Κλοπή ταυτότητας στην Ασία

Συμβουλές για την προστασία από κλοπή ταυτότητας κατά τη διάρκεια ταξιδιού

Το πρόβλημα της κλοπής ταυτότητας στην Ασία αυξάνεται - και δεν στοχεύει μόνο τους ταξιδιώτες. Κάτοικοι σε πολλές ασιατικές χώρες ανέφεραν την κλοπή ταυτότητας ως έναν από τους κορυφαίους φόβους τους, ακόμη υψηλότερους από την τρομοκρατία.

Δεν υπάρχει ποτέ καλός χρόνος για να γίνετε θύμα, αλλά οι ταξιδιώτες έχουν πολύ μεγαλύτερη δυσκολία να ταξινομήσουν τις συμβιβασμένες πιστωτικές κάρτες ή τις κλεμμένες ταυτότητες ενώ βρίσκονται μακριά από το σπίτι. Η ελαχιστοποίηση της έκθεσής σας είναι το κλειδί για την πρόληψη.

Αν και εξαλείφοντας εντελώς τον κίνδυνο κλοπής ταυτότητας θα απαιτούσε να ταξιδεύετε με πολύ ασυνήθιστους και ενοχλητικούς τρόπους (π.χ. να μεταφέρετε όλα τα μετρητά), μια μικρή επαγρύπνηση προχωρεί πολύ προς την αύξηση της προστασίας.

Κορυφή Κλοπή Ταυτότητας στην Ασία

Πριν και μετά Πραγματοποίηση ταξιδιού

Θα χρειαστεί να ενημερώσετε τις τράπεζες για τις κάρτες που θα μεταφέρετε , διαφορετικά, θα δουν μυστηριώδεις χρεώσεις στην Ασία και θα απενεργοποιήσετε την κάρτα σας για πιθανή απάτη! Στην ιδανική περίπτωση, θα υπάρχει ένας τρόπος να παράσχετε τις ακριβείς ημερομηνίες που θα βρείτε σε κάθε χώρα. αν όχι, ενημερώστε τις τράπεζες κατά την επιστροφή σας και ακυρώστε τυχόν υπάρχουσες ειδοποιήσεις ταξιδιού.

Η καλύτερη ρύθμιση είναι να έχετε μια πιστωτική κάρτα "μόνο για το σπίτι" και μια ξεχωριστή κάρτα "μόνο για ταξίδια" που συνδέεται με διαφορετικό λογαριασμό χωρίς ενεργοποιημένη την προστασία υπερανάληψης. Εάν αυτή η κάρτα έχει συμβιβαστεί, τουλάχιστον οι αυτόματες μηνιαίες πληρωμές σας δεν θα αποτύχουν ή θα πρέπει να ρυθμιστούν ξανά. Μπορείτε να μεταφέρετε χρήματα στον ταξιδιωτικό λογαριασμό μόνο όπως το χρειάζεστε.

Οι κλέφτες θα έχουν πρόσβαση μόνο στο μικρό ποσό που μεταφέρετε στον ειδικό λογαριασμό.

Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι η προστασία υπερανάληψης δεν επιτρέπει στην κάρτα ταξιδίου σας να τραβήξει χρήματα από άλλους λογαριασμούς. Οι κάρτες Visa και Mastercard είναι οι πιο αποδεκτοί τύποι καρτών στην Ασία.

Αφού επιστρέψετε στο σπίτι, παρακολουθήστε τους λογαριασμούς σας για λίγες εβδομάδες αργότερα για να βεβαιωθείτε ότι δεν ακολουθούνται νέες χρεώσεις.

ΑΤΜ που κλέβουν πληροφορίες

Χωρίς αμφιβολία, η μεγαλύτερη απειλή για την κλοπή ταυτότητας ταξιδεύοντας στην Ασία, ιδιαίτερα στη Νοτιοανατολική Ασία, πέφτει για μια απάτη-ATM απάτη. Τα ΑΤΜ είναι συνήθως ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε τοπικό νόμισμα .

Ένας εκπληκτικός αριθμός ΑΤΜ - ειδικά σε δημοφιλείς περιοχές ταξιδιωτών - έχει εγκατεστημένη κάρτα "skimmers" πάνω από την πραγματική υποδοχή κάρτας ATM. Καθώς εισάγετε ή σύρετε την κάρτα σας, οι πληροφορίες του λογαριασμού σας διαβάζονται επίσης από τη συσκευή των κλεφτών και αποθηκεύονται, συχνά σε μια κάρτα μνήμης που ανακτάται αργότερα. Ορισμένες από αυτές τις συσκευές έχουν ακόμη μια μικρή φωτογραφική μηχανή που κατευθύνεται στο πληκτρολόγιο για να καταγράψει το PIN σας καθώς το πληκτρολογείτε.

Καθώς οι τράπεζες πραγματοποιούν αλλαγές στις ΑΤΜ (αναλαμπές και περιττές υποδοχές καρτών) για την αντιμετώπιση των συσκευών ανάγνωσης καρτών, οι κλέφτες τροποποιούν επίσης τις συσκευές ώστε να καταστούν πιο περίπλοκες. Ορισμένα είναι κατασκευασμένα από παραγγελία και είναι σχεδόν διακριτά από τον πραγματικό εξοπλισμό του μηχανήματος.

Υπάρχουν μόνο μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο να συναντήσετε τα τακτοποιημένα ΑΤΜ:

Διασφάλιση του διαβατηρίου σας

Το διαβατήριό σας είναι η πιο σημαντική κατοχή σας ενώ βρίσκεστε στο δρόμο και πρέπει να αντιμετωπίζεστε ως τέτοιο. Παρόλο που ένα διαβατήριο μπορεί να αντικατασταθεί με κόστος και προσπάθεια ενώ ταξιδεύετε, σίγουρα δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε την έκτακτη γραφειοκρατία κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Ακόμη και τα διαβατήρια που έχουν αναφερθεί κλαπεί θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πιθανή κλοπή ταυτότητας χρόνια αργότερα.

Διατηρήστε το διαβατήριό σας ασφαλές:

Συμβουλή: Μερικές φορές οι τρίτοι θα ζητήσουν να κρατήσουν το διαβατήριό σας (π.χ. δεξιώσεις ξενοδοχείων, καταστήματα ενοικίασης μοτοποδηλάτων κ.λπ.) - ελέγξτε πάντοτε αν θα αποδεχθούν μια καλή φωτοτυπία.

Πληρωμή με Πιστωτική Κάρτα στην Ασία

Τα μετρητά σίγουρα είναι βασιλιάς στην Ασία, αλλά όταν πληρώνουν για μεγάλες αγορές (π.χ. καταδύσεις , διαμονές ξενοδοχείων κ.λπ.), πληρώνουν με πιστωτική κάρτα, είναι πιο λογικό από το να πάτε σε ΑΤΜ και να χτυπάτε ξανά και ξανά τα τέλη συναλλαγών. Τα ATM στην Ταϊλάνδη χρεώνουν πάνω από 6 δολάρια ΗΠΑ ανά συναλλαγή , επιπλέον των τραπεζικών σας χρεώσεων.

Η ασφαλέστερη πολιτική είναι να πληρώνετε μόνο με πλαστικό, όταν πραγματικά το χρειάζεστε . Με τη χρήση μετρητών όχι μόνο αποφεύγετε τις δυνατότητες ενός δυσαρεστημένου μέλους του προσωπικού να πετάει τον αριθμό σας, μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει χρήματα. Πολλές εγκαταστάσεις χρεώνουν πρόσθετη αμοιβή για τις αγορές πιστωτικών καρτών για την κάλυψη προμηθειών.

Προσοχή στα δημόσια σήματα Wi-Fi

Δεν είναι όλα ασφαλή τα δημόσια hotspots Wi-Fi. Στην πραγματικότητα, πολλά σημεία hotspot είναι εγκατεστημένα σε πολυάσχολες περιοχές με προσκαλώντας SSIDs όπως το "Free Public Wi-Fi Airport" ή το "Starbucks" με μοναδικό σκοπό τη συλλογή δεδομένων που θα εξεταστούν αργότερα. Αυτές οι επιθέσεις "άνθρωπος-στη-μέση" αυξάνονται στην Ασία καθώς όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες είναι πολύ πρόθυμοι να πηδήσουν σε ασύρματο Wi-Fi.

Συμβουλή: Απενεργοποιήστε το Wi-Fi στο τηλέφωνό σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Όχι μόνο θα εξοικονομήσετε μπαταρία, θα αποφύγετε άθελα σύνδεση για να ανοίξετε hotspots.

Η χρήση ακάλυπτων, μη κρυπτογραφημένων σημάτων είναι επικίνδυνη. αποφύγετε τους εκτός αν είστε σε μια σοβαρή τσίμπημα. Ακόμη και τα WEP και WPA μπορούν να σπάσουν χρησιμοποιώντας το ελεύθερο λογισμικό. Ο καθένας ξέρει να αποφεύγει να κάνει online banking σε ανοιχτά δίκτυα και δημόσιους υπολογιστές, αλλά ακόμη και ένας γρήγορος, αβλαβής έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να σας κοστίσει: πολλές ιστοσελίδες επιτρέπουν στους χρήστες να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασης μέσω ενός συνδέσμου που αποστέλλεται σε λογαριασμούς email. Ουσιαστικά, αν κάποιος κακόβουλος χρήστης αποκτήσει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, ενδέχεται να είναι σε θέση να επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης σε πιο σημαντικούς ιστότοπους.

Οι δημόσιοι υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε διαδικτυακές καφετέριες , ξενοδοχεία και αεροδρόμια, είναι εξίσου ανασφαλείς - ίσως χειρότεροι. Οι κοινόχρηστοι υπολογιστές μπορούν να έχουν εγκατεστημένους καταγραφείς κλειδιών, οι οποίοι καταγράφουν κάθε πληκτρολόγηση, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος χρήστη και των κωδικών πρόσβασης.

Ευτυχώς, οι περισσότεροι συμβιβασμένοι λογαριασμοί χρησιμοποιούνται μόνο για την αποστολή SPAM ή κακόβουλου λογισμικού από το λογαριασμό σας στην οικογένεια και τους φίλους σας, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο χειρότερης ύπαρξης.

Χρησιμοποιήστε αξιόπιστους ιστότοπους κράτησης

Σε μέρη όπως η Ινδία και η Κίνα, ενδέχεται να αναγκαστείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικές τοποθεσίες ή πύλες για την κράτηση λεωφορείων, πτήσεων ή άλλων ταξιδιωτικών αναγκών. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε εάν ο ιστότοπος κράτησης που χρησιμοποιείτε έχει παραβιαστεί πίσω από τις σκηνές.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την κλοπή ταυτότητας από τοποθεσίες κράτησης τρίτων είναι να επιμείνετε σε αξιόπιστα αναγνωρίσιμα ονόματα στον κλάδο. Μερικές φορές μικρότερες, τοπικές τοποθεσίες έχουν δημιουργηθεί για να συλλαμβάνουν πληροφορίες και μια μικρή προμήθεια, τότε απλά σας ανακατευθύνουν στην επίσημη ιστοσελίδα ούτως ή άλλως.

Σε ορισμένες χώρες όπως το Νεπάλ και η Ινδονησία, αυτές οι πύλες κράτησης ταξιδιωτικών πρακτόρων υπάρχουν κυρίως επειδή πολλές από τις μικροσκοπικές τοπικές αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν στην πραγματικότητα διαδικτυακές παρουσίες! Σε αυτά τα σενάρια, μπορείτε να κάνετε καλύτερα όπως κάνουν οι ντόπιοι: πηγαίνετε απευθείας στο μετρητή αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο για να κλείσετε μια πτήση. Στην Ταϊλάνδη, μπορείτε πραγματικά να πληρώσετε για πτήσεις μετρητών μέσα σε 7-Eleven minimarts . θα σας τυπώσουν μια απόδειξη που θα πάρετε στο μετρητή του αεροδρομίου.

Μερικοί άλλοι τρόποι αποφυγής της κλοπής ταυτότητας στην Ασία