Πώς να έρθετε στην Μερίδα στην Ισπανία και τι να κάνετε εκεί

Επισκεφθείτε τα πιο εντυπωσιακά ρωμαϊκά ερείπια της Ισπανίας

Η Μερίδα μπορεί να είναι μικρή και να έχει μόνο μία πραγματικά σημαντική πτυχή για να έρθει και να δει - τα ρωμαϊκά της ερείπια - αλλά υπάρχουν τόσα πολλά αρχαία κατάλοιπα εδώ στη Μερίδα που θα είστε πολύ απασχολημένοι κατά τη διάρκεια της διαμονής σας!

Το Mérida είναι πολύ μικρό, πράγμα που σημαίνει ότι ο περίπατος από την καταστροφή στην καταστροφή είναι πολύ μικρός.

Τα λεωφορεία και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί βρίσκονται στα αντίθετα άκρα της πόλης. Αν έρθετε με λεωφορείο, θα έρθετε στη Μερίδα από τη δύση. Αφού διασχίσετε τον ποταμό Guadiana, θα συναντήσετε την Zona Arqueológica de Morería.

Στρίψτε δεξιά από εδώ και θα έρθετε στο Alcazaba, ένα μετα-Ρωμαϊκό φρούριο και το Puente Romano, μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες του ρωμαϊκού κόσμου. Δεν απέχει πολύ από το Alcazaba Plaza de España, μια ζωντανή πλατεία με υπαίθρια μπαρ και καφετέριες καθώς και φεγγίτες που φωλιάζουν στις στέγες.

Βρίσκοντας ανατολικά κατά μήκος του c / Santa Eulalia, συναντάτε το Templo de Diana. Λίγο πιο μακριά είναι τα δίδυμα αριστουργήματα της Mérida - το ρωμαϊκό θέατρο και το αμφιθέατρο, καθώς και το Εθνικό Μουσείο Ρωμαϊκής Τέχνης και το Casa de Anfiteatro. Από εδώ, έχετε τη δυνατότητα να συνεχίσετε βόρεια με τον παλιό ιππόδρομο (Circo Romano) ή νότια με τους ρωμαϊκούς τάφους και την ανασκαφή του Casa del Mitreo.

Αν φτάσετε με το τρένο, είναι λογικό να επισκεφθείτε το Circo Romano πρώτα, πριν περάσετε από το θέατρο και το αμφιθέατρο και φινίρισμα στην Plaza España.

Πώς να φτάσετε στο Μέριδα

Αν ταξιδεύετε στην Ισπανία κυρίως με το τρένο, ελέγξτε αυτό το Interactive Rail Map της Ισπανίας που σας επιτρέπει να βρείτε τις ώρες ταξιδιού και τις τιμές των εισιτηρίων για ολόκληρο το δρομολόγιο σας.

Από τη Μαδρίτη Το τρένο διαρκεί περίπου πέντε ώρες και κοστίζει περίπου 40 ευρώ. Το λεωφορείο είναι λίγο πιο γρήγορο και φθηνότερο. Κρατήστε το λεωφορείο από το Avanzabus.com . Μπορείτε να κάνετε το 340 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο σε μόλις τρεις ώρες.

Από τη Σεβίλλη Υπάρχει ένα τρένο την ημέρα που διαρκεί περίπου μισή ώρα και κοστίζει περίπου 20 €.

Το λεωφορείο διαρκεί περίπου δύο ώρες (αν και οι χρόνοι ταξιδιού μπορούν να διαφέρουν) και κοστίζουν 15 ευρώ. Βιβλίο από movelia.es Χρειάζονται περίπου δύο ώρες με το αυτοκίνητο για να κάνετε το ταξίδι 192χλμ.

Από τη Λισαβόνα Υπάρχουν καθημερινά δύο λεωφορεία από τη Μέριδα στη Λισαβόνα, για περίπου τρεις ώρες και κοστίζουν περίπου 30 ευρώ. Βιβλίο από movelia.es . Δεν υπάρχει τρένο.

Από τη Σαλαμάνκα Το λεωφορείο διαρκεί τέσσερις έως πέντε ώρες και κοστίζει περίπου 20 ευρώ. Βιβλίο από movelia.es . ΟΧΙ ΒΡΟΧΗ.

Συγκρίνετε τιμές για πτήσεις προς Ισπανία (κράτηση απευθείας)

Πότε θα Επισκεφθείτε

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το ρωμαϊκό θέατρο και το αμφιθέατρο διοργανώνονται σε εκθέσεις, όπως ελληνικά δράματα και άλλες παραστάσεις.

Τα κύρια feria της πόλης είναι το Σεπτέμβριο.

Αριθμός ημερών για να περάσετε στη Μερίδα (εκτός ημερήσιων εκδρομών):

Δύο ημέρες. Η Μερίδα είναι μικρή, αλλά με τόσες πολλές ρωμαϊκές ερείπια για να δείτε, θα πιέζεστε σκληρά για να τις δείτε όλα σε ένα. Οι χρόνοι προβολής χωρίζονται σε δύο περιόδους σύνδεσης, ενώ η απογευματινή συνεδρία είναι απίστευτα σύντομη - μόνο για 2h15. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να φτάσετε νωρίς για να επωφεληθείτε από τις δύο συνεδρίες, αλλά ακόμα και τότε, μια μέρα θα ήταν σκληρή δουλειά.

Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Μερίδα

Ταξίδια ημέρας από τη Μερίδα και πού να πάτε στη συνέχεια

Το Cáceres είναι ένας δρόμος ώρας.

Η Μερίδα (μαζί με το Cáceres) είναι η τέλεια σκαλοπάτι από τη Σεβίλλη στη Μαδρίτη ή τη Σαλαμάνκα και αντίστροφα.