Ο καιρός στην Ισπανία τον Δεκέμβριο

Βροχή ή λάμψη; Και θα χιονίσει τα Χριστούγεννα;

Επισκέπτοντας την Ισπανία τον Δεκέμβριο; Είναι ασφαλές να υποθέσετε ότι πιθανώς δεν έρχεστε για τις παραλίες αυτή τη στιγμή του έτους. Αλλά αν ψάχνετε να περάσετε την περίοδο των διακοπών στην Ισπανία, τι καιρό να περιμένετε; Θα ξοδεύετε όλο το χρόνο σας τρώγοντας και πίνοντας έξω ή θα πετάτε από μουσείο σε μουσείο; Για το καλύτερο της έρευνάς μας, εδώ είναι ένα μικρό στιγμιότυπο του κλίματος Δεκεμβρίου το Σεπτέμβριο.

Δείτε επίσης:

Η Ισπανία είναι μια από τις πιο θερμές χώρες στην Ευρώπη, αλλά δεν θα ξεφύγετε από έναν ευρωπαϊκό χειμώνα κατευθυνόμενος νότια. Οι χειμώνες της Ισπανίας είναι πιο ήπιοι από ό, τι σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, αλλά σίγουρα συνιστούμε να συσκευάζουμε ζεστά ρούχα και ένα σακάκι ή δύο. Οι φίλοι μου έκαναν πρόσφατα το διάλειμμα των Χριστουγέννων τους στη Βαρκελώνη, δυσκολευόμενοι από έναν από αυτούς που σκέφτονταν ότι δεν θα χρειαζόταν περισσότερο από ένα πουλόβερ.

Λευκά Χριστούγεννα στην Ισπανία;

Ένα λευκό χριστουγεννιάτικο είναι σε μεγάλο βαθμό αδύνατο στην Ισπανία. Καμία από τις μεγαλύτερες πόλεις δεν χιονίζει γύρω από τις διακοπές. Οι πιο κρύες πόλεις στην Ισπανία είναι το Λεόν, το Μπούργκος και το Κουένκα και κανείς δεν είχε λευκά Χριστούγεννα στην πρόσφατη μνήμη. Το μόνο μέρος που θα μπορούσατε να δείτε για να δείτε το χιόνι την Ημέρα των Χριστουγέννων θα ήταν ένα βουνό. Εάν είστε λάτρης των χειμερινών σπορ, δείτε αυτή τη σελίδα για το σκι στην Ισπανία .

Περαιτέρω ανάγνωση:

Ο καιρός στη Μαδρίτη τον Δεκέμβριο

Κύριο άρθρο: Ο καιρός τον Δεκέμβριο στη Μαδρίτη

Η Μαδρίτη μπορεί να κρυώσει τον Δεκέμβριο, ειδικά τη νύχτα, όπου θα μπορούσε να είναι κάτω από το μηδέν. Στον πρώτο μου χειμώνα στην Ισπανία, είχαμε μόνο ένα θερμαντήρα για να μοιραστούμε ανάμεσα σε τρία υπνοδωμάτια και ήταν κρύο, πιστέψτε με!

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη Μαδρίτη τον Δεκέμβριο είναι 52 ° F / 11 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 36 ° F / 2 ° C. Αλλά οι μέσοι όροι λένε μόνο το μισό ιστορία - κάντε κλικ στον παραπάνω σύνδεσμο για το άλλο μισό.

Δείτε επίσης: 100 πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Μαδρίτη

Καιρός στη Βαρκελώνη τον Δεκέμβριο

Κύριο άρθρο: Ο καιρός τον Δεκέμβριο στη Βαρκελώνη

Η θάλασσα έχει θερμότητα το χειμώνα, οπότε η Βαρκελώνη δεν είναι τόσο κρύα τον Δεκέμβριο, όπως στη Μαδρίτη, αλλά μπορεί ακόμα να πάρει αρκετά ψυχρή. Οι βροχές και οι νεφώσεις είναι κοινές, αν και θα πρέπει να υπάρχουν μερικές μέρες όπου ο ήλιος κοιτάζει έξω (αλλά η θερμοκρασία παραμένει στην ψυχρή πλευρά).

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη Βαρκελώνη τον Δεκέμβριο είναι 57 ° F / 14 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 43 ° F / 6 ° C.

Διαβάστε περισσότερα για τη Βαρκελώνη

Καιρός στην Ανδαλουσία τον Δεκέμβριο

Εάν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους που κατακλύζουν το κρύο, η Ανδαλουσία είναι η μόνη (εγγύς) εγγύηση του καλού καιρού στην Ισπανία το Δεκέμβριο, παρόλο που μπορεί να πάρει ψυχρό το βράδυ (αν και λιγότερο στις παραθαλάσσιες περιοχές). Ωστόσο, προσέξτε: βρέχει κατά μέσο όρο μία-τρεις ημέρες στην Ανδαλουσία κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν. Τίποτα δεν είναι τέλειο!

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη Μάλαγα το Δεκέμβριο είναι 63 ° F / 17 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 48 ° F / 9 ° C.

Διαβάστε περισσότερα για την Ανδαλουσία

Ο καιρός στη βόρεια Ισπανία τον Δεκέμβριο

Πέρασα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σαν Σεμπαστιάν το 2006 και ήμουν σε θέση να βγαίνω σε ένα μπλουζάκι (δείτε αυτή την εικόνα της παραλίας του Σαν Σεμπαστιάν που πήρα εκείνη την ημέρα) αλλά οι ντόπιοι ήταν εξαιρετικά έκπληκτοι από αυτό το εικονικό κύμα καύσωνα. Κατά μέσο όρο βρέχει στο 50% των ημερών το Δεκέμβριο στο Μπιλμπάο, έτσι ντυθείτε κατάλληλα.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στο Μπιλμπάο τον Δεκέμβριο είναι 57 ° F / 14 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 45 ° F / 7 ° C. Σημειώστε ότι μπορεί να πάρει αρκετά πιο κρύο περαιτέρω εσωτερική.

Ο καιρός στην βορειοδυτική Ισπανία τον Δεκέμβριο

Η πιο υγρή περιοχή στην Ισπανία έχει τον υγρότερο μήνα τον Δεκέμβριο (βρέχει σε 21 ημέρες από τις 30 το Δεκέμβριο στο Σαντιάγο). Δεν είναι τόσο κρύο όσο και εσωτερικά (ειδικά τη νύχτα, όταν είναι τόσο ζεστό όσο η Κόστα ντελ Σολ ), αλλά δεν θα το παρατηρήσετε, καθώς θα μουλιάσετε στα οστά.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στο Santiago de Compostela το Δεκέμβριο είναι 55 ° F / 13 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 9 ° C.

Διαβάστε περισσότερα για τη Βορειοδυτική Ισπανία

Περισσότερα: << Καιρός τον Νοέμβριο | Καιρός τον Ιανουάριο >>