Το στρατόπεδο βάσης του Trek to Everest

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την πεζοπορία στο EBC στο Νεπάλ

Παρόλο που, δυστυχώς, η αναρρίχηση του Mount Everest δυστυχώς δεν είναι εφικτή για πολλούς από εμάς, σχεδόν οποιοσδήποτε ευλόγως εντάσσεται μπορεί να κάνει το ταξίδι στο Everest Base Camp στο Νεπάλ. Το τοπίο κατά μήκος του δρόμου και η ευκαιρία να σταθεί στη βάση του πιο διάσημου βουνού της γης δέχεται χιλιάδες ταξιδιώτες κάθε χρόνο.

Η συναρπαστική πεζοπορία στο στρατόπεδο βάσης του Έβερεστ στα 5.364 μέτρα μπορεί να γίνει σε τμήματα με ή χωρίς οδηγό.

Οι πεζοπόροι μένουν σε απλά καταλύματα κατά μήκος του δρόμου και απολαμβάνουν θεαματικό τοπίο βουνών από πολλές από τις ψηλότερες κορυφές του κόσμου στα Ιμαλάια. Το ταξίδι στο EBC μπορεί να γίνει σε οκτώ έως 14 μέρες, ανάλογα με το πού ξεκινάτε, πόσο καιρό θα παίρνετε για να εγκλιματιστείτε και πώς επιλέγετε να επιστρέψετε.

Κατά ειρωνικό τρόπο, ο τερματισμός του ταξιδιού στο Everest Base Camp μπορεί να είναι ένα εντυπωσιακό αντιπάλου, ανάλογα με το χρόνο σας. το στρατόπεδο εγκαταλείπεται έξω από την εποχή αναρρίχησης του Έβερεστ!

Οργανώστε μια περιοδεία ή το κάνετε μόνοι σας;

Ενώ μπορείτε να κάνετε κράτηση για όλες τις περιηγήσεις πριν φύγετε από το σπίτι σας, μπορείτε επίσης να φτιάξετε τον δικό σας τρόπο στο Νεπάλ και να οργανώσετε εύκολα το ταξίδι σας . Πολλά ταξιδιωτικά πρακτορεία - τόσο Δυτικά όσο και τοπικά - ανήκουν στο Νεπάλ.

Η οργάνωση του ταξιδιού σας στο Νεπάλ αυξάνει τις πιθανότητες να βοηθήσετε τους ντόπιους - οι οποίοι συχνά εκμεταλλεύονται τα όμορφα τοπία τους - αντί να βάζουν χρήματα στα ταμεία των δυτικών εταιρειών περιοδείας τα οποία μπορεί ή όχι να επιστρέψουν στον λαό του Νεπάλ.

Δείτε περισσότερα σχετικά με τα υπεύθυνα ταξίδια και πώς να επιλέξετε βιώσιμες εκδρομές στην Ασία .

Πότε να πάτε

Παρόλο που μπορείτε τεχνικά να κάνετε το ταξίδι στο Everest Base Camp οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου όταν η χιονόπτωση το επιτρέπει, θα χάσετε ένα μεγάλο μέρος του τοπίου στο βουνό αν βγείτε από την εποχή. Οι καλύτεροι χρόνοι για να φτάσετε στο EBC είναι μεταξύ των αρχών Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, πριν αρχίσει να προκαλεί σοβαρότατο χιόνι.

Δυστυχώς, αυτό σημαίνει πεζοπορία σε ψυχρότερες καιρικές συνθήκες με ακόμη λιγότερο φυσικό φως από το συνηθισμένο.

Μια εναλλακτική εποχή είναι μεταξύ των αρχών του Μαρτίου, αφού το χιόνι έχει αρχίσει να λιώσει, και στα μέσα Μαΐου. Καθώς οι ημέρες μεγαλώνουν και αρχίζουν οι καλοκαιρινοί μουσώνιοι μήνες, τα σύννεφα θα αποκρύψουν την πανέμορφη θέα των μακρινών κορυφών των Ιμαλαΐων. Ένα πλεονέκτημα της πεζοπορίας την άνοιξη είναι ότι τα δέντρα αρχίζουν να ανθίζουν.

Πολλές εγκαταστάσεις και καταλύματα θα κλείσουν κατά τη διάρκεια των σκληρών χειμωνιάτικων μηνών.

Πόσο κοστίζει το Everest Base Camp Trekking Cost;

Όπως συμβαίνει με όλα τα ταξίδια, η δαπάνη για πεζοπορία στο στρατόπεδο βάσης του Everest εξαρτάται εξ ολοκλήρου από εσάς και τα επίπεδα άνεσής σας. Οι τιμές αυξάνονται ανάλογα με την ανύψωση. αναμένετε να ξοδέψετε περισσότερο όσο πλησιάζετε στο EBC και όσο πιο μακριά θα απομακρυνθείτε από τον πολιτισμό.

Εξαιρετικά βασικά καταλύματα μπορούν να βρεθούν τόσο χαμηλά όσο 5 δολάρια ΗΠΑ ανά διανυκτέρευση, αν και θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον US $ 5 για ένα ζεστό ντους και ακόμη περισσότερο για να χρεώνετε ηλεκτρονικές συσκευές. Πολυτέλειες όπως ζεστό νερό και ηλεκτρισμός έρχονται με μια τιμή! Ένα κοκ μπορεί να κοστίσει μεταξύ US $ 2 - $ 5. Ένα πλούσιο Νεπάλ γεύμα μπορεί να απολαύσει για λιγότερο από US $ 6, αλλά αναμένουν να πληρώσουν πολύ περισσότερο για τα δυτικά τρόφιμα.

Μίσθωση Οδηγοί και Αχθοφόροι

Παρόλο που μερικοί έμπειροι πεζοπόροι κάνουν το ταξίδι στο Γυμνάσιο Κάμπινγκ του Everest χωρίς οδηγό, το να έχει κανείς μαζί μπορεί να αποδειχθεί ανεκτίμητο - ειδικά εάν κάτι πάει στραβά ή αρχίσετε να εμφανίζετε συμπτώματα ασθενειών σε υψόμετρο.

Οι οδηγοί είναι διαφορετικοί από τους αχθοφόρους. κοστίζουν περισσότερο και δεν φέρνουν την τσάντα σας! Προσθέστε τουλάχιστον 17 δολάρια την ημέρα στον προϋπολογισμό σας εάν σκοπεύετε να προσλάβετε έναν αχθοφόρο για να μεταφέρετε την τσάντα σας. Εάν είστε κατάλληλοι, έμπειροι και πακέτο φως αρκετά, μπορείτε να επιλέξετε να έχετε το δικό σας σακίδιο.

Και οι δύο οδηγοί και οι αχθοφόροι θα σας προσεγγίσουν στους δρόμους σε οποιαδήποτε τουριστική περιοχή, ωστόσο, πρέπει να προσλάβετε μόνο έναν αξιόπιστο και εξουσιοδοτημένο οδηγό μέσω είτε μιας εταιρείας πεζοπορίας είτε της διαμονής σας. Προσπαθήστε να μιλήσετε με άλλους πεζοπόρους σχετικά με τις εμπειρίες τους και να διαπραγματευτείτε τις τιμές τόσο για τον αχθοφόρο όσο και για τον οδηγό.

Θα πρέπει επίσης να ανατρέψετε τους οδηγούς και τους αχθοφόρους . Ολοκληρώστε λεπτομέρειες όπως τα τρόφιμα και τα πρόσθετα έξοδα πριν αποφασίσετε να αποφύγετε πιθανή διαφωνία αργότερα! Οι πεζοπόροι συνήθως δεν αναμένεται να παρέχουν φαγητό ή διαμονή για οδηγούς και αχθοφόρους.

Τι πρέπει να κάνεις για ένα ταξίδι στο Everest Base Camp

Πολλοί βασικοί εξοπλισμοί και μεταχειρισμένα εργαλεία μπορούν να αγοραστούν στο Κατμαντού από καταστήματα εξοπλισμού ή από ταξιδιώτες που έχουν τελειώσει τα ταξίδια τους και δεν χρειάζονται πλέον ορεινά εργαλεία. Εκτός από τα προφανή στοιχεία που απαιτούνται για ένα σοβαρό ταξίδι, όπως αντηλιακό, ένα κιτ πρώτων βοηθειών, ποιοτικά γυαλιά ηλίου και εργαλεία ψυχρής κατάστασης, μερικά βασικά στοιχεία σίγουρα θα προσθέσουν κάποια άνεση: