Το Καναδικό Κέντρο Αρχιτεκτονικής

Το CCA: Ένα προφίλ των Μουσεία του Μόντρεαλ

Καναδικό Κέντρο Αρχιτεκτονικής: Σύντομη

Ιδρύθηκε το 1979, το Καναδικό Κέντρο Αρχιτεκτονικής (CCA) είναι ένα αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό συγκρότημα ανοιχτό στο κοινό στο κέντρο του Μόντρεαλ.

Στην περιοχή: Επισκεφθείτε ένα αντίγραφο της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη στο κέντρο του Μόντρεαλ

Ένα βραβευμένο μουσείο, καθώς και ένα ερευνητικό κέντρο για τους μελετητές της αρχιτεκτονικής, του χωροταξικού σχεδιασμού και του πολεοδομικού σχεδιασμού, οι επισκέπτες της CCA μπορούν να προσβλέπουν σε έργα-φωτογραφίες, μοντέλα, σχέδια και άλλα σχήματα - από τους αρχαίους αρχιτέκτονες, όπως:

Συλλογή εκτυπώσεων και σχεδίων

Περίπου 100.000 εκτυπώσεις και σχέδια που χρονολογούνται από το 1400 είναι διαθέσιμα για δημόσιους σκοπούς προβολής και έρευνας. Αξιοσημείωτες εξελίξεις περιλαμβάνουν τη μεγαλύτερη συλλογή εκτυπώσεων Le Corbusier εκτός Γαλλίας, πάνω από 50.000 εικόνες-εκτυπώσεις, φωτογραφίες, σχέδια, μοντέλα-λεπτομερώς τα έργα του Peter Eisenman και η πιο σημαντική συλλογή έργων του Ludwig Mies van der Rohe εκτός του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνη στη Νέα Υόρκη είναι εδώ, στο CCA.

Συλλογή φωτογραφιών

Πάνω από 55.000 φωτογραφίες από περίπου τη δεκαετία του 1840 μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων αρκετών daguerreotypes από το 1800s. Η CCA φέρει επίσης μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή συλλογή αρχιτεκτονικών φωτογραφιών που καλύπτουν την περίοδο 1840-1860.

Αρχιτεκτονικά Αρχεία και Βιβλιοθήκη

Καλύπτοντας τόσο τη διεθνή όσο και την τοπική αρχιτεκτονική σκηνή, η CCA συλλέγει, από το 1981, αρχειακό υλικό που σχετίζεται με σημαντικούς ανθρώπους, ομάδες και εταιρείες που διακρίνονται στην αρχιτεκτονική, στον εξωραϊσμό και στον πολεοδομικό σχεδιασμό, που περιέχει σχεδόν 215.000 τόμους - από τον 15ο αιώνα μέχρι σήμερα -και πάνω από 5.000 σειριακές εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων 760 συνδρομών περιοδικών / περιοδικών.

Οι ερευνητές που ενδιαφέρονται για μια πιο προσεκτική ματιά πρέπει να συμβουλευτούν τον ηλεκτρονικό κατάλογο συλλογής, να επιλέξουν τα υλικά που επιθυμούν να συμβουλευτούν και να κλείσουν ραντεβού τηλεφωνικά στο (514) 939-7011. Η CCA απαιτεί τουλάχιστον 48 ώρες για να συλλέξει το υλικό πριν από το ραντεβού. Επιτρέπονται έως 15 στοιχεία ανά συνεδρία.

Προσωρινά Εκθέματα

Η CCA διατηρεί προσωρινά εκθέματα όλο το χρόνο. Κάποιες αξιοσημείωτες εκθέσεις του παρελθόντος περιλαμβάνουν το άλλοι χώροι Odysseys και το Expo 67: όχι μόνο ένα σουβενίρ .

Ωρες λειτουργίας*

11 π.μ. έως 6 μ.μ., Τετάρτη έως Παρασκευή
11 π.μ. έως 9 μ.μ., Πέμπτη
11 π.μ. έως 5 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή
Κλειστό Δευτέρα και Τρίτη

Αδεια*

$ 10 ενηλίκων? $ 7 senior? δωρεάν για τους σπουδαστές. δωρεάν για παιδιά ηλικίας 12 ετών και κάτω. δωρεάν τις Πέμπτες μετά τις 5:30 μ.μ.

Διεύθυνση

Καναδικό Κέντρο Αρχιτεκτονικής
1920 Baile Street (γωνιά του St. Marc) Μόντρεαλ, Κεμπέκ H3H 2S6
Προσβάσιμο με αναπηρικό καρότσι. Υπηρεσίες επισκεπτών: (514) 939-7026
ΧΑΡΤΗΣ

Βρείτε : Μετρό Guy-Concordia

Περισσότερες πληροφορίες

Καναδικός ιστοχώρος του Κέντρου Αρχιτεκτονικής

* Σημειώστε ότι οι δραστηριότητες, τα ωράρια, οι ώρες λειτουργίας και οι τιμές εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση.

Αυτό το προφίλ έχει μόνο ενημερωτικό και συντακτικό χαρακτήρα. Οποιεσδήποτε απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το προφίλ είναι ανεξάρτητες, δηλ. Απαλλαγμένες από δημόσιες σχέσεις και μεροληψία προώθησης, και χρησιμεύουν για να κατευθύνουν τους αναγνώστες όσο πιο ειλικρινείς και όσο το δυνατόν πιο εξυπηρετικοί. Οι εμπειρογνώμονες στοchit-bg.com υποβάλλονται σε μια αυστηρή πολιτική δεοντολογίας και πλήρους αποκάλυψης, έναν ακρογωνιαίο λίθο της αξιοπιστίας του δικτύου.