Βασικά βασίλισσα - να πάρει τα ρουλεμάν σας στο Queens, Νέα Υόρκη

Ένας σύντομος προσανατολισμός στην πιο διαφορετική θέση στον πλανήτη

Το Queens είναι και νομός της Νέας Υόρκης στο Long Island (μαζί με τις επαρχίες Nassau και Suffolk στα ανατολικά και το Μπρούκλιν, ή Kings County, νότια και δυτικά) και έναν δήμο της Νέας Υόρκης (οι άλλοι είναι το Μπρούκλιν, το Μπρονξ, Staten Island και Μανχάταν).

Παρόλο που η Νέα Υόρκη περιλαμβάνει αυτές τις πέντε συνοικίες, όταν οι Νεοϋορκέζοι λένε "την πόλη", αναφέρονται στο Μανχάταν. Το Queens είναι ο μεγαλύτερος δήμος της Νέας Υόρκης (109 τετραγωνικά μίλια ή περίπου το 35% της συνολικής έκτασης της Νέας Υόρκης) και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος μετά τον πληθυσμό του Μπρούκλιν.

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι καλούν το Queens σπίτι. Προβλέπεται ότι μέχρι το 2025 οι Queens θα είναι ο πιο πυκνοκατοικημένος δήμος.

Ο λαός των Queens καταλογίζει τις υπόλοιπες Ηνωμένες Πολιτείες και τον κόσμο ως πατρίδες τους. Οι μετανάστες εγκαθίστανται στο Κουίνς για περισσότερο από εκατό χρόνια και δεν δίνουν κανένα σημάδι να τους αφήνουν να φύγουν. Σήμερα περισσότερες γλώσσες μιλιούνται σε αυτά τα 109 τετραγωνικά μίλια από οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη. Η αγγλική ομιλείται στο σπίτι από τη συντριπτική πλειοψηφία, ακολουθούμενη από ισπανικά. Στρογγυλοποιώντας τις δέκα πιο συνηθισμένες γλώσσες είναι η κινεζική, η κορεατική, η ιταλική, η ελληνική, η ρωσική, η τσαγκαλογική, η γαλλική και η γαλλική κρεολίδα (σύμφωνα με την US Census 2000, SF3, PCT10).

Η Αμερικανική Ταχυδρομική Υπηρεσία χωρίζει τον Queens σε πέντε περιοχές: Long Island City (δυτικά), Flushing (βόρεια κεντρική), Τζαμάικα (νότια κεντρική), Far Rockaway (νότια) και Floral Park (ανατολικά). Κάθε μία από αυτές τις περιοχές περιέχει πολλές γειτονιές. Για παράδειγμα, η γειτονιά του Briarwood βρίσκεται στην ταχυδρομική περιοχή της Τζαμάικα. μπορείτε να βάλετε είτε το Briarwood είτε την Τζαμάικα ως πόλη όταν στέλνετε αλληλογραφία και θα φτάσει στον ίδιο προορισμό.

Οι κάτοικοι αναφέρουν τα ονόματα των γειτονιών τους όταν περιγράφουν τον τόπο κατοικίας τους.

Οι Queens συνορεύουν με το Μπρούκλιν προς τα δυτικά και τα νότια και με την επαρχία Nassau προς τα ανατολικά. Θα φτάσει στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού προς τα νότια (το Rockyway Beach με έξι και μισό μίλια), το Long Island Sound στα βόρεια και τον Ανατολικό ποταμό προς τα δυτικά.

Το Μανχάταν βρίσκεται δυτικά του Ανατολικού Ποταμού και συνδέεται με το Queens από τη Γέφυρα Queensboro, τη σήραγγα του Midtown, τον Long Island Railroad (LIRR) και πολλές γραμμές του μετρό. Το αεροδρόμιο LaGuardia βρίσκεται στο Long Island Sound και το Διεθνές Αεροδρόμιο JFK είναι προς τη νότια όχθη του κόλπου της Τζαμάικα.

Queens δεν είναι εγκατεστημένο σε ένα βολικό πλέγμα, όπως το Μανχάταν, αλλά γενικά, τα μπλοκ ακολουθούν το ακόλουθο μοτίβο:

Οι γειτονιές είναι τα κέντρα των Queens. Κανείς δεν είναι από το "Queens", αλλά από μια συγκεκριμένη γειτονιά. Ακολουθεί μια λίστα με γειτονιές και ορόσημα στον δήμο:

Long Island City και Δυτικά Βασίλισσα

Flushing και Northern Queens

Νότια Κεντρική Κουίνς

Central Queens

Κεντρική-Ανατολική Queens

Τζαμάικα και νοτιοανατολικά βασίλισσες

Βορειοανατολικά Queens

Ανατολικά Βασίλισσα

Η Rockaways (Way South Queens)

Διαδρόμους / διαδρόμους

Ανατολή-Δύση
Οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι Ανατολής / Δύσης είναι οι Long Island Expressway (LIE ή 495) , το Grand Central Parkway (GCP) και το Belt Parkway .

Βορρά-Νότου

Μεγάλες λεωφόρους