Τι είναι ένα ντους νίκης;

Ένα ντους Vichy είναι ένας τρόπος για να πάρετε ένα ντους ενώ βάζετε σε ένα υγρό τραπέζι ως μέρος μιας περιποίησης σώματος , όπως ένα scrub για αλάτι , μια μάσκα σώματος ή ένα περιτύλιγμα σώματος. . Αντί να πηδούν και να φτάνετε σε ένα ντους stand-up για να ξεπλύνετε το αλάτι ή τη λάσπη, απλά βρίσκεστε εκεί. Αισθάνεται πραγματικά υπέροχο, οπότε όταν επισκέπτεστε ένα σπα με ντους Vichy, θα πρέπει σίγουρα να το δοκιμάσετε. Ορισμένα ιαματικά λουτρά που προσφέρουν ντους Vichy περιλαμβάνουν το Kohler Waters Spa στο Kohler του Ουισκόνσιν και το Mirror Lake Inn & Spa στο Lake Placid της Νέας Υόρκης.

Τι μοιάζει με ντους νίκης;

Ένα ντους Vichy είναι μια μορφή υδροθεραπείας . Διαθέτει πολλαπλές κεφαλές ντους - πέντε, έξι ή επτά - συνδεδεμένες σε μια οριζόντια ράβδο που αναρτάται περίπου τρία πόδια πάνω από το σώμα σας. Όταν το νερό είναι ενεργοποιημένο, καταρρέει σε όλο το μήκος του σώματός σας και χύνεται επάνω στο δάπεδο με πλακάκια, όπου απομακρύνεται. Ορισμένα ειδικά βρεγμένα τραπέζια διαθέτουν κανάλια που βοηθούν στην αποστράγγιση του νερού. Το ντους του Vichy μπορεί να συνδεθεί στον τοίχο ή να είναι ελεύθερο. Ο θεραπευτής συνήθως ενεργοποιεί το νερό και ρυθμίζει τη θερμοκρασία ενώ βρίσκεται μακριά από το τραπέζι θεραπείας. Μόλις είναι η σωστή θερμοκρασία και πίεση, θα την ταλαντεύσει πάνω στο σώμα σας. Ο καταρράκτης του νερού αισθάνεται νόστιμο!

Ένα ντους Vichy στο Kohler Waters Spa

Τα πρωτόκολλα για τα ντους των Vichy διαφέρουν, αλλά οι αμερικανικές ιαματικές πηγές γενικώς καθιστούν ένα ντους Vichy μέρος της θεραπείας σώματος ή μια πιο εκτεταμένη υπηρεσία υπογραφής.

Στο Kohler Waters Spa, για παράδειγμα, το Magnificent Wrap 80 λεπτών ξεκινάει με ένα βούρτσισμα ξηρού σώματος. Στη συνέχεια, βυθίζετε σε μπανιέρα για 15 λεπτά, στεγνώστε, στη συνέχεια, πάρτε πίσω στο τραπέζι για την εφαρμογή μιας μάσκας σώματος.

Ενώ το σώμα το καλύπτει, ο θεραπευτής σας δίνει ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, που είναι εξαιρετικά χαλαρωτικό.

Στη συνέχεια, ενεργοποιεί το ντους Vichy και αφαιρεί τη μάσκα σώματος φορώντας μαλακά μαύρα γάντια καθαρισμού και τρίβοντας το δέρμα σας καθώς το νερό χύνεται πάνω σας. Αφού αποφλοιωθείτε, πρέπει να κατεβείτε από το τραπέζι, να στεγνώσετε, στη συνέχεια να επιστρέψετε στο καθαρό τραπέζι για την εφαρμογή μίας κρέμας για το σώμα. (Σημειώστε την εφαρμογή λέξης - αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ένα μασάζ.

Κατά τη διάρκεια ενός ντους Vichy συνήθως είναι βυθισμένο με πετσέτες - ένα ανάμεσα στα πόδια σας και για τις γυναίκες, το ένα στα στήθη σας. Μπορείτε να φορέσετε εσώρουχα μίας χρήσης. Όταν βρίσκεστε στην πλάτη σας, ο θεραπευτής μπορεί να βάλει κάτι πάνω από το πρόσωπό σας για να ελαχιστοποιήσει το σπρέι νερού στο πρόσωπό σας.

Εάν είστε ανήσυχοι για το γυμνό , αυτό πιθανότατα δεν είναι η θεραπεία για σας. Το να γυρίζεις με υγρές πετσέτες τείνει να είναι λίγο παραπλανητικό. Ελέγξτε το μενού σπα για να δείτε αν έχουν ένα ντους Vichy ως μέρος των θεραπειών του σώματος τους ή να ρωτήσετε τον ρεσεψιονίστ. Τα μεγάλα ιαματικά λουτρά, τα ιαματικά λουτρά και τα ιαματικά λουτρά προορισμού συνήθως διαθέτουν ντους Vichy, αλλά ένα μικρό σπα τοπικής ημέρας μάλλον δεν θα το κάνει.

Η καταγωγή των νύχτες του Vichy

Το ντους Vichy προήλθε από τη Vichy, Γαλλία, μια παραδοσιακή ιαματική πόλη με ιαματικές πηγές. Στο αρχικό ντους Vichy, ο πελάτης θα βρεθεί σε ένα οριζόντιο υγρό τραπέζι, ενώ ένα σταθερό ρεύμα ζεστού μεταλλικού νερού Vichy κατά μήκος του σώματος του.

Ταυτόχρονα, δύο θεραπευτές - ένας σε κάθε πλευρά - πραγματοποίησαν μασάζ. Μπορείτε ακόμα να πάρετε αυτό το ντους Vichy με τέσσερα χέρια στο Vichy.

Τα αμερικανικά ιαματικά λουτρά έχουν προσαρμόσει την αρχική επεξεργασία, χρησιμοποιώντας κανονικό νερό, περισσότερο νερό που προέρχεται από πολλαπλές κεφαλές ντους και μόνο ένα θεραπευτή. Συνήθως αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης θεραπείας υπογραφής , εν μέρει επειδή είναι τόσο πολύ να καθαρίσετε το δωμάτιο μεταξύ των πελατών.