Οδηγός Βορειοδυτικής Ισπανίας

Ρίξτε μια ματιά στην περιοχή Γνωστή ως 'Πράσινη Ισπανία'

Σκεφτείτε ότι γνωρίζετε την Ισπανία; Σκεφτείτε ότι είναι όλα τα sangria , ταυρομαχίες και paella ; Τότε δεν βρισκόσασταν στη βορειοδυτική Ισπανία. Γνωστή ως «Πράσινη Ισπανία», οι περιφέρειες της Αστούριας και της Γαλικίας (καθώς και τμήματα της Καστίγια και Λεόν) είναι πολύ διαφορετικές από την υπόλοιπη Ισπανία.

Δείτε επίσης: 19 καλύτερες περιφέρειες στην Ισπανία: από το Worst to Best

Πόλεις και κωμοπόλεις στη βορειοδυτική Ισπανία

Σημαντικές πόλεις και κωμοπόλεις στη βορειοδυτική Ισπανία, κατά σειρά «σημασίας» για τον τουρίστα:

  1. Σαντιάγο ντε Κομποστέλα
  2. Fisterra
  3. Α Κορούνια
  4. Οβιέδο
  5. Λέοντος

Καλύτερες στιγμές

Τοποθεσίες για προσθήκη αν έχετε χρόνο

Άλλες δημοφιλείς πόλεις στη βορειοδυτική Ισπανία περιλαμβάνουν το Ourense, το Vigo, το Pontevedra και το Gijon.

Βορειοδυτική Ισπανία Δρομολόγιο

Αυτό το προτεινόμενο δρομολόγιο απευθύνεται σε όσους δεν έρχονται στην Ισπανία για ένα σκούπισμα, αλλά ενδιαφέρονται για την ποικιλομορφία της Ισπανίας - από την παλιά Καστίλλη (από την οποία προέρχεται η ισπανική γλώσσα) στη Γαλικία και την Αστούρια, όπου είναι γκάιντες και μηλίτης παρά το φλαμένκο κιθάρες και σαγγάρια.

Αυτό το δρομολόγιο είναι αυτο-καθοδηγούμενο.

Διαβάστε περισσότερα για το τι πρέπει να κάνετε στη βορειοδυτική Ισπανία σε αυτόν τον Οδηγό Βορειοδυτικής Ισπανίας .

Συνολικός Χρόνος Ταξιδιού

* Δεν είναι δυνατόν να κάνετε όλο το ταξίδι σας μόνο με τρένο. Όπου είναι απαραίτητο, ο σχετικός χρόνος και η τιμή του λεωφορείου έχουν προστεθεί στο σύνολο.

Μακρύτερος χρόνος ταξιδιού

Λεπτομέρειες ταξιδιού

Παρακάτω είναι οι χρόνοι και οι τιμές για ταξίδια με λεωφορείο και τρένο. Όλα τα εισιτήρια τρένου μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω της σιδηροδρομικής γραμμής. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της διαδρομής δεν εξυπηρετείται από τρένα.

Συνήθως, τα λεωφορεία μπορεί να είναι το ήμισυ της τιμής της αμαξοστοιχίας, με χρόνους ταξιδιού περίπου 30% περισσότερο, αν και στη διαδρομή ο χρόνος είναι λίγο πολύ ο ίδιος. Το λεωφορείο είναι πολύ καλύτερο από το τρένο, αλλά μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να κάνετε κράτηση. Το ισπανικό δίκτυο λεωφορείων χωρίζεται σε διάφορες εταιρίες - έχω υποδείξει κάτω από ποια εταιρεία λεωφορείων να κάνετε κράτηση.

Για τα περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων (αλλά, απογοητευτικά, όχι όλα), βλ. Movelia. Η Movelia σας επιτρέπει να εκτυπώνετε εισιτήρια, τα οποία εξοικονομούν χρόνο καθώς μπορείτε να πάτε κατευθείαν στο λεωφορείο με την εκτύπωσή σας, αλλά καθώς η Movelia δεν έχει ακόμη ενσωματώσει όλες τις εταιρείες λεωφορείων στο δίκτυό της, δεν είναι δυνατή η επίκληση αυτής της υπηρεσίας.