Πώς να φτάσετε από τη Λισαβόνα στη Σεβίλλη

Ταξιδέψτε από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας στην Ισπανία

Η Λισαβόνα είναι η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και μια εξαιρετική πρώτη στάση σε ένα ταξίδι για να επισκεφθείτε την πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας επαρχίας της Σεβίλλης στην Ισπανία. Ευτυχώς, η Λισαβόνα βρίσκεται μόλις 400 χιλιόμετρα (250 μίλια) από τη Σεβίλλη , καθιστώντας το ταξίδι μεταξύ των δύο μεγάλων πόλεων στην Ιβηρική χερσόνησο σχετικά εύκολο.

Αφού τελειώσετε με την κουλτούρα της Λισαβόνας , θα θελήσετε να κατευθυνθείτε προς τη Σεβίλλη, η οποία προσφέρει ένα εντελώς διαφορετικό νόμισμα και πολιτισμό, που χρησιμεύει ως κέντρο διακυβέρνησης για την αυτόνομη νοτιότερη περιοχή της Ισπανίας.

Λόγω της σχετικά κοντινής απόστασης μεταξύ Λισαβόνας και Σεβίλλης, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να φτάσετε μεταξύ τους, μεταξύ άλλων με λεωφορείο, αεροπλάνο, τρένο και αυτοκίνητο. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε πραγματικά το ταξίδι σας είναι να οδηγείτε μεταξύ τους και να πάρετε μερικές επιπλέον πόλεις και αξιοθέατα στην πορεία.

Ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε από τη Λισαβόνα στη Σεβίλλη

Ξεκινώντας από τη Λισαβόνα με αυτοκίνητο, θα θελήσετε να κατευθυνθείτε ανατολικά προς την πορτογαλική πόλη Evora πριν συνεχίσετε ανατολικά προς την ισπανική πόλη Mérida, στη συνέχεια νότια προς τη Σεβίλλη. Το σύνολο του ταξιδιού θα διαρκέσει περίπου πέντε ώρες οδήγησης, αλλά θα θελήσετε να προγραμματίσετε μια επιπλέον ημέρα ή δύο για το ταξίδι σας εάν θέλετε πραγματικά να απολαύσετε αυτές τις πρόσθετες πόλεις.

Η Evora είναι η πρωτεύουσα της περιοχής κρασιού Alentejo της Πορτογαλίας και έχει επίσης μερικά μεγάλα ρωμαϊκά ερείπια και η Mérida έχει τα καλύτερα διατηρημένα ρωμαϊκά ερείπια της Ισπανίας με ένα αμφιθέατρο σε καλή κατάσταση που οι τοπικοί ηθοποιοί εξακολουθούν να παίζουν σε παραστάσεις εκεί.

Παρόλο που η "παράκτια" διαδρομή ακούγεται ωραία, δεν υπάρχουν σημαντικές οδικές αρτηρίες αρκετά κοντά στις ακτές της Πορτογαλίας για να δούμε πραγματικά τίποτα και καμία μεγάλη πόλη για να βιώσετε την πορεία. Ωστόσο, εάν έχετε αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρώσετε το ταξίδι σας, αυτό μπορεί να είναι μια προτιμώμενη διαδρομή για κάποιον που προσπαθεί να πάρει μια μικρή γεύση από τον τοπικό πολιτισμό αυτής της νοτιοδυτικής περιοχής της Πορτογαλίας.

Πώς να φτάσετε από τη Λισαβόνα στη Σεβίλλη με άλλα μέσα

Ο πιο άμεσος τρόπος για να φτάσετε μεταξύ της Λισαβόνας και της Σεβίλλης με επιλογές δημόσιας συγκοινωνίας είναι μέσω των υπηρεσιών λεωφορείων που εκτελεί η ALSA. Η διαδρομή με λεωφορείο από τη Λισαβόνα προς τη Σεβίλλη διαρκεί επτάμισι ώρες και η ALSA επίσης εκτελεί λεωφορεία από τη Λισαβόνα προς την Evora, την Evora προς τη Mérida και τη Mérida στη Σεβίλλη αν θέλετε να δείτε τις ίδιες πόλεις όπως θα κάνατε χωρίς οδήγηση ένα αυτοκίνητο για τον εαυτό σας.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν τρένα κατευθείαν από τη Λισαβόνα στη Σεβίλλη, αλλά αν έχετε σιδηρόδρομο και προτιμάτε να ταξιδέψετε με τρένο, υπάρχουν τρένα από τη Λισαβόνα προς τη Μαδρίτη και από τη Λισαβόνα μέχρι τη Σαλαμάνκα , τα οποία παρέχουν τρένο στη Σεβίλλη (από την Ισπανία) . Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε ένα τρένο από τη Λισαβόνα προς το Faro και στη συνέχεια να πάρετε ένα λεωφορείο από το Faro στη Σεβίλλη.

Υπάρχουν φτηνές πτήσεις από τη Λισαβώνα προς Σεβίλλη (με την TAP Portugal) και η πτήση διαρκεί μόνο μία ώρα. Αυτός είναι ο πιο βολικός τρόπος για να φτάσετε μεταξύ Σεβίλλης και Λισαβόνας, αλλά εξακολουθεί να είναι πιο ακριβός από τους άλλους δύο. Επιπλέον, λείπεις από όλα τα αξιοθέατα ανάμεσα σε αυτές τις δύο παλιές πόλεις πετώντας πάνω τους.