Φτάνοντας στο Κατμαντού

Πτήση στο Νεπάλ, λήψη θεώρησης κατά την άφιξη και τι να περιμένετε

Η άφιξη στο Κατμαντού για πρώτη φορά μπορεί να είναι τρομακτική μετά από μια μακρά πτήση. Μην περιμένετε κανονικές ουρές ή μια οργανωμένη είσοδο - η τακτοποίηση είναι μια ιεροτελεστία διέλευσης για να πετάξετε στο Νεπάλ.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Tribhuvan του Κατμαντού είναι απασχολημένο και δείχνει τη φθορά του. Μείνετε υπομονετικοί, αγωνίζεστε για το έδαφός σας στις ουρές και ρωτήστε πού να πάτε όταν δεν είστε σίγουροι. Η διέλευση από την ασταθή διαδικασία εισόδου μπορεί να είναι απογοητευτική γνωρίζοντας ότι το Νεπάλ - μια συναρπαστική, όμορφη χώρα - περιμένει να εξερευνηθεί λίγο έξω.

Μην ανησυχείτε, θα το απολαύσετε αρκετά σύντομα!

Μόνιμη στις ουρές

Μην μεταβείτε στην πρώτη μακρά ουρά που βλέπετε μετά την αποσυμφόρηση. Αναζητήστε τα μικροσκοπικά πινακίδες πάνω από τα γραφεία μακριά προς τα εμπρός και ρωτήστε τους άλλους στην ουρά για ποιο μέρος της διαδικασίας περιμένουν. Περιμένοντας 30 λεπτά για να φτάσετε τελικά στο γραφείο, τότε η ανακάλυψη ότι έπρεπε να πάτε σε διαφορετικό γραφείο είναι μια απογοητευτική εμπειρία!

Μην περιμένετε την τακτική ή ευγενική αναμονή, ειδικά αν η αναμονή είναι μεγάλη. Ίσως χρειαστεί να ανακατέψετε τα πόδια σας και ακόμη και να κολλήσετε τους αγκώνες για να εμποδίσετε τις προσπάθειες να κόψετε γραμμή μπροστά σας.

Εισερχόμενοι στην Αίθουσα Μετανάστευσης

Θα πρέπει να λάβετε ένα έντυπο θεώρησης και ένα τελωνειακό έντυπο από την αεροπορική σας εταιρεία. Έχοντας αυτά τα ήδη ολοκληρωμένα θα σας δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα μόλις φτάσετε. Εάν δεν έχετε λάβει τις φόρμες, θα βρείτε αγγλικές εκδόσεις μεταξύ των πασσάλων χαρτιού πάνω από τα τραπέζια όπου οι άνθρωποι γεμίζουν χαρτιά.

Αν αυτό αποτύχει, σπρώξτε προς τα εμπρός τις ουρές για να πάρετε τα έντυπα από τον μετρητή μετανάστευσης.

Συμβουλή: Κρατήστε ένα στυλό και το διαβατήριό σας πρακτικό για να ολοκληρώσετε τη γραφειοκρατία. Τα έντυπα μπορούν να δοθούν κατά τη διάρκεια της προσγείωσης όταν δεν μπορείτε να φτάσετε στην πένα στη σακούλα μεταφοράς. Επίσης, μην χάσετε ή απορρίψετε την κάρτα επιβίβασής σας με τον κωδικό αποσκευών - θα το χρειαστείτε στο αεροδρόμιο για να διεκδικήσετε τις τσάντες σας.

Μπορείτε να επιχειρήσετε να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά το έντυπο της βίζας-άφιξης στο Νεπάλ και να το εκτυπώσετε πριν φτάσετε στο Νεπάλ. Οι ταξιδιώτες έχουν αναφέρει πολλά προβλήματα με τη φόρμα, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι δεν είναι εξασφαλισμένα με https - προσωπικές πληροφορίες ταυτότητας θα αποστέλλονται στον ιστό χωρίς κρυπτογράφηση. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πρόληψη της κλοπής ταυτότητας στην Ασία .

Θα χρειαστεί ακόμα να πάρετε μια κάρτα άφιξης και να την ολοκληρώσετε στην αίθουσα αεροδρομίων.

Αν δεν διαθέτετε φωτογραφίες διαβατηρίου επίσημων διαστάσεων, θα πρέπει πρώτα να αγωνιστείτε για ένα από τα ηλεκτρονικά περίπτερα στα αριστερά. Σάρωση του διαβατηρίου σας, συμπλήρωση της φόρμας βίζας και αφήστε το μηχάνημα να τραβήξει μια φωτογραφία. Εάν έχετε ήδη τις δικές σας φωτογραφίες διαβατηρίου, μπορείτε να παραλείψετε το βήμα του περίπτερο.

Συμβουλή: Οι φωτογραφίες διαβατηρίων έρχονται πολύ χρήσιμες στο Νεπάλ - φέρνουν μαζί σας αρκετές πρόσφατες. Θα χρειαστείτε φωτογραφίες διαβατηρίου όταν λάβετε μια κάρτα SIM για το τηλέφωνό σας, υποβάλλοντας αίτηση για μια κάρτα TIMS (απαιτείται) για να κάνετε πεζοπορία στα Ιμαλάια και σε άλλες περιπτώσεις.

Λήψη θεώρησης κατά την άφιξη στο Νεπάλ

Εκτός αν έχετε κανονίσει τουριστική βίζα σε πρεσβεία του Νεπάλ πριν από την είσοδό σας στο Νεπάλ, πρέπει να λάβετε θεώρηση κατά την άφιξή σας στο Νεπάλ.

Η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας θεώρησης κατά την άφιξη για το Νεπάλ είναι μια επιλογή αλλά δεν προτιμάται μέχρις ότου εφαρμόσουν καλύτερη ηλεκτρονική ασφάλεια.

Ανεξάρτητα από το πώς συμπληρώνετε τη φόρμα θεώρησης κατά την άφιξη (σε απευθείας σύνδεση, περίπτερο ή χαρτί), θα πρέπει να γνωρίζετε την ακριβή διεύθυνση του ξενοδοχείου σας στο Κατμαντού. Απλά αρπάξτε και κρατήστε βολικό μια έγκυρη διεύθυνση του ξενοδοχείου από μια ιστοσελίδα κρατήσεων ή από τον οδηγό πριν φτάσετε - πιθανότατα δεν θα επιβεβαιωθεί.

Από προεπιλογή, όλες οι θεωρήσεις επιτρέπουν πολλαπλές καταχωρίσεις. Θα μπορούσατε να εγκαταλείψετε τεχνικά το Νεπάλ και να επιστρέψετε εντός της ισχύουσας διάρκειας της θεώρησης.

Πληρώνοντας για την Visa σας κατά την άφιξη

Αφού συμπληρώσετε τα έντυπα, θα πλησιάσετε τον πρώτο πάγκο για να πληρώσετε το τέλος θεώρησης. Το προτιμώμενο νόμισμα πληρωμής είναι τα δολάρια ΗΠΑ, ωστόσο, είναι αποδεκτά και άλλα νομίσματα, όπως βρετανικές λίρες και ευρώ. Τα τραπεζογραμμάτια πρέπει να είναι σε αξιοπρεπή μορφή, όχι σχισμένα ή υπερβολικά συσπειρωμένα.

Αν το νόμισμά σας δεν είναι αποδεκτό ως μέσο πληρωμής της αμοιβής, θα βρείτε ένα μικρό παράθυρο ανταλλαγής νομισμάτων στα δεξιά του μετρητή.

Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν είναι οι πλέον ευνοϊκές σε αυτόν τον πάγκο, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ΑΤΜ ή να ανταλλάξετε χρήματα αλλού για να πάρετε επιπλέον τοπικό νόμισμα για την επίσκεψή σας.

Τέλη για θεώρηση του Νεπάλ κατά την άφιξη:

Οι υπήκοοι των χωρών SAARC δεν χρειάζεται να πληρώσουν για θεώρηση. Οι ινδοί υπήκοοι δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στο Νεπάλ. Από το 2016, οι Κινέζοι τουρίστες δεν χρειάζεται να πληρώνουν τέλη θεώρησης.

Τσακίστε την έγχρωμη απόδειξη και μεταφέρετε την άλλη στο επόμενο πάγκο, όπου θα δώσετε συνολικά χαρτιά, φωτογραφίες και αποδείξεις σε μετανάστη και, ελπίζω, θα σας χορηγηθεί η θεώρηση κατά την άφιξή σας. Βγείτε προς τα αριστερά προς την περιοχή αξίωσης αποσκευών.

Συλλογή αποσκευών

Για να περάσετε από τη διαδικασία των θεωρήσεων θα χρειαστεί πιθανώς τόσο πολύς χρόνος ώστε η τσάντα σας να κυκλοφορήσει ήδη για λίγο. Η ασφάλεια περιπολεί το χώρο αποσκευών για να αποτρέψει την εξαφάνιση των σάκων. Κρατήστε την ετικέτα αποδείξεων αποσκευών σας εύχρηστη. μπορεί να σας ζητηθεί να δείξετε ότι ταιριάζει με την ετικέτα στην τσάντα σας.

Θα προσεγγίσετε αμέσως τους αχθοφόρους που θέλουν να μεταφέρουν τις τσάντες σας ή να σας "νοικιάσουν" ένα καροτσάκι. Τεχνικά, τα καροτσάκια του αεροδρομίου είναι δωρεάν - μην πέσετε για την πρώτη σας απάτη στο Κατμαντού.

Έξοδος από το αεροδρόμιο

Μετά τη συλλογή των αποσκευών σας, θα κατεβείτε κάτω για να βγείτε από το αεροδρόμιο. Στα αριστερά σας, θα περάσετε έναν μετρητή ανταλλαγής νομισμάτων. Στην ιδανική περίπτωση, ανταλλάξτε μόνο αρκετά χρήματα για να καλύψετε τη βόλτα ταξί στο ξενοδοχείο σας, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα ΑΤΜ για ένα καλύτερο ποσοστό στη συνέχεια. Θα χρειαστεί να παρουσιάσετε το διαβατήριό σας για να ανταλλάξετε χρήματα. Θα χρειαστείτε την απόδειξη όταν βγείτε από τη χώρα, αν θέλετε να ανταλλάξετε οποιοδήποτε τοπικό νόμισμα με το δικό σας.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση με προπληρωμένο ταξί από το αεροδρόμιο σε αρκετούς μετρητές γύρω από το ξενοδοχείο, ωστόσο, συχνά κοστίζουν περισσότερο από το να επιλέξουν έξω ένα ταξί,

Εύρεση ΑΤΜ

Το ενιαίο ATM βρίσκεται εκτός του αεροδρομίου και μπορεί να λειτουργήσει ή όχι. Στρίψτε δεξιά καθώς βγαίνετε και περπατάτε σε κοντινή απόσταση από το φουαγιέ. Το δωμάτιο είναι περιορισμένο, αλλά κρατήστε τις τσάντες σας μαζί σας.

Από το 2016, η χρέωση για κάθε συναλλαγή ATM ήταν 500 rs (περίπου US $ 5).

Μεταφορά από το αεροδρόμιο

Αν και η πιο ακριβή επιλογή, η εκ των προτέρων ρύθμιση για μια μεταφορά στο ξενοδοχείο σας θα σώσει επιπλέον στρες και ταλαιπωρία. Θα δείτε τον εκπρόσωπο του ξενοδοχείου να στέκεται με ένα σήμα καθώς θα βγείτε από το ασφαλές μέρος του αεροδρομίου. Αυτό επίσης εξοικονομεί αναμονή σε μια ακόμη ουρά για την ανταλλαγή χρημάτων ή τη χρήση του ενός ΑΤΜ. μπορείτε να περπατήσετε σε ένα ευκολότερο ATM από το ξενοδοχείο σας.

Θα έχετε αναμφίβολα πολλές προσφορές για μεταφορά μόλις βγείτε από το αεροδρόμιο. Οι επίμονοι οδηγοί θα σας περιμένουν. Επιλέξτε ένα, επιβεβαιώστε ότι γνωρίζει το ξενοδοχείο σας, κατόπιν συμφωνήστε με μια τιμή. Μην μπαίνετε ποτέ στο ταξί πριν συμφωνήσετε πρώτα για μια τιμή. Οι μετρητές είναι σπάνια μια επιλογή.

Το 2016, ο προεπιλεγμένος ναύλος για να πάρει από το αεροδρόμιο προς Thamel ήταν 700 rs? θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε ένα δολάριο ή δύο από επιθετικά και επίμονα παζάρια. Η διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το Thamel σε ώρες εκτός αιχμής διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Συμβουλή : Δεν χρειάζεται να συμβουλεύεστε επιπλέον τον ναύλο σας. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την ανατροπή στο Νεπάλ .

Μην εκπλαγείτε αν ακόμη και "επίσημα" ταξί φαίνονται σαν να επέζησαν από έναν πόλεμο ή τρία. Εάν υπάρχει χώρος, κρατήστε τις αποσκευές σας στο κάθισμα μαζί σας αντί να το βάλετε στον κορμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αδίστακτοι οδηγοί ζήτησαν περισσότερα χρήματα - ειδικά από επιβάτες που διαπραγματεύονταν επιθετικά χαμηλότερο ναύλο - προτού απελευθερώσουν αποσκευές που κρατούνται όμηροι στο πίσω μέρος.

Μην περιμένετε από τους οδηγούς να έχουν πολλές αλλαγές. ίσως χρειαστεί να τρέξετε στο ξενοδοχείο σας για να σπάσετε το σημείωμα των 1.000 rs που μόλις έλαβε από το ATM.