Τα εμβόλια που απαιτούνται για ταξίδια στην Ιρλανδία

Από τη μία πλευρά, η Ιρλανδία δεν είναι διαβόητη για κάτι τόσο τρομακτικό όσο η Ζίκα ή η Έμπολα. Από την άλλη πλευρά, ορισμένα εμβόλια πρέπει να γίνουν και να ενημερωθούν. Φυσικά, όλα αυτά είναι δική σας απόφαση, καθώς δεν υπάρχουν απαιτούμενοι και ελεγχόμενοι εμβολιασμοί για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται σε ιρλανδικούς λιμένες ή αεροδρόμια. Επομένως, αν είστε αντιθετικός, μη διστάσετε να διακινδυνεύσετε τη ζωή σας.

Εάν είστε λογικός άνθρωπος, ωστόσο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είστε τουλάχιστον ενημερωμένοι σχετικά με τυχόν εμβόλια ρουτίνας.

Εμβόλια ρουτίνας

Καθώς κάθε ταξίδι σε μια ξένη χώρα θα σας εκθέσει σε διαφορετικό επίπεδο κινδύνου σε σχέση με αυτό που βιώνετε στο σπίτι, τα εμβόλια ρουτίνας θα πρέπει να ελέγχονται και, εάν είναι απαραίτητο, να ανανεώνονται καλά πριν από οποιοδήποτε ταξίδι.

Τα εμβόλια που περιλαμβάνονται σε αυτή την ομάδα είναι το εμβόλιο ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς (MMR), το εμβόλιο διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη, το εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς και το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το εμβόλιο του ιού του ανθρώπινου θηλώματος (HPV) ως προληπτικό μέτρο πέρα ​​από οποιεσδήποτε ταξιδιωτικές μελέτες.

Συνιστάται επίσης να είχατε την ετήσια βία γρίπης - ειδικά αν ανήκετε σε οποιαδήποτε ομάδα κινδύνου.

Περαιτέρω Εμβόλια συνιστάται

Ο γιατρός σας θα είναι γενικά σε θέση να σας πει καλύτερα ποια εμβόλια και φάρμακα μπορεί να χρειαστείτε. Αυτός ή αυτή θα βασίσει τις συμβουλές για το πού πηγαίνετε, πόσο καιρό θα πάτε, ποια είναι τα σχέδιά σας και τι γνωρίζει για τον τρόπο ζωής σας.

Πιθανότατα, μία από τις συστάσεις θα είναι ένας εμβολιασμός κατά της ηπατίτιδας:

Παρακαλώ σημειώστε ότι δεν υπάρχει συνήθης σύλληψη σεξουαλικής επαφής στην Ιρλανδία με έναν ξένο - η επικράτηση όλων των ειδών σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών στην Ιρλανδία είναι αρκετά υψηλή. Και μην πιστεύετε στις φήμες: τα προφυλακτικά είναι ευρέως διαθέσιμα στην Ιρλανδία, χωρίς προβλήματα .

Ένας εμβολιασμός κατά της λύσσας;

Η Ιρλανδία είναι ουσιαστικά απαλλαγμένη από λύσσα, αλλά η θανατηφόρα ασθένεια (και εννοώ σχεδόν σίγουρα θανατηφόρα στους ανθρώπους) εξακολουθεί να υπάρχει στο ιρλανδικό έδαφος. Ευτυχώς μόνο σε νυχτερίδες. Αυτό δεν θα αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για τους περισσότερους ταξιδιώτες, καθώς οι νυχτερίδες τείνουν να αφήνουν τους ανθρώπους εντελώς μόνοι στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ωστόσο, το εμβόλιο της λύσσας συνιστάται για τα μέλη των ομάδων αυτών:

Πότε να πάρετε τα εμβόλια σας;

Και πάλι, ο γιατρός σας θα γνωρίζει και θα μπορεί να σας πει καλύτερα ποια εμβόλια θα πρέπει να λάβετε πόσο μπροστά - μιλήστε με το γιατρό σας μόλις σχεδιάσετε να επισκεφθείτε την Ιρλανδία, όχι την ημέρα πριν πάτε. Αυτός ή αυτή θα είναι στη συνέχεια σε θέση να παρέχει τα εμβόλια σε ένα χρονοδιάγραμμα που σας κρατά ασφαλή κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας.

Όποτε είναι δυνατόν, πρέπει να τηρούνται τα συνιστώμενα διαστήματα, ειδικά μεταξύ διαφορετικών εμβολίων ή δόσεων. Μόνο αυτό το καθεστώς θα δώσει χρόνο για την παραγωγή οποιωνδήποτε αντισωμάτων. Επίσης, οποιαδήποτε αντίδραση στο εμβόλιο πρέπει να υποχωρήσει, για να βεβαιωθείτε ότι το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν επίσης ομάδες κινδύνου που ενδέχεται να μην εμβολιαστούν σε τακτική βάση, επομένως ενδέχεται να χρειαστούν περαιτέρω δοκιμές.