Πάρκο Όζοντος, Προφίλ γειτνίασης Queens

Ozone Park είναι μια γειτονιά στα νοτιοδυτικά Queens. Συνορεύει με το Woodhaven , το Richmond Hill, το Νότιο Όζον Πάρκο, την παραλία Howard και το Μπρούκλιν . Η περιοχή έχει κατοικηθεί από μια σειρά μεταναστευτικών ομάδων. Σήμερα, η περιοχή της κατώτερης μεσαίας τάξης κυριαρχείται από τους νότιους Ασιάτες, τους Ινδο-Καραϊβικούς και τους μετανάστες της Λατινικής Αμερικής. Η κατοικία είναι αρκετά πυκνή με ένα μείγμα κτιρίων μονοκατοικίας, πολυκατοικίας και μικρών διαμερισμάτων.

Στα ανατολικά βρίσκεται η 108η οδός και ο νότιος Richmond Hill και το South Ozone Park. (Ναι, το νότιο πάρκο όζοντος δεν είναι νότια του Πάρκου Όζον.) Το όριο προς τα νότια είναι η λεωφόρος South Conduit και το τμήμα Lindenwood της παραλίας Howard . Στα δυτικά βρίσκεται η συνοικία Brooklyn του City Line, μαζί με τις οδούς Ruby και Drew. Στα βόρεια βρίσκεται η λεωφόρος του Ατλαντικού. Λόγω του βορρά είναι Woodhaven και στα βορειοανατολικά είναι το Richmond Hill .

Γύρω από την περιοχή

Οι κύριοι αυτοκινητόδρομοι είναι η Ατλαντική λεωφόρος (γεμάτη επιχειρήσεις) και η λεωφόρος Cross Bay. Η λεωφόρος Liberty και η λεωφόρος Rockaway είναι άλλες πολυσύχναστες αρτηρίες. Η γειτονιά έχει εύκολη πρόσβαση στο Belt Parkway μέσω της λεωφόρου Cross Bay.

Η γραμμή του μετρό Α εκτείνεται πάνω από τη λεωφόρο Liberty, συνδέοντας το Μπρούκλιν προς τα δυτικά και καταλήγοντας στη λεωφόρο Lefferts προς τα ανατολικά. Μια διαδρομή του μετρό Α βυθίζεται νότια κατά μήκος της λεωφόρου Cross Bay, συνδέοντας με το καζίνο του Aqueduct και τον αγώνα δρόμου και μακρύτερα προς το JFK Airtrain και προς τα Rockaways, στον κόλπο της Τζαμάικα.

Έχει ένα περιβαλλοντικό δαχτυλίδι σε αυτό

Στον 21ο αιώνα, το όνομα "Ozone Park" δεν κουδουνίζει όπως ήταν συνηθισμένο. Με την αλλαγή του κλίματος και τις ανησυχίες για το στρώμα του όζοντος της γης καταλαμβάνοντας τους παγκόσμιους τίτλους, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια γειτονιά που ονομάζεται για το όζον. Όταν η περιοχή αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1880, το όνομα "Ozone Park" επιλέχθηκε για να προσελκύσει τους κατοίκους με τις σκέψεις του αεράκι του ωκεανού.

Το όζον σήμαινε καθαρό αέρα, όχι θειωμένο αέρα. Εκείνη την εποχή, η περιοχή θεωρήθηκε η ύπαιθρος, σε σύγκριση με το Μανχάταν και το Μπρούκλιν. Ένας σταθμός LIRR (πολύ μακριά) βοήθησε να προσελκύσει τους κατοίκους.

Ο μυθιστοριογράφος Jack Kerouac έζησε στη γειτονιά τη δεκαετία του 1940 στη γωνία της λεωφόρου Cross Bay και της 133ης οδού. Άρχισε να γράφει το περίφημο μυθιστόρημα On The Road ενώ στο Πάρκο Όζον, σύμφωνα με ορισμένους λογαριασμούς.