Περιηγηθείτε στο Steinway & Sons Piano Factory στην Astoria, Queens

Γνωρίζατε ότι η Steinway & Sons, ένας από τους πιο διάσημους κατασκευαστές πιάνων στον κόσμο, βρίσκεται ακόμα στην Astoria, Queens ; Μπορείτε να πάτε σε ένα γύρο εργοστασίων $ 10 όπου τα περίφημα πιάνα Steinway της εταιρείας κατασκευάζονται με το χέρι από ειδικευμένους τεχνίτες. Είναι μια συναρπαστική διαδικασία για να δούμε πώς επιτυγχάνεται ο ασύγκριτος ήχος του πιάνο Steinway. Είναι επίσης συναρπαστικό να μάθετε πώς η οικογένεια Steinway είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του σύγχρονου πιάνο σε αυτό που είναι σήμερα, καθώς και για την ανάπτυξη της γειτονιάς του Steinway στην Astoria.

Η Astoria είναι η έδρα του εργοστασίου πιάνο Steinway & Sons εδώ και δεκαετίες. Το εργοστάσιο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Astoria, σε μια βιομηχανική ζώνη, σε 1 Steinway Place, που βρίσκεται βόρεια της 19ης Λεωφόρου.

Ιστορία των Steinway & Sons

Η Steinway & Sons ιδρύθηκε το 1853 από τον Γερμανό μετανάστη και τον δημιουργό του υπουργικού συμβουλίου Henry Engelhard Steinway, σε πατάρι στην οδό Varick στο Μανχάταν . Εγκατέλειψε τελικά ένα εργοστάσιο στην 59η οδό (όπου βρίσκεται η σημερινή τράπεζα πιάνου).

Στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, η Steinways μετακόμισε το εργοστάσιο στην σημερινή του θέση στο Queens και δημιούργησε μια κοινότητα για τους εργαζόμενους που ονομάζεται Steinway Village, ο οποίος είναι τώρα μέρος της Astoria. Το Steinways άνοιξε επίσης μια βιβλιοθήκη, η οποία αργότερα έγινε μέρος του συστήματος Queens Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

Ταξιδεύοντας στο εργοστάσιο

Οι περιηγήσεις στο εργοστάσιο διαρκούν περίπου τρεις ώρες και είναι εξαιρετικά ενημερωτικές. Η περιοδεία είναι εξαιρετική και στην πραγματικότητα το περιοδικό Forbes το ψήφισε ένα από τα τρία κορυφαία εργοστάσια της χώρας.

Προσφέρεται μόνο στις 9:30 το βράδυ από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιούνιο και οι ομάδες είναι μικρές (16), οπότε φροντίστε να κλείσετε την εκδρομή σας εκ των προτέρων τηλεφωνώντας στο 718-721-2600 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο tours@steinway.com. Τα εισιτήρια είναι $ 10 το καθένα και όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 ετών. Για πρόσθετα στοιχεία και οδηγίες σχετικά με την επίσκεψη, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Ο ξεναγός ξεκινάει λέγοντας στους επισκέπτες μια μικρή ιστορία της εταιρείας και πώς το πιάνο Steinway έγινε τόσο δημοφιλές και άξιο. Στα μέσα της δεκαετίας του 1850 τα πιάνα έγιναν όλο και πιο δημοφιλή στα σπίτια της μεσαίας τάξης. Σε ένα σημείο στη Νέα Υόρκη υπήρχαν περίπου 200 κατασκευαστές πιάνων. Τα πιάνα Steinway άρχισαν να γίνονται πιάνο επιλογής αυτή τη στιγμή, κερδίζοντας την αναγνώριση και κερδίζοντας βραβεία στις ΗΠΑ και την Ευρώπη για την ποιότητα και τον ήχο.

Τι να περιμένετε από την περιοδεία

Συνήθως θα δείτε ολόκληρη τη διαδικασία δημιουργίας πιάνο, από το ακατέργαστο ξύλο (ξύλο καρυδιάς, αχλάδι, ερυθρελάτη) έως το καπλαμά όλων των ειδών (μαόνι, τριανταφυλλιά, pommele), στον τελικό συντονισμό. Το ακατέργαστο ξύλο παλαιώνει και ο καπλαμάς προέρχεται από εξωτικά ξύλα που συγκομίζονται στην Αφρική, τον Καναδά και αλλού.

Μια σημείωση σχετικά με το δάσος που χρησιμοποιείται για το καπλαμά: Η Steinway & Sons είναι σοβαρή για να έχει τα κατάλληλα χαρτιά για να παραλάβει αυτά τα σπάνια ξύλα και η εταιρεία δεν θα πάρει ξύλο που έχει παραχθεί παράνομα.

Θα δείτε επίσης ένα δωμάτιο αφιερωμένο στη δημιουργία της περίτεχνης δράσης του πιάνο, από το ίδιο το κλειδί μέχρι το σφυρί και όλα τα μικρά κομμάτια στο μεταξύ. Μπορεί να σας εκπλήξει να βλέπετε κυρίως γυναίκες που συνδυάζουν τη δράση. Προφανώς, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες είναι πιο δύσκολες από τους άνδρες και επομένως μπορούν να χειριστούν τα μικρά, περίπλοκα στοιχεία πιάνου πιο εύκολα.

Το τελειωτικό δωμάτιο είναι όπου το φινίρισμα εφαρμόζεται στα όργανα, χρησιμοποιώντας βερνίκια και ράφια. Τα "εφοδιασμένα" όργανα έχουν έξι στρώσεις λάκας, τρεις μαύρες και τρεις σαφείς.

Θα τελειώσετε την περιοδεία στο εκθεσιακό χώρο του εργοστασίου, όπου επισκέπτονται καλλιτέχνες της Steinway για να δουν τα πιάνα και να παίξουν τα όργανα με καταπληκτική ακουστική.