Ανεξάρτητη πεζοπορία στο Νεπάλ

Gearing Up για ένα ταξίδι στο Νεπάλ, λίστες συσκευασίας, βασικά στοιχεία

Ανεξάρτητη πεζοπορία στο Νεπάλ είναι ιδιαίτερα ανταμείβοντας, αλλά η προσπάθεια να χτυπήσει τα Ιμαλάια μπορεί να είναι τρομακτικό. Από τις άδειες και τις ορεινές πτήσεις μέχρι να αποφασίσετε ποια μέσα πεζοπορίας και λύσεις επεξεργασίας νερού για τη ζωή στο μονοπάτι: είναι πολύ αναγκαία η προετοιμασία για μια ασφαλή και επιτυχημένη εμπειρία.

Παρόλο που η ενοικίαση μιας εταιρείας πεζοπορίας εξαλείφει κάποιο από τα προ-ταξίδια στρες, η ποιότητα ποικίλλει ευρέως. Η τύχη του ταξιδιού σας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την προσωπικότητα του οδηγού σας και πόσο καλά θα συναντήσετε με την ομάδα.

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να προετοιμαστείτε για το μεγάλο ταξίδι σας. Ακόμα κι αν πρόκειται να συμμετάσχετε σε μια περιοδεία, αυτή η λίστα εργαλείων πεζοπορίας για το Νεπάλ θα εξασφαλίσει ακόμα μια καλύτερη εμπειρία στο μονοπάτι. Διαβάστε όλα σχετικά με την άφιξη στο Κατμαντού και τι να περιμένετε.

Πάρτε Άδεια Πεζοπορίας στο Κατμαντού

Θα χρειαστείτε μια κάρτα TIMS (Σύστημα Διαχείρισης Πληροφοριών Trekkers) και μια άδεια για την περιοχή πεζοπορίας σας - είτε για το Εθνικό Πάρκο Sagarmatha (Everest), την Annapurna, είτε για άλλα εθνικά πάρκα / περιοχές. Το γραφείο του τουριστικού γραφείου εκδίδει άδειες και βρίσκεται στο Κατμαντού, περίπου 25 λεπτά με τα πόδια από την περιοχή Thamel.

Οι άδειες επεξεργάζονται επί τόπου, αλλά οι μετρητές διατηρούν διαφορετικές ώρες. Τιμές TIMS: 7 π.μ. έως 7 μ.μ. για τις άδειες εθνικών πάρκων: 9 π.μ. έως 2 μ.μ. κλειστά το Σάββατο. Εάν εξακολουθείτε να χρειαστεί να λάβετε όλες τις άδειές σας, σχεδιάστε να φτάσετε στο γραφείο μέχρι τις 8:30 π.μ. για να ολοκληρώσετε τις εργασίες και να είστε στην πρώτη γραμμή όταν ανοίξουν οι πάγκοι.

Εάν πεζοπορείτε στο στρατόπεδο βάσης του Everest , θα χρειαστείτε μια κάρτα TIMS και άδεια για το εθνικό πάρκο Sagarmatha.

Κόστος για άδειες πεζοπορίας στο Νεπάλ:

Οι άδειες για περιορισμένες περιοχές όπως το Mustang είναι σημαντικά ακριβότερες και μπορούν να ταξινομηθούν κατά περίπτωση στο γραφείο.

Τι θα χρειαστείτε:

Σημείωση: Μερικές φορές οι σόλο παραθεριστές πιέζονται να μην πάνε μόνοι τους. Αν και η ασφάλεια αναφέρεται ως κύριο μέλημα, τα χρήματα είναι συχνά το κίνητρο. Οι πράκτορες στα μετρητά μπορεί ακόμη και να προσπαθήσουν να σας πουλήσουν έναν οδηγό ή μια περιοδεία από την οικογενειακή τους επιχείρηση.

Αν και τεχνικά θα μπορούσατε να περιμένετε και να ασχοληθείτε με την απόκτηση των αδειών σας από τα σημεία ελέγχου ενώ βρίσκεστε στο μονοπάτι, μην κάνετε λάθος: θα ελεγχθείτε για ένα - πιθανόν περισσότερες από μία φορές! Η πρόσβαση στα χρήματα κατά την πεζοπορία μπορεί να είναι σοβαρός πόνος, θα χρειαστείτε φωτογραφίες διαβατηρίου και τα σημεία ελέγχου ενδέχεται να μην αλλάξουν. Στην περιοχή Annapurna, θα χρεωθείτε διπλάσια για να λάβετε την άδειά σας στο μονοπάτι.

Αποφύγετε την πιθανή ταλαιπωρία με την απόκτηση των απαραίτητων αδειών από το γραφείο στο Κατμαντού και όχι μιά φορά στο μονοπάτι όπου πρέπει να ασχοληθείτε περισσότερο με το επόμενο πιάτο του dal baht !

Εύρεση του εξοπλισμού πεζοπορίας στο Κατμαντού

Το Thamel είναι τόσο γεμάτο από σκοτεινά, περιορισμένα καταστήματα πεζοπορίας που επιλέγουν μεταξύ τους να είναι συντριπτικά.

Τα σκονισμένα εργαλεία, τόσο χρησιμοποιημένα όσο και νέα, κρέμονται σε πολυσύχναστους χώρους. Υπάρχουν συμφωνίες που πρέπει να βρεθούν, αλλά θα πρέπει να σκάψετε για αυτούς. Ορισμένοι υπάλληλοι των καταστημάτων μπορεί να μην έχουν μεγάλη υπομονή για να αντιμετωπίσουν την αναποφασιστικότητα σας. Οι τιμές σπάνια παρατίθενται, οπότε θα χρειαστεί να παζαρεύσετε σκληρά για τα αυθεντικά είδη, όταν είναι σαφές ότι είναι φτηνό ψεύτικο.

Θα βρείτε μια διάσπαση πραγματικών καταστημάτων εξοπλισμού που πωλούν αυθεντικά, εμπορικό σήμα εξοπλισμού δίπλα δίπλα κατά μήκος Tridevi Marg στο Κατμαντού. Οι τιμές είναι σχεδόν οι ίδιες - ή ακριβότερες - από αυτές των δυτικών καταστημάτων, όπως το REI.

Συμβουλή: Αποκτήστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα από το ίδιο κατάστημα. Η πραγματοποίηση μίας μαζικής αγοράς και όχι μερικών μικρών αγορών σε ταξίδια επιστροφής θα σας δώσει πολύ περισσότερη διαπραγματευτική δύναμη .

Ορισμένες μεγαλύτερες, ακριβές εργαλεία μπορούν να ενοικιαστούν πολύ φθηνότερα από ό, τι μπορούν να αγοραστούν.

Η προκαταβολή σας θα επιστραφεί μείον μια λογική ημερήσια αμοιβή ενοικίασης μόλις φέρετε τα αντικείμενα πίσω σε καλή κατάσταση. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να πλυθούν για να επιστραφούν. Εξετάστε την ενοικίαση σακακιών, υπνοδωματίων και σκηνών, αν τις χρειάζεστε.

Παρόλο που το ασφαλέστερο στοίχημα για ποικιλία είναι να αγοράσετε τα εργαλεία σας στο Κατμαντού, πριν βγείτε στα βουνά, το Namche Bazaar και το Pokhara διαθέτουν πολλά είδη πεζοπορίας - τόσο νέα όσο και νέα - για πώληση σε λίγα καταστήματα και αγορές. Οι τιμές είναι ακόμη συγκρίσιμες με αυτές του Κατμαντού.

Προβλέψεις για το ταξίδι στο Νεπάλ

Πρέπει να έχετε στοιχεία για το ταξίδι σας

Βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία αυτά θα καταλήξουν στη λίστα συσκευασίας πεζοπορίας σας για το Νεπάλ και στη συσκευασία σας.

Μικρά αντικείμενα για να μην ξεχάσουμε

Δείτε μερικές συμβουλές για τη συσκευασία ενός σακιδίου για το ταξίδι σας.

Επιλογές για καθαρισμό νερού

Αν και μερικοί πεζοπόροι το κάνουν, η εξάρτηση από το νερό που αγοράσατε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού είναι μια κακή ιδέα. Οι τιμές σίγουρα γίνονται υψηλότερες όπως κάνετε σε υψόμετρο. Θα πίνετε περισσότερο από το συνηθισμένο τρόπο και θα συμβάλλετε σημαντικά στο πρόβλημα των πλαστικών σκουπιδιών που πρέπει να καίγονται ή να συσκευάζονται. Τα καταλύματα θα σας παρέχουν δωρεάν νερό βρύσης, αλλά θα χρειαστείτε ένα μέσο για να το καθαρίσετε. Το βρασμένο νερό μπορεί να αγοραστεί, ωστόσο, μπορεί ή όχι να γευθεί πολύ καλά ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο σκάφος.

Τα δισκία ιωδίου είναι μια δημοφιλής επιλογή για τον καθαρισμό του νερού, αλλά η γεύση δεν είναι καλή και η μακροχρόνια χρήση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Το διοξείδιο του χλωρίου (είτε δισκία είτε σταγόνες) είναι μια καλή ιδέα, μην αλλάζετε πολύ τη γεύση του νερού και αποδίδετε ασφαλές νερό μετά τον χρόνο αναμονής των 30 λεπτών. Τα ψεύτικα εμφανίζονται, επομένως σκεφτείτε να τα μεταφέρετε από το σπίτι.

Σημείωση: Το κρύο νερό - το νερό που παρέχεται από τα καταφύγια είναι συνήθως πολύ κρύο - χρειάζεται περισσότερο χρόνο για θεραπεία από το νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Αφήστε λίγο χρόνο μετά την προσθήκη λύσεων.

Ακόμα κι αν αποφασίσετε να μεταφέρετε ένα SteriPen (μια συσκευή που χρησιμοποιεί υπεριώδες φως για να καθαρίσει το νερό), σκεφτείτε να φέρετε μαζί ένα εφεδρικό μέσο καθαρισμού σε περίπτωση που η συσκευή σπάσει ή οι μπαταρίες πέσουν κάτω στο κρύο.

Αν και μερικοί πεζοπόροι πίνουν άμεσα από τα κρύα ρέματα των Ιμαλαΐων, αυτό είναι εγγενώς επικίνδυνο - ειδικά αν υπάρχει ένα χωριό ανάντη, όπως συμβαίνει συχνά.

Μεταφορά ηλεκτρονικών συσκευών σε ένα ταξίδι στο Νεπάλ

Να είστε προετοιμασμένοι για πολύ ακανόνιστο ηλεκτρισμό κατά την πεζοπορία και το κρύο απομακρύνει τις μπαταρίες ταχύτερα από το συνηθισμένο Δεν θα βρείτε ηλεκτρικές συσκευές στα δωμάτια των καταλυμάτων. αναμένουν να πληρώσουν μέχρι και 4 δολάρια ΗΠΑ ανά ώρα για να χρεώσουν ηλεκτρονικές συσκευές. Το χειρότερο είναι ότι η χρέωση είναι συχνά μια "χρέωση" που πραγματοποιείται μέσω ηλιακής ενέργειας, οπότε ακόμη και αρκετές ώρες με αυτόν τον ρυθμό δεν θα πάρουν το μέσο smartphone πολύ κοντά σε πλήρη χρέωση.

Επειδή οι συσκευές φόρτισης είναι μια δαπανηρή ταλαιπωρία, σκεφτείτε να μεταφέρετε τουλάχιστον ένα πακέτο τροφοδοσίας μπαταρίας ταξιδιού. Μερικοί έχουν επιλογές ηλιακής ενέργειας . Επιλέξτε το εργαλείο με τις απαιτήσεις τροφοδοσίας στο μυαλό σας (π.χ., πάρτε ένα headtorch και μια φωτογραφική μηχανή που δέχεται εφεδρικές μπαταρίες αντί να στηρίζεται μόνο στη φόρτιση μέσω USB).

Το επίμονο κρύο θα φθείρει τις μπαταρίες γρηγορότερα από ότι μπορείτε να τους κρατήσετε φορτισμένο. Βάλτε τις εφεδρικές μπαταρίες και το τηλέφωνό σας σε μια τσάντα ή θήκη που μπορείτε να κρατήσετε στον υπνόσακο τη νύχτα. Η θερμότητα του σώματος θα τους βοηθήσει να κρατήσουν μεγαλύτερη επιβάρυνση το πρωί.

Συμβουλή: Αντί να συμφωνείτε να πληρώσετε το ωριαίο χρεωστικό επιτόκιο, μπορείτε συχνά να διαπραγματευτείτε για πλήρη χρέωση. Με τον τρόπο αυτό εξαλείφεται η πιθανότητα ότι ένα καταφύγιο συνεχίζει να σας τιμολογεί, παρά το γεγονός ότι η συσκευή σας δεν χρεώνει πλέον μια χρέωση - αυτό συμβαίνει. Μπορείτε μερικές φορές να ξεφύγετε με την πληρωμή του ισοδύναμου δύο ωρών φόρτισης για μια πλήρη χρέωση, αν υποθέσετε ότι διαπραγματευτείτε μπροστά πρώτα.

Πρόσβαση μέσω τηλεφώνου κατά την πεζοπορία στο Νεπάλ

Η απόκτηση μιας κάρτας SIM στο Νεπάλ είναι μια γραφειοκρατική ταλαιπωρία (θα χρειαστείτε αντίγραφο διαβατηρίου, φωτογραφίες και δακτυλικά αποτυπώματα!), Αλλά μπορείτε να απολαύσετε 3G / 4G σε μέρη που δεν θα περίμενε καν τηλεφωνικό σήμα. Το Ncell είναι ο πιο δημοφιλής φορέας. Πακέτα 30 ημερών που περιλαμβάνουν 1 GB δεδομένων (λιγότερο από US $ 20) είναι ο τρόπος που πρέπει να πάτε. Οι χρήστες Nano-SIM θα πρέπει να έχουν μικρό μέγεθος SIM. Βεβαιωθείτε ότι η νέα σας κάρτα SIM λειτουργεί προτού εγκαταλείψετε το κατάστημα.

Wi-Fi είναι διαθέσιμο σε μερικά καταλύματα μέσω της αγοράς καρτών γρατσουνισμού, ωστόσο, ο όγκος της μεταφοράς δεδομένων και ο χρόνος είναι περιορισμένος. Αν θα πρέπει να διατηρείτε επαφή με το σπίτι, μια κάρτα SIM είναι μια πολύ πιο βολική επιλογή.