Το καλύτερο των κάστρων Cathar στην περιφέρεια Languedoc της Γαλλίας

Μεσαιωνικά Κάστρα Υψηλή στους πρόποδες των Πυρηναίων

Οι Καθάρια ήταν απλοί άνθρωποι. Το πλαίσιο για την πίστη τους βρίσκεται στην Ομιλία του Όρους.

Αυτές οι πεποιθήσεις, βέβαια, τους έφεραν σε μεγάλη δυσκολία με την καθιερωμένη εκκλησία, που βρέθηκαν να κατέχουν μια ισχυρή θέση στον άκρως υλικό κόσμο.

Έτσι, όπως και πολλές απλές κοινωνίες που εξέφραζαν εναλλακτικές πεποιθήσεις, έγιναν ζωοτροφές για τις φωτιές της κυρίαρχης κουλτούρας. Η επιθεώρηση δοκιμάστηκε με τους Καθάρια. Οι Καθάρια έχασαν - αλλά όχι πριν κατοικήσουν μερικά πανέμορφα καστανά κάστρα για να κρατήσουν πίσω τις ορδές μετά τους λαιμούς τους.

Οι θρησκευτικές διώξεις είναι συχνά μερικές από τις πιο σκληρές του κόσμου. Και τα απομεινάρια της απομόνωσης της εναλλακτικής αίρεσης μπορούν να φανούν και στα κάστρα του Καθάρ και στα μοναστήρια των Μετεώρων στην Ελλάδα.

Το καλύτερο της χώρας Cathar κατά μήκος του Aude Νότου του Carcassonne

I. Τα πιο ευπρόσδετα Κάστρα Κάθαρ για να φτάσετε

Chateau d'Arques - Ο χώρος στάθμευσης είναι κοντά στο Chateau, μόνο μια μικρή αλλαγή ύψους σας φέρνει στην πύλη. Αυτή είναι μία από τις λίγες δομές Cathar που υπάρχουν σε επίπεδη γη. Ένα φυτεμένο δέντρο με σκιά θα σας μεταφέρει από το Chateau στην πόλη Arques, όπου θα βρείτε ένα μικρό μουσείο το οποίο είναι δωρεάν με το εισιτήριό σας στο κάστρο.

Μπορείτε να αγοράσετε τοπικό μέλι στην είσοδο.

Το Arques αναφέρεται για πρώτη φορά σε ένα έγγραφο που γράφτηκε το 1011. Η κατασκευή του Donjon του Κάστρου (ο κύριος πύργος) ξεκίνησε το 1280. Έχει τέσσερις ορόφους, με πρόσβαση σε σπειροειδείς σκάλες, με καλή θέα στην γύρω εξοχή. Δείτε φωτογραφίες του Chateau d'Arques.

Chateau de Puivert - Αυτός ο πύργος βρίσκεται σε ένα λόφο, αλλά μπορείτε να οδηγήσετε το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου. Έχει έναν πύργο με τέσσερις ιστορίες που μπορείτε να επισκεφθείτε. Αλλά το ενδιαφέρον μέρος του Puivert είναι στα πέτρινα γλυπτά στο παρεκκλήσι που αποκαλύπτουν ανθρώπους που παίζουν μεσαιωνικά μουσικά όργανα. Αυτά τα οκτώ όργανα έχουν αναπαραχθεί και στο μουσείο Quercorb-Puivert μπορείτε να τα δείτε και να ακούσετε να παίζονται μέσω μιας οθόνης πολυμέσων (υπάρχει ένα δείγμα της μουσικής στη σελίδα που αναφέρθηκε παραπάνω). Στο χωριό Puivert υπάρχει επίσης ένα κατάστημα στο ποτάμι όπου μπορείτε να αγοράσετε χειροποίητες μαριονέτες.

II. Τα Καλύτερα Κάστρα Κάθαρ να επισκεφτούν

Εδώ είναι τα καλύτερα κάστρα, αλλά η επίτευξη τους μπορεί να είναι μια πρόκληση.

Chateau de Peyrepertuse a Duilhac - Εάν δείτε μόνο ένα κάστρο Cathar, το κάνετε Peyrpertuse. Μπορείτε να οδηγήσετε το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου μέχρι την προεξοχή του ασβεστόλιθου, αλλά το μονοπάτι, πάνω σε φθαρμένο ασβεστόλιθο, σας μεταφέρει στο πίσω μέρος του κάστρου και υφίσταται αρκετές αλλαγές ύψωσης. Δεν θα σας αφήσουν να χρησιμοποιήσετε το μονοπάτι σε μια καταιγίδα. Είναι ύπουλη όταν είναι βρεγμένη.

Μπορείτε να δείτε Peyrepertuse εύκολα σε μια μέρα μαζί με το κοντινό Chateau de Queribus στο Cucugnan και το Chateau de Puilaurens στο Lapradelle. Η κίνηση μεταξύ τους είναι πολύ ωραία. Μια στάση για μεσημεριανό γεύμα στο Cucugnan συνιστάται.

Υπάρχουν τρία εστιατόρια. Είχαμε ένα πολύ ωραίο μεσημεριανό γεύμα στο Auberge de Vigneron (A Logis de France Hotel Restaurant). Έχουν βεράντα με θέα στο Chateau de Queribus αλλά δεν εξυπηρετούν έξω εκείνη την ημέρα για κάποιο λόγο, γεγονός που έκανε τους ανθρώπους αρκετά αναστατωμένοι. Παρόλα αυτά, το μενού των 22 Ευρώ παρουσίασε μερικά υπέροχα τρόφιμα που παρουσιάστηκαν καλά. (τηλέφωνο 68 45 03 00 εντός της Γαλλίας).

Δείτε φωτογραφίες του Peyrepertuse.

Χάρτης της περιοχής Aude

Για έναν χάρτη της χώρας Cathar δείτε το χάρτη Aude και τους πόρους ταξιδιού

Ιστορία των Καθάρων

Μάθετε περισσότερα για την ιστορία της Cathar και την Σταυροφορία Albigensian χρησιμοποιώντας τον Cathar History and Resource Directory.

Μια λέξη για την κάρτα Inter-Site

Μπορείτε να σας προσφέρουμε μια κάρτα Inter-Site που σας δίνει εκπτώσεις στα μουσεία και τα κάστρα της χώρας Cathar. Έχω διαπιστώσει ότι κατά την επίσκεψή μας, η κάρτα δεν ανταποκρινόταν στις υποσχέσεις της.

Δύο φορές μας είπαν ότι υπήρξε αλλαγή της σύμβασης και οι τόποι που επισκεπτόμασταν δεν προσφέρουν πλέον έκπτωση. Διαβάστε τους όρους προσεκτικά. Η κάρτα είναι λιγότερο δαπανηρή τώρα και μπορεί να προσφέρει μια μικρή έκπτωση εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τρία ή περισσότερα κάστρα ή μουσεία.