Πεζοπορία στην Ασία

Τι πρέπει να ξέρετε για να επιλέξετε το τέλειο ταξίδι στην Ασία

Η πεζοπορία στην Ασία μπορεί να είναι προκλητική και πολύ ανταμείβοντας. Και παρά την επιστροφή με περισσότερα τσιμπήματα εντόμων από ό, τι σας ενδιαφέρει να μετράτε, δεν θα ξεχάσετε ποτέ το χρόνο που περάσατε στις ζούγκλες και τα δάση της πιο διαφορετικής ηπείρου της γης .

Μην κρατάτε μόνο μια βουτιά στην Ασία σε μια ιδιοτροπία! Μια αξιόπιστη υπηρεσία θα εργαστεί υπομονετικά μαζί σας για να απαντήσει στις ακόλουθες ερωτήσεις. Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε για ένα πρακτορείο, η ανεξάρτητη πεζοπορία είναι ακόμα μια επιλογή ακόμη και σε μέρη όπως το Νεπάλ .

Πού πηγαίνουν τα χρήματα;

Πριν χάσετε το χρόνο και τη δική σας, μάθετε πρώτα και κύρια πού θα περάσουν τα λεωφορεία σας. Ενώ συχνά βρίσκετε φθηνότερες υπηρεσίες στην πόλη, η βιωσιμότητα πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για να εξασφαλιστεί ότι οι ντόπιοι δεν θα αξιοποιούνται μόνο για τα φυσικά τους αξιοθέατα. Πολλές εταιρείες πεζοπορίας έχουν ξένους ιδιοκτήτες που γκρεμίζουν με τα πλούτη και σπάνια δίνουν πίσω στα τοπικά χωριά.

Μια καλή υπηρεσία θα πρέπει να είναι σε θέση να δείξει μια κατανομή του πού πηγαίνουν τα χρήματά σας. Θα προσλαμβάνουν τοπικούς ξεναγούς και αχθοφόρους από κοντινά χωριά και θα δίνουν χρήματα πίσω στην κοινότητα. Πολλές εταιρείες ισχυρίζονται ότι είναι "βιώσιμες" ή "πράσινες", αλλά ζητούν απόδειξη. Η αληθινή βιωσιμότητα υπερβαίνει μόνο τον περιορισμό των επιπτώσεων ή τη συσκευασία των σκουπιδιών. Μια καλή εταιρεία θα κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει την περιοχή να αναπτυχθεί.

Πόσο ενημερωμένοι είναι οι οδηγοί;

Ο οδηγός σας θα πρέπει να μιλήσει αρκετά καλά αγγλικά - ή τη μητρική σας γλώσσα - και ιδανικά θα είναι ένας ντόπιος που γνωρίζει καλά την περιοχή.

Αν και κάποιος με κακές ικανότητες επικοινωνίας θα μπορεί να σας οδηγήσει με ασφάλεια στη ζούγκλα, δεν θα είναι σε θέση να απαντήσει με σαφήνεια σε ερωτήσεις σχετικά με χωριά, άγρια ​​ζώα και φυτά που μπορεί να έχετε. Η πεζοπορία στην Ασία είναι κάτι περισσότερο από απλή άσκηση - θέλετε να μάθετε περισσότερα για την περιοχή!

Μάθετε αυτά τα τρία πράγματα:

Τι είδους δάσος;

Ενώ μερικά ταξίδια ισχυρίζονται ότι θα σας οδηγήσουν σε "τη ζούγκλα", η πραγματικότητα είναι ότι πολλοί δεν διεισδύουν σε άγρια ​​κατάσταση καθόλου. Μερικά ταξίδια απλά συνδέονται μεταξύ χωριών όπου η αποψίλωση και η γεωργική εκκαθάριση έχουν απομακρύνει το μεγαλύτερο μέρος της δασικής κάλυψης. Αντί να περπατάτε στη ζούγκλα, θα μπορούσατε να καταλήξετε να περνάτε πολύ από το χρόνο σας περπατώντας στους δρόμους πρόσβασης και κατά μήκος των άκρων των ρυζιού.

Ρωτήστε συγκεκριμένα τι χρειάζεται για να μπείτε στο κύριο δάσος και αν βλέπετε την "πραγματική" ζούγκλα είναι ακόμη δυνατή σε διήμερο ταξίδι. Τις περισσότερες φορές, θα πρέπει να κάνετε δύο διανυκτερεύσεις για να φτάσετε στα βαθιά πράγματα αρκετά μακριά από τις επιπτώσεις του πολιτισμού.

Ποια είναι η βαθμολογία δυσκολίας;

Οι βαθμολογίες δυσκολίας για τα ταξίδια είναι πολύ σχετικές και σπάνια λαμβάνουν υπόψη την ηλικία ή την σωματική ικανότητα. Εάν έχετε φυσικά μειονεκτήματα, θα πρέπει να είστε πολύ συγκεκριμένοι με τις ερωτήσεις σας. Οι συνθήκες του ίχνους μπορεί να επιδεινωθούν γρήγορα μετά από μια βροχή, κάνοντας μια ολίσθηση ή πτώση πιο επικίνδυνη. Ρωτήστε για αλλαγές στο υψόμετρο, κλίση διαδρομής, πιθανές σκάλες για ανόδου και άλλους παράγοντες.

Μερικές φορές απαιτείται κρυψώνα σε βράχους ή αναρρίχηση σε εμπόδια.

Εάν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων, θα πρέπει να ρωτήσετε για τις συνθήκες διαδρομής μετά τη βροχή και αν το ταξίδι θα συνεχιστεί ακόμη και σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Τι περιλαμβάνεται στο Trek;

Τα παρακάτω πρέπει να περιλαμβάνονται σε κάθε καλή πακέτο πεζοπορίας:

Ανακαλύψτε εάν θα πρέπει να αναρτήσετε τους οδηγούς και τους αχθοφόρους σας μετά από ένα ταξίδι. Αν αναμένετε ανατροπή, μάθετε πόσα θα πρέπει να συμβουλεύετε ανά άτομο ανά ημέρα για παραδειγματική υπηρεσία. Στην ιδανική περίπτωση, οι οδηγοί σας θα πληρώνονται καλά από τον οργανισμό και, αντίθετα από το Νεπάλ , δεν θα ζουν κυρίως από τις συμβουλές που κερδίζουν.

Ποιες είναι οι ρυθμίσεις ύπνου;

Οι ρυθμίσεις υπνοδωματίου ποικίλλουν από τις ακατέργαστες (το λιγότερο αγαπημένο των περισσότερων οδηγών, επειδή απαιτούν πρόσθετη εργασία) στο χωριό homestays όπου θα μείνετε σε ένα οικογενειακό σπίτι.

Οι επιλογές μεταξύ των δωματίων περιλαμβάνουν απλές τριώροφες καλύβες ζούγκλας και χωριά σε καθορισμένες εξοχικές κατοικίες . Ο ύπνος "τραχύς" στη ζούγκλα μπορεί να ακούγεται ρομαντικός, ωστόσο, πιθανότατα δεν θα θέλετε να περάσετε μια νύχτα στο δάπεδο.

Ανεξάρτητα από την επιλογή που θα επιλέξετε, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι τα δίχτυα κουνουπιών αποτελούν μέρος του σχεδίου. Μην ανησυχείτε πάρα πολύ για τα επίπεδα άνεσης - θα πρέπει να είστε αρκετά εξαντλημένοι μετά από ένα καλό ταξίδι για να κοιμηθείτε καλά σε οποιεσδήποτε συνθήκες!

Τα πόδια είναι ένα πρόβλημα;

Μια λιγότερο-από-ευχάριστη προοπτική, οι βδέλλες είναι ένα πρόβλημα στη ζούγκλα μετά από μια μικρή ποσότητα βροχής. Τα εθνικά πάρκα της Σουμάτρα και ακόμη και οι εθνικές προστατευόμενες περιοχές του Λάος είναι γεμάτες από αυτά. Ζευγάρια ζουν σε υγρό φύλλωμα στο δάπεδο δάσος και αρπάξτε επάνω καθώς περνάτε. Αν και οι βδέλλες δεν μεταφέρουν ασθένειες, είναι δυσάρεστες να αντιμετωπίσουν και μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις εάν δεν απομακρυνθούν προσεκτικά. Συμβουλή: Μην πιέζετε ποτέ και τραβήξτε μια αδένα μακριά όταν είναι συνδεδεμένο!

Μάθετε αν θα πρέπει να ασχοληθείτε με βδέλλες όπου θα περπατήσετε. Οι ψηλές κάλτσες που φοριούνται στο εξωτερικό του παντελονιού σας θα είναι μεγάλη βοήθεια. Τα εντομοαπωθητικά για να κρατήσουν τις βδέλλες στον κόλπο περιλαμβάνουν DEET, αλάτι, ακόμα και καπνό από θρυμματισμένα τσιγάρα.

Τι θα χρειαστεί να μεταφέρετε;

Ρεαλιστικά, εκτός αν το ταξίδι σας περιλαμβάνει μισθωμένους αχθοφόρους, θα καταλήξετε να μεταφέρετε το δικό σας νερό. Μπορεί να υπάρχουν σημεία ανανέωσης, αλλά πιθανότατα θα πρέπει να φέρετε το δικό σας τροφοδοτικό - τρία λίτρα ή περισσότερο - στο σακίδιο σας. Ορισμένοι φορείς εκμετάλλευσης backcountry ενδέχεται να σας ζητήσουν να μεταφέρετε το δικό σας δίχτυ κουνουπιών ή κρεβάτι (ο δάγκειος πυρετός αποτελεί πρόβλημα στην Ασία ). Οι οδηγοί απλά δεν μπορούν να μεταφέρουν αρκετά για να καλύψουν όλους.

Μαζί με ό, τι σας λέει το πρακτορείο πεζοπορίας σας, σίγουρα θα θέλετε να φέρετε το δικό σας αντηλιακό, απωθητικό κουνουπιών, σνακ μονοπατιών, είδη προσωπικής υγιεινής και κιτ πρώτων βοηθειών .

Τι είδους τρόφιμα παρέχεται;

Το φαγητό που προσφέρονται από εταιρείες πεζοπορίας μπορεί να είναι εκπληκτικά νόστιμο. Αλλά εάν έχετε οποιουσδήποτε διατροφικούς περιορισμούς, μιλήστε όταν κάνετε την κράτησή σας. Πιάτα πιο συχνά από ό, τι δεν περιέχουν κρέας, και το τελευταίο μέρος που θέλετε να ανακαλύψετε μια τροφική αλλεργία είναι όταν βαθιά στη ζούγκλα!

Ποια δυνητική άγρια ​​φύση θα δείτε;

Αν δεν έχετε έναν πολύ έμπειρο οδηγό και περπατήσετε στις πιο ωραίες ώρες της ημέρας (πριν από την ανατολή και λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα), η επισήμανση απειλούμενων ειδών άγριας ζωής σε ένα ταξίδι είναι δύσκολο. Οι περισσότεροι πεζοπόροι περνούν περισσότερο χρόνο κοιτάζοντας τα πόδια τους και το μονοπάτι από ό, τι επάνω στο θόλο ζούγκλας. Αλλά με λίγη τύχη και έναν σπουδαίο οδηγό, θα μπορούσατε να εντοπίσετε τους αραγκουατάνους που απειλούνται με εξαφάνιση στο Μπορνέο ή τη Σουμάτρα , ή ακόμα και ελέφαντες ή τίγρεις σε άλλες περιοχές της Ασίας.

Πριν περάσετε στην Ασία, ρωτήστε την εταιρεία ποια άγρια ​​φύση μπορεί να συναντήσετε και ποιες είναι οι ρεαλιστικές πιθανότητες να δείτε το καθένα. Αν και οι οργανισμοί μπορεί να καυχηθούν ότι υπάρχουν gibbons ή τίγρεις σε μια περιοχή, μερικές φορές ακόμη και οι οδηγοί δεν έχουν συμβεί σε ένα με τα χρόνια!

Σημείωση: Μια καλή εταιρεία θα αφήσει μόνη της την άγρια ​​φύση και ποτέ δεν θα ταΐσει ή θα δολώσει τα ψάρια, τα πουλιά ή τους πιθήκους.

Διαβάστε σχετικά με το πού θα βρείτε οραγγουτάγκους στην Ασία.