Οι μεγάλες εθνικές δημόσιες αργίες στην Ισπανία

Η Ισπανία σε αργία μπορεί να είναι ένα μοναχικό μέρος - τα μαγαζιά κλείνουν, οι μεταφορές είναι σχεδόν ανύπαρκτες και πολλές από τις δραστηριότητες που θέλετε να κάνετε μπορεί να είναι αδύνατες. Η Ισπανία θέλει επίσης να κάνει τις διακοπές της τελευταίες με τα λεγόμενα «puentes» (γέφυρες) - δείτε παρακάτω για το πώς αυτά θα μπορούσαν να σας επηρεάσουν. Τότε υπάρχουν Κυριακές, Δευτέρες, απογεύματα ...

Κατάλογος εθνικών ισπανικών δημόσιων αργιών

Περιφερειακές δημόσιες αργίες στη Μαδρίτη και Βαρκελώνη

Κάθε περιφέρεια της Ισπανίας έχει τις δικές της διακοπές. Εδώ είναι εκείνες που είναι πιθανότερο να σας επηρεάσουν στη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη.

Τι είναι το «Puente»;

Εάν οι διακοπές έρχονται σε μια Τρίτη ή Πέμπτη, πολλές επιχειρήσεις θα πάρουν επίσης τη Δευτέρα ή την Παρασκευή.

Αυτό είναι γνωστό ως «puente», μια «γέφυρα» μεταξύ των διακοπών και του Σαββατοκύριακου. Μερικές φορές, εάν οι αργίες πέφτουν σε μια Τετάρτη, το προσωπικό μπορεί να πάρει τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη.

Κυριακές και Δευτέρες στην Ισπανία

Κυριακές, γενικά, είναι επίσης ένας κακός χρόνος για να γίνει κάτι στην Ισπανία. Διαφορετικές Αυτόνομες Κοινότητες έχουν διαφορετικούς νόμους για αγορές την Κυριακή - στη Μαδρίτη, για παράδειγμα, τα καταστήματα είναι ανοιχτά την πρώτη Κυριακή του μήνα και κλείνονται στα υπόλοιπα.

Οι περισσότερες περιοχές είναι πιο χαλαρές σχετικά με το άνοιγμα της Κυριακής τον Δεκέμβριο.

Μεγάλα καταστήματα όπως το El Corte Inglés και το FNAC συχνά ανοίγουν τις αργίες (αν και όχι τις Κυριακές και όχι την Ημέρα των Εργατών - 1 Μαΐου).

Μουσεία και άλλες δραστηριότητες που απευθύνονται σε τουρίστες μπορεί να έχουν την εβδομαδιαία κλειστή ημέρα τους τη Δευτέρα αντί. Οι μπαρ και οι καφετέριες θα έχουν συνήθως είτε Κυριακή είτε Δευτέρα εκτός, αλλά μερικοί θα μπορούν να επωφεληθούν

Καλοκαιρινό κλείσιμο στην Ισπανία

Ο μήνας Αυγούστου, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες πόλεις, είναι ένας δημοφιλής χρόνος για τις επιχειρήσεις να κάνουν διακοπές και συχνά θα βρείτε τα καταστήματα και τα εστιατόρια να κλείνουν για ολόκληρο το μήνα. Η Μαδρίτη και η Σεβίλλη είναι ιδιαίτερα κακές γι 'αυτό. Λαμβάνοντας υπόψη τη θερμότητα το καλοκαίρι σε αυτές τις πόλεις, καλύτερα να τις αποφύγετε ούτως ή άλλως.

Ενώ στο θέμα των επιχειρήσεων που είναι κλειστές, θυμηθείτε το Siesta στην Ισπανία , ενώ εξακολουθεί να επηρεάζει τους χρόνους έναρξης των καταστημάτων και των εταιρειών.