Πίνοντας σκληρό μηλίτη στην Ισπανία

Το ποτό της βόρειας Ισπανίας - Sidra ή μηλίτης

Ο μηλίτης - ή αυτό που σήμερα ονομάζουμε "σκληρό μηλίτη" σε σχέση με το ζυμωμένο χυμό μήλου - ήταν το αμερικανικό ποτό της επιλογής μεταξύ των πρώτων αποίκων από την Αγγλία, αλλά ο μηλίτης αντικαταστάθηκε από μπύρα καθώς έφθασαν οι γερμανοί μετανάστες και βελτίωσαν τις τεχνικές παρασκευής μπύρας παραγωγή.

Μια σύντομη ιστορία του μηλίτη ή του Sidra

Το Sidra στην Ισπανία προέρχεται κυρίως από τις περιοχές των Αστουριών και των Βάσκων της βόρειας Ισπανίας και παράγεται κυρίως από το γηγενή καραβίδα, με γλυκές ποικιλίες μήλων που χρησιμοποιούνται για την εξισορρόπηση του τελικού αποτελέσματος.

Την εποχή του προσκυνήματος, τον 12ο αιώνα περίπου, το sidra ήταν πιο δημοφιλές από το κρασί.

Ενώ οι πρώτοι μύκητες πιθανότατα παράγονται από τους αρχαίους Αιγυπτιακούς και Βυζαντινούς Πολιτισμούς, ο Πλίνι αναφέρει το κρασί μήλου ως το τυπικό ποτό της περιοχής Estrabon. η παραγωγή μηλίτη στην Ισπανία ήταν μάλλον μέτρια και προσωπική μέχρι το 1629 όταν εισήχθησαν μήλα από την Αμερική στην Ισπανία και αυξήθηκε η παραγωγή. Η παραγωγή έλαβε χώρα μετά τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, όταν η παραγωγή και η κατανάλωση απαγορεύτηκαν από τον Franco και οι οπωροφόροι οπωροφόροι εγκαταλείφθηκαν καθώς οι άνθρωποι αναζητούσαν βιομηχανική εργασία. Η παραγωγή ξεκίνησε ξανά τη δεκαετία του ογδόντα και σήμερα μπορείτε να πιείτε φυσικό μηλίτη απευθείας από τα κουδέλα (μεγάλα βαρέλια, συνήθως καστανιάς) από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο ή τον Μάιο, όταν ο μηλίτης εμφιαλώνεται. Το καλοκαίρι, απλά αναζητήστε ένα σημάδι που λέει "Sideria" και βυθίστε τον εαυτό σας σε ένα τραπέζι και διατάξτε ένα sidra.

Ο τρόπος λειτουργίας όλων θα αναλυθεί παρακάτω.

Στην Ισπανία, η παραγωγή φυσικών "σκληρών" μηλίτη πραγματοποιείται κυρίως στο βορρά : Αστούριας, Γαλικίας και Χώρας των Βάσκων. Το κλίμα είναι ιδανικό για την καλλιέργεια μήλων. ήπια, υγρά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες.

Πώς να πίνετε Sidra (μηλίτη)

Στην La Sideria (Cider Bar)