Ανατρέφοντας στο Νεπάλ

Πόσο θα έπρεπε να έχετε συμβούλους και οδηγούς στο Νεπάλ;

Το να γνωρίζουμε πόσο συμβουλές στο Νεπάλ, ειδικά όταν πρόκειται για οδηγούς και αχθοφόρους, μπορεί να είναι ένα δύσκολο θέμα. Ενώ η πλειοψηφία της Ασίας δεν έχει μεγάλο μέρος της καλλιέργειας , οι μερικοί από το χαμηλόμισθο προσωπικό στο Νεπάλ εξαρτώνται από τις συμβουλές από τους τουρίστες για την επιβίωσή τους.

Πόσο Συμβουλές στο Νεπάλ

Ο μέσος εργαζόμενος στο Νεπάλ δεν μπορεί να περιμένει μια συμβουλή, εν μέρει να είναι ευγενικός και εν μέρει λόγω της επιθυμίας του να σώσει το πρόσωπο .

Τούτου λεχθέντος, οι μισθοί μπορεί να είναι πολύ χαμηλοί και πολλοί εργαζόμενοι εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα για να τα βγάλουν πέρα. Εάν η εξυπηρέτηση ήταν εξαιρετική, μπορείτε να πείσετε το 10% μόνο για να δείξετε ευγνωμοσύνη.

Έχει ήδη προστεθεί χρέωση υπηρεσιών 10% στους λογαριασμούς σε πολλά τουριστικά προσανατολισμένα ξενοδοχεία και εστιατόρια. Θεωρητικά, αυτό το 10% πρέπει να μοιραστεί μεταξύ του προσωπικού. Όπως συμβαίνει μερικές φορές στην Ασία, η χρέωση υπηρεσιών μπορεί να οδηγήσει απλώς σε πληρωμές βασικών μισθών. Ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ένας διακομιστής λαμβάνει τη δωρεά σας για μια καλή δουλειά είναι να δώσετε ένα μικρό ποσό απευθείας σε αυτούς. Αποφύγετε να συμβάλλετε στην πολιτισμική μετάλλαξη με απόρριψη όταν δεν αξίζει! Δείτε αυτή τη λίστα με άλλα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στην Ασία .

Δεν υπάρχει κανένας κανόνας για να συμβουλεύετε το προσωπικό καθαρισμού του ξενοδοχείου ή τους αχθοφόρους του ξενοδοχείου που φέρνουν τις τσάντες σας, αν και η χειρονομία θα εκτιμηθεί σίγουρα.

Όταν χρησιμοποιείτε ταξί στην Ασία, το έθιμο είναι απλά να στρογγυλεύσετε τον ναύλο σας στο πλησιέστερο πλήρες ποσό. Αυτό αποτρέπει τον οδηγό να χρειαστεί να σκάψει για αλλαγή και είναι ο καλύτερος τρόπος να αφήσετε λίγο επιπλέον.

Ρεαλιστικά, δεν θα συναντήσετε πολλούς μετρητές ταξί εργασίας στο Κατμαντού και πρέπει να συμφωνήσετε για μια τιμή πριν μπείτε στο ταξί!

Εκκεντροφόροι οδηγοί πεζοπορίας, σέρπες και αχθοφόροι

Σε αντίθεση με το προσωπικό εξυπηρέτησης στην πόλη, το προσωπικό πεζοπορίας σας πιθανόν να αναμένει κάποια μορφή δωρεάν για μια καλή δουλειά. Ένας καλός οδηγός και ομάδα μπορεί να κάνει ή να σπάσει την εμπειρία πεζοπορίας σας - ίσως ένας από τους κύριους λόγους που ήρθες στο Νεπάλ .

Δεν κερδίζουν πολλά για τη σκληρή δουλειά τους και γενικά βασίζονται σε συμβουλές για να επιβιώσουν. Συνήθως, θα δώσετε την συμβουλή σας στον ηγέτη ή τον οδηγό και ελπίζουμε ότι θα το διανείμετε όπως φαίνεται από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας (π.χ. αχθοφόροι και μάγειροι). Οι οδηγοί πρέπει να λαμβάνουν μια ελαφρώς μεγαλύτερη άκρη από τους αχθοφόρους.

Εάν κάνετε το ταξίδι στο Everest Base Camp στο Νεπάλ , ο γενικός κανόνας είναι να συμβουλεύετε μια μέρα αμοιβή εβδομαδιαίως πεζοπορία, ή το 15% του συνολικού κόστους. Χωρίς να γνωρίζουμε πραγματικά τι κερδίζει το προσωπικό, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί. Υποθέτοντας ότι η εμπειρία ήταν εξαιρετική, ένας καλός κανόνας είναι να πληρώσετε το ισοδύναμο των US $ 3 - $ 5 ανά ημέρα για τους οδηγούς σας και US $ 2 - $ 4 ανά ημέρα για τους αχθοφόρους.

Μαζί με την παροχή μετρητών, μπορείτε επίσης να αφήσετε πίσω τα κομμάτια εργαλείων που δεν χρειάζεστε πλέον. Εάν αγοράσατε γάντια ή άλλα εργαλεία ειδικά για το ταξίδι σας και είστε έτοιμοι να φύγετε από το Νεπάλ για θερμότερα κλίματα, σκεφτείτε να δώσετε στην ομάδα σας τον επιπλέον εξοπλισμό - θα το χρησιμοποιήσουν καλά!

Πώς να Συμβουλή στο Νεπάλ

Επειδή η ανατροπή στο Νεπάλ εξακολουθεί να μην είναι απόλυτα συνήθης και μπορεί να προκαλέσει αμηχανία σε ορισμένες περιπτώσεις, οι συμβουλές πρέπει να δίνονται με διακριτικό τρόπο. Μην επιδεικνύετε τη γενναιοδωρία σας. Αντίθετα, βάλτε το δώρο σας σε ένα φάκελο ή διακριτικά να παραλάβετε τον παραλήπτη. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι απλώς γεμίζουν το φάκελο ή το δωρεάν σε μια τσέπη χωρίς να το μετράτε ή να το αναγνωρίζετε μπροστά σας.

Πάντα συμβουλεύετε τις ρουπίες του Νεπάλ - το τοπικό νόμισμα - και όχι το νόμισμα από τη δική σας χώρα. Διαβάστε πώς μπορείτε να βρείτε γρήγορα τις επίσημες συναλλαγματικές ισοτιμίες για μια χώρα .

Κατά την ανατροπή του προσωπικού πεζοπορίας, δείξτε την ευγνωμοσύνη σας το τελευταίο βράδυ της διαδρομής σας και όχι όπως όλοι λένε αντίο. Ορισμένα μέλη του προσωπικού ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα το επόμενο πρωί και ενδέχεται να χάσουν την άκρη. Εάν κάνατε το ταξίδι σας με άλλους τουρίστες, μπορείτε να συγκεντρώσετε χρήματα μαζί για να κάνετε συμβουλές ως ομάδα.

Αποδοτική γενναιοδωρία

Εάν τυχαίνει να είστε αρκετά περιουσιακά για να δειπνήσετε με μια τοπική οικογένεια ή καλείτε να μείνετε στο σπίτι τους, θα πρέπει να φέρετε ένα μικρό δείγμα εκτίμησης. Ορισμένα δώρα μπορεί να θεωρούνται κακή μορφή ή ακόμα και άτυχος . Ρωτήστε ένα άλλο άτομο του Νεπάλ για τις ιδέες δώρων.