ΜΗΝ! 11 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε στο Ισραήλ

Τι πρέπει να ξέρετε για τι δεν πρέπει να κάνετε στο Ισραήλ

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στο Ισραήλ , υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να κάνετε. Ας ξεκινήσουμε με τους εύκολους: Μη συγχέετε τη Via Dolorosa με τη Via Veneto. Μην δοκιμάζετε τις κινήσεις του Krav Maga στους τελωνειακούς υπαλλήλους στο αεροδρόμιο Ben-Gurion . Μην ψάχνετε για καμήλες στο αεροδρόμιο (και δεν τους καπνίζετε εκεί, είτε). Μην ψάχνετε το ελαιόλαδο στο Όρος των Ελαιών.

Επίσης: Μην βαπτίζεστε στον ποταμό Ιορδάνη μόνο και μόνο επειδή είναι ζεστό.

Μην πετάξετε τη μέδουσα. Μην ρίχνετε τη γάτα σας στη Νεκρά Θάλασσα για να δείτε αν το κουνάρι επιπλέει.

Αλλά τότε υπάρχουν τα λιγότερο προφανή do-nots ... σαν να μην πληρώνετε για ένα υπερτιμημένο (και ίσως υπερτιμημένο) δωμάτιο ξενοδοχείου στο Τελ Αβίβ και πολλά άλλα.

Τι δεν πρέπει να κάνετε στο Ισραήλ

1. Μην πάρετε το μονοπάτι των φιδιών μέχρι την κορυφή του Masada το καλοκαίρι χωρίς ένα φορτίο νερού.

Το Masada είναι το ορεινό φρούριο που ήταν η σκηνή της επικής τελευταίας αντίστασης των Ζηλωτών, μιας αρχαίας εβραϊκής αίρεσης, στους Ρωμαίους το 73 μ.Χ. Αν και είναι δύσκολο να πει κανείς από τον πυθμένα, υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά ερείπια στην κορυφή των 1,300 ποδιών . Μπορείτε να περάσετε το μονοπάτι των φιδιών στην κορυφή της Masada, αλλά το τελεφερίκ είναι πολύ πιο διασκεδαστικό και, όταν οι θερινές θερμοκρασίες ανεβαίνουν, μια πολύ πιο άνετη επιλογή.

2. Μην ψάχνετε τις φάλαινες στο τείχος της Θλίψης .

Αρκετά ειπώθηκαν.

3. Μην κάνετε το λάθος να νομίζετε ότι ΠΡΕΠΕΙ να παραμείνετε σε ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο επειδή όλοι λένε ότι είναι το μέρος για να είστε.

Αυτές τις μέρες, τη στιγμή που ένα καινούριο ξενοδοχείο βλέπει το φως της ημέρας, οι λεγεών ταξιδιωτικών συγγραφέων βιάζονται να το ανακηρύξουν το νέο «πρέπει»: αλλά το γεγονός ότι πληρώνονται (ή πληρώνονται) για να τον επαινέσουν μπορεί να έχουν σχέση με ότι. Να θυμάστε ότι πολλά από τα νεότερα μοντέρνα ξενοδοχεία στο ακριβό Τελ Αβίβ έχουν τα μικροσκοπικά δωμάτια ή άλλα χαρακτηριστικά που τα κάνουν, αν όχι απαίσια, τότε σίγουρα λιγότερο φανταστική από ό, τι η διαφημιστική εκστρατεία θα έχετε πιστεύετε.

Περάστε τις σέκελ σας όπου θα έχετε τα περισσότερα για αυτούς.

4. Μην πιστεύετε ότι το μόνο πράγμα που μπορείτε να φάτε στο Ισραήλ είναι ο hummus και το falafel.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά μυθικά αρθρώσεις και σημεία falafel στο Ισραήλ, αλλά η κινητή γιορτή δεν σταματά εκεί. Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια που θα βρείτε οπουδήποτε βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ. Και ελέγξτε τα ζεστά τραπέζια του Τελ Αβίβ .

5. Μην αισθάνεστε ένοχοι εάν δεν βλέπετε όλα στο Ισραήλ μέσα σε μία εβδομάδα.

Επτά ημέρες στο Ισραήλ μπορεί να μην είναι αρκετές για να πάρουν όλες τις ιστορικές, πολιτιστικές και γαστρονομικές απολαύσεις του Ισραήλ. Αν είστε δελεασμένοι από την παραλία και τη νυχτερινή ζωή του Τελ Αβίβ , τη μητρόπολη της Μεσογείου στο Ισραήλ, εστιάστε σε αυτή την πόλη. Αν η ιστορία και οι ιεροί χώροι είναι πιο σημαντικοί για εσάς, σκεφτείτε να βάλετε τον εαυτό σας στην Ιερουσαλήμ. Όμως, αν αισθάνεστε πιο φιλόδοξοι, μπορείτε να δείτε πολλά από τα κορυφαία αξιοθέατα του Ισραήλ σε μία εβδομάδα.

6. Σίγουρα δεν αισθάνεστε ένοχοι αν δεν επισκεφθείτε ένα μουσείο.

Αλλά αν θέλετε να εξερευνήσετε τον πολιτισμό, θυμηθείτε ότι το Ισραήλ διαθέτει μια απίστευτη ποικιλία από μουσεία.

7. Μην νομίζετε ότι το μόνο που μπορείτε να αγοράσετε στο Ισραήλ είναι μια κεραμική μενούρα.

Είναι αλήθεια ότι μπορείτε πραγματικά να αγοράσετε μερικές απίστευτες μενωρίδες καθώς και άλλα άρθρα της Ιουδαϊκής στο Ισραήλ και τα καταστήματα μουσείων δώρων στο Τελ Αβίβ και στην Ιερουσαλήμ είναι εξαιρετικά μέρη για να ξεκινήσετε.

Αλλά υπάρχουν πολλές άλλες ευκαιρίες για αγορές, ιδιαίτερα στην Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ, από τις μόδες σχεδιαστών μέχρι τα προϊόντα γκουρμέ και πολλά άλλα.

8. Μην εγκαταλείπετε την πρώτη τιμή που προσφέρεται για τίποτα όταν στην αγορά Shuk HaCarmel στο Τελ Αβίβ ή στην αγορά Mahane Yehuda στην Ιερουσαλήμ.

Μιλάμε το αντίθετο της Walmart εδώ. Σε αυτές τις διάσημες (και τουριστικές) αγορές , η διαπραγμάτευση είναι το όνομα του παιχνιδιού.

9. Μην ψάχνετε για ένα χάμπουργκερ στο Yom Kippur.

Όλοι δεν κρατούν το kosher στο Ισραήλ, βεβαίως, αλλά στις μεγάλες εβραϊκές αργίες θα παρατηρήσετε κάποιες μεγάλες διαφορές μεταξύ των αμερικανικών και ισραηλινών τραπεζιών. Μην προσπαθήσετε πάρα πολύ σκληρά για να γιορτάσετε σε μια ιερή νηστεία ή να βρείτε πίτσα στο Πάσχα.

10. Μη ζητάτε από το θυρωρείο του ξενοδοχείου πού να αγοράσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

11. Μην αναρωτιέσαι φωναχτά αν ο Ιησούς Χριστός ήταν μυστικά λεσβία παγιδευμένη στο σώμα ενός hippie ζόμπι. Εκτός αν, φυσικά, είναι η εβδομάδα Gay Pride στο Τελ Αβίβ.