόμο. GoTip: Φορέστε κράνος και γάντια, σπρέι σπρέι, σπρέι αρκούδας, νερό και φαγητό και προσέξτε όλα τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία που ταξιδεύουν κοντά σας. Εάν έχετε μια αίσθηση περιπέτειας, αυτός είναι ο τρόπος να πάτε.

Πηγαίνετε κατευθυνόμενοι. Ο χώρος εισόδου της Denali είναι γεμάτος αυτοκινητοκεντρικά δρομολόγια και πεζοπορίες με ποδηλασία που μπορεί κανείς να κάνει. Υπάρχουν επίσης μεγάλα μονοπάτια, όμορφα ερμηνευτικά σημεία και άφθονη μοναξιά. Κατασκήνωση? Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το ημερήσιο δελτίο για τα βραδινά προγράμματα.

Μάθετε κάτι νέο . Τρεις εγκαταστάσεις είναι προσβάσιμες για τους επισκέπτες της περιοχής εισόδου, και οι τρεις παρέχουν μια μοναδική ματιά στο Denali National Park. Το κέντρο πρόσβασης Wilderness (ή WAC) είναι το μέρος για να κανονίσετε μια περιοδεία λεωφορείου, να πάρει χάρτες, άδειες, και κρατήσεις κάμπινγκ. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να τρίβετε τους ώμους με τους ανθρώπους να κατευθύνονται προς την πατρίδα της Ντενάλι. Το Denali Visitor Centre είναι μέρος του μουσείου, μέρος πληροφοριακού κέντρου, και εδώ πρέπει να προγραμματίσετε να περάσετε λίγες ώρες περιηγώντας τα ερμηνευτικά εκθέματα της εγκατάστασης, τις δραστηριότητες και ανεφοδιασμό για μια μέρα μπροστά στο καφέ. Είναι επίσης σε μικρή απόσταση από την αποθήκη του σιδηρόδρομου της Αλάσκας. Το Κέντρο Επιστήμης και Εκπαίδευσης Murie προσφέρει μαθήματα μικρών και μεμονωμένων μαθημάτων καθ 'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και του χειμώνα και είναι το κεντρικό γραφείο μεταξύ Οκτωβρίου και Μαΐου. Σταματήστε εδώ για αληθινά βασισμένες στην επιστήμη πληροφορίες, βιβλιοπωλείο, άνετο ξύλινο πάτωμα και εξαιρετικές δραστηριότητες για μαθήματα με θέμα τη φύση, που κυμαίνονται από δεινοσαύρους έως αγριολούλουδα.

Πέτα ψηλά. Ψάχνετε για κάτι πραγματικά αξέχαστο; Πραγματοποιήστε μια περιήγηση στα αξιοθέατα του Denali και δείτε αυτό το καταπληκτικό πάρκο από τον αέρα. Τα τοπικά αεροπορικά ταξί και οι υπηρεσίες πτήσεων θα πάρουν το μέρος σας επάνω και γύρω από τα χέρια των ισχυρών Denali, και ζουμ κατά μήκος των ποταμών όπου μπορείτε να δείτε caribou, lose, λύκοι, ή αρκούδες. Μπορεί να μπορείτε να προσγειωθείτε και σε έναν παγετώνα. GoTip: Οι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής συμβαίνουν, οπότε αν δεν έχετε κρατήσει το σημείο σας νωρίτερα (συνιστάται), καλέστε και δείτε αν κάποιος άλλος δεν εμφανίστηκε.