Πώς να φτάσετε από τη Στοκχόλμη στο Μάλμο στη Σουηδία

Επιλέξτε το μονοπάτι σας με βάση το χρόνο και τα χρήματα που έχετε

Πώς να ταξιδεύετε μεταξύ Στοκχόλμης και Malmö στη Σουηδία εξαρτάται πραγματικά από το είδος του ταξιδιώτη που βρίσκεστε, πόσο χρόνο έχετε και τι είναι ο προϋπολογισμός σας. Ελέγξτε τις τέσσερις κύριες επιλογές μεταφοράς που έχετε για το ταξίδι στη Στοκχόλμη-Μαλμό και συγκρίνετε τα υπέρ και τα κατά.

1. Στοκχόλμη στο Malmö με αεροπλάνο

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές πτήσεις διαθέσιμες μεταξύ Στοκχόλμης και Malmö, οι περισσότερες από τις SAS και Malmö Aviation.

Ο χρόνος πτήσης είναι μόνο περίπου μία ώρα, επομένως αυτή η επιλογή μεταφοράς είναι σίγουρα ένας εξοικονόμηση χρόνου για τους πολυάσχολους ταξιδιώτες. Το μειονέκτημα είναι ότι τα αεροπορικά ταξίδια συνήθως κοστίζουν λίγο περισσότερο από το τραίνα ή το λεωφορείο, αλλά εξακολουθούν να είναι αρκετά προσιτά (ειδικά όταν συμπεριλαμβάνετε κοντινά αεροδρόμια στη σύγκριση).

2. Στοκχόλμη στο Μάλμε με τρένο

Η λήψη του τρένου μεταξύ Στοκχόλμης και Μάλμο είναι μια αξιόπιστη επιλογή στη μέση. Τα τρένα αναχωρούν κάθε λίγες ώρες και χρειάζονται λίγο περισσότερο από τέσσερις ώρες για να συνδέσουν τις πόλεις του Μάλμο και της Στοκχόλμης. Και η τιμή; Τα οικονομικά εισιτήρια τρένων από την Rail Europe είναι φθηνότερα από ό, τι φέρουν και οι χρόνοι είναι πιο ευέλικτοι. Αλλά φυσικά, διαρκεί περισσότερο.

3. Στοκχόλμη στο Malmö με αυτοκίνητο

Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα από την ύπαιθρο, ίσως θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να οδηγήσετε την απόσταση των 600 χιλιομέτρων (370 μίλια). Χρειάζονται περίπου έξι ώρες για να οδηγήσετε από τη Στοκχόλμη στο Malmö και η διαδρομή είναι εύκολη.

Από τη Στοκχόλμη στο Malmö, απλώς πάρτε το E4 σχεδόν σε όλη τη διαδρομή προς το Helsingborg και από εκεί, πηγαίνετε στην έξοδο 30 για να μεταβείτε στο E20 / E6 στο Malmö. Στη διαδρομή από το Μάλμο προς τη Στοκχόλμη, ακολουθήστε το E20 / E6 για 55 χιλιόμετρα βόρεια στην περιοχή του Helsingborg και στρίψτε προς την Ε4 προς τη Στοκχόλμη εκεί.

4. Στοκχόλμη στο Μάλμο με λεωφορείο

Μην πάρετε το λεωφορείο εκτός αν πρέπει να πάτε στο Malmö για όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα και να έχετε χρόνο για ταξίδια.

Το λεωφορείο είναι εξίσου βαρετό με το τρένο και χρειάζονται οκτώ έως 10 ώρες. Είναι όμως η φθηνότερη επιλογή. Μια εναλλακτική λύση για ταξιδιώτες με προϋπολογισμό θα είναι το νυχτερινό λεωφορείο, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε σε μια αίθουσα του ξενοδοχείου ενώ βρίσκεστε στο Malmö. Αναζητήστε το Swebus στους τερματικούς σταθμούς λεωφορείων. υπάρχουν πολλές απευθείας συνδέσεις καθημερινά. Μπορείτε να πληρώσετε τον οδηγό ή να επισκεφθείτε το Swebus online.