Λισαβόνα ταξιδιωτικός οδηγός

Σχεδιάζοντας ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας

Η δυτικότερη πρωτεύουσα της ηπειρωτικής Ευρώπης καταλαμβάνει μια εκπληκτική θέση στις ακτές του Ατλαντικού, όπου ο ποταμός Τάγος αδειάζει στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ενώ ο πληθυσμός της Λισαβόνας είναι λίγο πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι, η μητροπολιτική περιοχή της Λισαβόνας αποτελείται από 2,8 εκατομμύρια ανθρώπους. Η Λισαβόνα είναι μια πολύ περιζήτητη πόλη.

Κλίμα:

Επηρεασμένος από το ρεύμα του Κόλπου, η Λισαβόνα έχει ένα από τα πιο ήπια κλίματα της δυτικής Ευρώπης.

Χειμώνας και νωρίς την άνοιξη προσφέρει τη μεγαλύτερη βροχή, αλλά χιονίζει μόνο σπάνια στη Λισαβόνα και οι θερμοκρασίες κατάψυξης σπάνια αισθάνονται. Η ομίχλη του Ατλαντικού μερικές φορές καθιστά τη Λισαβόνα πιο δροσερή από την εσωτερική Πορτογαλία. Για τις ιστορικές θερμοκρασίες και τις βροχοπτώσεις της Λισαβόνας, καθώς και τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες, βλ.

Αεροδρόμιο Portela της Λισαβόνας (LIS)

Το αεροδρόμιο Portela της Λισαβόνας βρίσκεται 7χλμ. Βόρεια της πόλης της Λισαβόνας. Υπάρχουν δύο στάσεις ταξί στο μοναδικό τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, έξω από τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις. Η νέα επέκταση της κόκκινης γραμμής συνδέει το διεθνές αεροδρόμιο με το σύστημα μετρό της Λισαβόνας. Δείτε το χάρτη του μετρό.

Το ScottUrb παρέχει μεταφορά στο αεροδρόμιο από την περιοχή Estoril και Cascais. Τα λεωφορεία λειτουργούν καθημερινά και φεύγουν κάθε ώρα από τις 07:00 π.μ. έως τις 10:30 μ.μ.

Σιδηροδρομικοί Σταθμοί

Η Λισσαβόνα διαθέτει διάφορους σιδηροδρομικούς σταθμούς: τα Santa Apolónia και το Gare do Oriente είναι τα σημαντικότερα. Όλα προσφέρουν πρόσβαση στο κέντρο της πόλης με τη δημόσια συγκοινωνία ή σε κοντινή απόσταση με τα πόδια.

Ο Santa Apolónia, ο μεγαλύτερος κεντρικός σταθμός, διαθέτει γραφείο τουριστικών πληροφοριών. Ο σταθμός Rossio βρίσκεται στην καρδιά της Λισαβόνας. [Χάρτης σταθμών]

Λουξεμβούργο Τουριστικά Γραφεία

Υπάρχει ένα καλό τουριστικό γραφείο που βρίσκεται στην Αίθουσα Αφίξεων του αεροδρομίου της Λισαβόνας. Αν δεν έχετε κράτηση ξενοδοχείου όταν φτάσετε, αυτό είναι το μέρος για να πάρετε το χάρτη σας και να κάνετε τα σχέδια διαμονής.

Άλλα γραφεία βρίσκονται στο σιδηροδρομικό σταθμό Apolónia, Mosteiro Jerónimos στο Belém. Υπάρχει ένα περίπτερο στην καρδιά της πόλης στην παλιά συνοικία Baixa, που θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας καθώς περπατάτε μέσα σε αυτή τη συναρπαστική πόλη. Το κύριο κέντρο της Lisboa Ask Me βρίσκεται στην Placa do Comércio.

Ο ιστότοπος τουρισμού της Λισαβόνας είναι η επίσκεψη στη Λισαβόνα

Λισαβόνα Διαμονή

Τα ξενοδοχεία στη Λισαβόνα κοστίζουν λιγότερο από ό, τι στις περισσότερες άλλες πρωτεύουσες της Δυτικής Ευρώπης. Αυτό κάνει τη Λισαβόνα μια εξαιρετική θέση για να απολαύσετε ένα επίπεδο πολυτέλειας που δεν μπορείτε κανονικά να αντέξετε οικονομικά. Είχα μεγάλη διαμονή στο πέντε αστέρων Dom Pedro και το παλάτι Lapa.

Το Bairro Alto Hotel είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη που επισκέπτονται τους Αμερικανούς. Ακόμη και αν δεν μένετε εκεί, η πανοραμική βεράντα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να απολαύσετε ένα ποτό το απόγευμα ή το βράδυ.

Εάν χρειάζεστε ένα διαμέρισμα στη Λισαβόνα, το HomeAway αναφέρει σχεδόν 1000 ενοίκια διακοπών στη συνοικία της Λισαβόνας.

Η διέλευση των μεταφορών

7 Colinas - μια κάρτα σας φέρνει σε σχεδόν κάθε σύστημα μεταφοράς στη Λισαβόνα. Η επαναφορτιζόμενη κάρτα διαθέτει μια κεραία που κρατάτε κοντά σε έναν αναγνώστη που βρίσκεται στα λεωφορεία και τα τραμ Carris και στο υπόγειο για να επιτρέψετε την είσοδο. Είναι επαναφορτιζόμενη και μεγάλη αξία για τη μεταφορά στη Λισαβόνα.

Το νέο Navegante Pass προσφέρει πλήρη κινητικότητα σε όλη την πόλη της Λισαβόνας ενσωματώνοντας τις εταιρείες δημόσιων συγκοινωνιών Carris, Metro και CP στα αστικά κυκλώματα της πόλης.

Ημερήσιες εκδρομές

Ένα από τα πιο συναρπαστικά ημερήσια ταξίδια από τη Λισαβόνα είναι το Sintra , 45 λεπτά με το τρένο μακριά και ένας κόσμος χώρος, γεμάτος (πραγματικά) φανταστικά κάστρα και βίλες.

Ενώ το ταξίδι στη Sintra είναι πολύ εύκολο να το κάνετε μόνοι σας, ίσως θελήσετε να εξετάσετε ένα ημερήσιο ταξίδι Viator από την περιοδεία της Λισαβόνας (book direct).

Αξιοθέατα στη Λισαβόνα - Πράγματα που πρέπει να κάνετε

Οι επτά λόφοι της Λισαβόνας είναι γεμάτοι με πράγματα να κάνουν.

Η περιοχή alfama κοντά στο Targus έχει ξεφύγει από πολλούς σεισμούς που έχουν καταστρέψει τη Λισαβόνα και μπορείτε να περπατήσετε στις στενές λωρίδες και να απολαύσετε την ατμόσφαιρα του παλιού χωριού της Λισαβόνας. Κοντά βρίσκεται το μουσείο Fado, ένα must για τους λάτρεις της μουσικής.

Το Santa Maria Maior de Lisboa ή το Sé de Lisboa είναι ο καθεδρικός ναός της Λισαβόνας και η παλαιότερη εκκλησία της πόλης. Έχει ανακατασκευαστεί πολλές φορές μετά από διάφορους σεισμούς, και έχει μια σειρά από αρχιτεκτονικά στυλ.

Η κατασκευή άρχισε το 1147.

Απολαύστε υπέροχη θέα στη Λισαβόνα από το Κάστρο του São Jorge στο ψηλότερο λόφο της πόλης.

Πάρτε το τραμ # 15 από την πλατεία Comercio στην περιοχή Belem , όπου πιθανότατα θα περάσετε όλη την ημέρα βλέποντας το Mosteiro dos Jeronimos (βλέπε εικόνες Mosteiro dos Jeronimos), επισκέπτοντας τον Πύργο Belem (Belem) ή τον Terre de Belem και το Padrao dos Descobrimentos (μνημείο ανακαλύψεων), με το χρόνο για ένα Pasteis de Belem, τα περίφημα τάρτες κρέμας της Λισαβόνας. Κάντε μεσημεριανό γεύμα στο A Comenda Restaurant στο εσωτερικό του Πολιτιστικού Κέντρου Belem.

Αν έχετε χρόνο να μείνετε, πάρτε το λεωφορείο # 28 μπροστά από το Μοναστήρι στην Postela και επισκεφθείτε το Parque das Macoes , χτισμένο για το Expo98, και δείτε το Oceanarium, ένα από τα μεγαλύτερα εκθέματα ενυδρείων στην Ευρώπη.

Για τα ψώνια και τη νυχτερινή ζωή, το Bairro Alto είναι ο τόπος που θα βρεθείτε. Σε κοντινή απόσταση υπάρχει ο ανελκυστήρας Santa Justa ή ανελκυστήρας Santa Justa, όπου μπορείτε όχι μόνο να δείτε τη Λισαβόνα από ψηλά και να επισκεφθείτε το Convento do Carmo, ένα κατεστραμμένο σεισμό Carmelite Convent που αποτελεί ένα είδος συμβόλου της Λισαβόνας, αλλά μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια μεταφοράς καλό για όλες τις μορφές δημόσιων συγκοινωνιών στη βάση του Elevador , συμπεριλαμβανομένου του περάσματος 7 Colinas που αναφέρθηκε παραπάνω.

Το Estação do Oriente , ο σταθμός Orient, εκτός από τον σημαντικό κόμβο μεταφοράς, είναι μια πανέμορφη δομή σιδήρου και γυαλιού, ιδιαίτερα έντονη τη νύχτα.

Τρώγοντας έξω

Απολαύσαμε το Restaurante A Charcutaria, το οποίο ειδικεύεται στα τρόφιμα της περιοχής Alentejo της Πορτογαλίας. Ένα ζεστό καινούριο εστιατόριο προσφέρει μερικά εκλεκτά κρασιά από την Πορτογαλία, την Enoteca de Belém.

Αν θέλετε ένα καλά παραληφθέν εστιατόριο ή μπαρ που συνδέεται με μια κρατική σχολή τσίρκου, δοκιμάστε το Restô do Chapitô ή διαβάστε το Clowning Around στη Λισαβόνα για μερικές πληροφορίες στο παρασκήνιο.

Εικόνες της Λισαβόνας

Για μια εικονική περιήγηση στη Λισαβόνα, δείτε τις φωτογραφίες της Λισαβόνας