Τι είναι το τρίψιμο της ζάχαρης;

Μια απαλή μορφή απολέπισης του σώματος

Ζυμαρικά ζάχαρης είναι μια απολέπιση σώματος θεραπεία που είναι μια πιο ήπια εναλλακτική λύση για το τρίβει αλάτι. Όταν τα ιαματικά λουτρά ξεκίνησαν για πρώτη φορά, οι απολέπιση αλατιού ήταν η πιο συχνά βρεθείσα θεραπεία σώματος. Θεωρήθηκαν πιο αποτελεσματικές στην απολέπιση του δέρματος επειδή ήταν πιο σκληρές και πιο επιθετικές. Η θεωρία ήταν - όσο σκληρότερα τρίβουν, τόσο πιο μαλακό το δέρμα σας, αλλά θα μπορούσε να βλάψει!

Στη συνέχεια, περισσότερες ιαματικές πηγές άρχισαν να προσφέρουν γλυκά ζάχαρη ως υποκατάστατο για το τρίβει αλάτι.

Είναι ευκολότερο να διαχειριστούν και να αφαιρέσουν το εξωτερικό στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος, χωρίς να προκαλούν πόνο. Μια τρίχα ζάχαρης είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή εάν το δέρμα σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο ή αν είχατε προηγουμένως ένα τρίψιμο αλατιού και το βρήκατε σχολαστικό ή άβολο.

Ένα σπαράγγι ζάχαρης ενυδατώνει επίσης το δέρμα σας επειδή η ζάχαρη συνδυάζεται με το πετρέλαιο και συχνά ένα αρωματικό και ανυψωτικό αιθέριο έλαιο όπως η λεβάντα, το αυξανόμενο γεράνι ή το γκρέιπφρουτ. Ο θάμνος της ζάχαρης ακολουθείται από ένα ντους, είτε ένα ελβετικό ντους stand-up ή ένα ντους Vichy που χαλαρώνει σε ένα σπα. Μόλις το δέρμα σας στεγνώσει, ο θεραπευτής εφαρμόζει λοσιόν σώματος, αφήνοντας το δέρμα σας απαλό και αρωματικό

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του καθαρισμού της ζάχαρης;

Ένας θάμνος ζάχαρης συνήθως λαμβάνει χώρα σε ένα υγρό δωμάτιο με ντους. Ανάλογα με το σπα, μπορείτε να τοποθετήσετε σε ένα τραπέζι μασάζ που καλύπτεται με μια πετσέτα ή ένα φύλλο ή ένα λεπτό κομμάτι πλαστικό ή ίσως να βρίσκεται σε ένα υγρό τραπέζι. Σας προσφέρεται συνήθως ένα ζευγάρι εσώρουχα μιας χρήσης και ένα σουτιέν αν είστε γυναίκα.

Οι άνδρες είναι μερικές φορές υποχρεωμένοι να φοράνε κορμούς κολύμβησης κατά τη διάρκεια ενός καθαρισμού.

Καθώς βάζετε στο στομάχι σας, ο θεραπευτής χύνεται μείγμα ζάχαρης, ελαίου και αρωματικών στο δέρμα σας, συνήθως αρχίζοντας με την πλάτη σας. Στη συνέχεια, γυρίζετε και ο θεραπευτής αποβάλλει την άλλη πλευρά. Συνήθως, το σώμα σας είναι περισσότερο εκτεθειμένο κατά τη διάρκεια του καθαρισμού του σακχάρου παρά κατά τη διάρκεια μασάζ, οπότε πρέπει να είστε άνετοι με αυτό.

Μπορεί να έχετε μια πετσέτα ανάμεσα στα πόδια σας, σαν μια πάνα, και μια διπλωμένη πετσέτα πάνω από τα στήθη σας.

Όταν ο θεραπευτής τελειώσει, αυτός θα φύγει από το δωμάτιο και θα πάτε σε ένα ντους για να ξεπλύνετε όλη τη ζάχαρη. Μην χρησιμοποιείτε το τζελ για το ντους - είναι καλό να κρατάτε το πετρέλαιο και τα αρωματικά στο δέρμα σας. Εάν το σπα κάνει τη θεραπεία σε ένα ειδικό υγρό τραπέζι, ο θεραπευτής είτε θα σας ξεπλέσει με ένα ντους χειρός είτε θα ενεργοποιήσει ένα ντους Vichy , ένα ειδικό εξαψυγμένο ντους το οποίο είναι παράλληλο με το τραπέζι. Υπάρχει κάτι πολύ θαυμάσιο για να βγάλετε ένα ντους ή για να κάνετε μπάνιο σας και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Και οι δύο αυτοί αισθάνονται υπέροχα!

Μπορείτε να πάρετε ένα scrub ζάχαρη από μόνο του, αλλά συχνά είναι το πρώτο βήμα σε ένα περιτύλιγμα σώματος , συχνά ένα φύκι ή λάσπη περιτύλιγμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η απολέπιση προετοιμάζει το δέρμα για προϊόντα όπως φύκια ή άλγη που αποτοξινώνουν το σώμα με την τόνωση της κυκλοφορίας μέσω αγγειοδιαστολής των τριχοειδών αίματος. Αν το περιτύλιγμα του σώματος σας ζητάει καθαρισμό με αλάτι, μπορείτε να ρωτήσετε αν μπορεί να αντικαταστήσει ένα τρίψιμο ζάχαρης για ευαίσθητο δέρμα.

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε ένα scrub με μασάζ. Σας συνιστώ να πάρετε πρώτα το σπαράγγισμα ζάχαρης διότι είναι διεγερτικό, ενώ το μασάζ σας χαλαρώνει.

Μερικές φορές οι ιαματικές πηγές έχουν μια θεραπεία υπογραφής που συνδυάζει διάφορες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης μιας ζάχαρης ή κάποιου άλλου είδους θάμνους, περιτύλιγμα και μασάζ.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τη δική σας ζάχαρη ζάχαρης στο σπίτι σας συνδυάζοντας το γλυκό αμυγδαλέλαιο, τη ζάχαρη και μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου υψηλής ποιότητας. Αυτή η συνταγή για το τρίψιμο αλατιού μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί για να φτιάξει το δικό σας γλυκό ζάχαρης στο σπίτι.