Αντισυλληπτικά και το πρωί μετά το χάπι στην Ιρλανδία

Μπορείτε να πάρετε (εύκολα) αντισυλληπτικά στην Ιρλανδία;

Αντισύλληψη, πόσο μάλλον η επείγουσα αντισύλληψη (γνωστή και ως "The Morning-After-Pill") στην Ιρλανδία; Φήμες εξακολουθούν να έχουν ότι δεν υπάρχει ιρλανδική αντισύλληψη εκτός από κρύα ντους, ανθεκτική πόρτα και προσευχές. Ερωτήσεις όπως "Έχω ακούσει ότι η αντισύλληψη είναι διαθέσιμη μόνο σε παντρεμένα ζευγάρια στην Ιρλανδία - τι μπορώ να κάνω όταν θα περάσω μερικούς μήνες εκεί;" μπορεί ακόμα να βρεθεί σε πίνακες ανακοινώσεων, ακόμη και το 2017.

Κάνοντας ένα θαύμα πού οι άνθρωποι heck παίρνουν αυτά τα σκουπίδια; "Τα Παραμύθια της Γαμώνας από το Auld Oireland"; Και έπειτα χρήσιμοι "εμπειρογνώμονες" πηδούν και διαλύουν τις συμβουλές για το πώς να λαθώνουν τα προφυλακτικά και ακόμα και το "χάπι" στη χώρα. Ναι, αυτό είναι πραγματικά χρήσιμο. Και είναι ... λάθος, εντελώς λάθος, εντελώς λάθος! Τα αντισυλληπτικά είναι ευρέως διαθέσιμα στην Ιρλανδία. Ενίοτε θα ήταν ενδεχομένως σκόπιμο να φέρετε τη δική σας, εντούτοις. Και όχι μόνο για την πρόληψη της εγκυμοσύνης. Επειδή το σεξ στην Ιρλανδία μπορεί να έχει κρυμμένους κινδύνους .

Μια ιρλανδική ιστορία αντισύλληψης

Η κατώτατη γραμμή είναι αυτή - η καθολική εκκλησία είναι επικριτική σε κάθε μορφή αντισύλληψης, όπως και το ιρλανδικό κράτος. Μέχρις ότου το 1979 βρέθηκε μια «ιρλανδική λύση σε ένα ιδιαίτερα ιρλανδικό πρόβλημα» από τον Taoiseach Charles Haughey. Αυτό δεν προοριζόταν για την περαιτέρω ανήθικη προσέλκυση.

Οι εισαγωγές και οι πωλήσεις αντισυλληπτικών είχαν απαγορευτεί από το 1935 και είχαν αυστηρές κυρώσεις.

Η απαγόρευση αυτή παραβιάζετο τακτικά και μια δικαστική υπόθεση που ξεκίνησε από τη Mary McGee το 1973 (η τελωνειακή κυβέρνηση έκοψε ένα σωληνάριο σπερματοκτόνου κρέμας από αυτήν και στην Ιρλανδία κάθε σπέρμα ήταν ιερό) έθετε τα δικαιώματα του ατόμου στην προστασία της ιδιωτικής ζωής πάνω από την απαγόρευση της αντισύλληψης από το κράτος. Από το 1973 έως το 1979 οι κλινικές οικογενειακού σχεδιασμού θα μπορούσαν να δώσουν νόμιμα αντισυλληπτικά, αλλά να μην τα πουλήσουν ...

Αντιθέτως, οι κλινικές επέμεναν σε μια δωρεά. Οι γιατροί θα μπορούσαν ταυτόχρονα να παραδώσουν συνταγές για το "χάπι", εφόσον αυτό το από του στόματος αντισυλληπτικό είχε χρησιμοποιηθεί μόνο για τη ρύθμιση της εμμήνου ρύσεως. Πολλές ιρλανδικές γυναίκες άρχισαν να υποφέρουν από ακανόνιστες περιόδους ξαφνικά. Το 1979 ο Haughey εισήγαγε τον αντισυλληπτικό νομοσχέδιο. Αυτό το καθιστούσε νόμιμο να εμπορεύεται προφυλακτικά σε φαρμακεία εφόσον ο αγοραστής έφερε μια συνταγή και χρησιμοποιήθηκαν μόνο για «καλόπιστους οικογενειακούς προγραμματισμούς».

Όλα τα οποία βράζονταν σε έναν τακτοποιημένο μικροεργαδόρο για το ιατρικό επάγγελμα και ένα μεγάλο αστείο. Αλλά ξεκίνησε επίσης τη διαδικασία ελευθέρωσης, οδηγώντας στη συνολική νομιμότητα του σήμερα.

Αντισυλληπτικά στην Ιρλανδία

Σήμερα θα βρείτε αντισυλληπτικά σε όλη την Ιρλανδία.

Τα στοματικά αντισυλληπτικά και τα αντισυλληπτικά επιθέματα διατίθενται μόνο με ιατρική συνταγή μέσω των φαρμακείων (σημειώστε ότι μερικοί, αν και πολύ λίγοι, οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν αυτή την μη Καθολική συνταγή κατ 'αρχήν - επικοινωνήστε με κλινική οικογενειακού προγραμματισμού ή κέντρο υγείας γυναικών εάν κολλήσουν). Τα προφυλακτικά διατίθενται ευρέως στα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ και μέσω των αυτόματων μηχανημάτων αυτόματης πώλησης - αν και τα φθηνότερα (αλλά ακόμα αξιόπιστα) προφυλακτικά που μπορείτε να βρείτε πιθανότατα βρίσκονται στο Lidl, ακόμη και με αρωματισμένα.

Για όλα τα άλλα μη συνταγογραφούμενα αντισυλληπτικά, μιλήστε σε φαρμακοποιό.

Μία προειδοποίηση - η προτιμώμενη επιλογή αντισύλληψης μπορεί να μην είναι (ευρέως) διαθέσιμη στην Ιρλανδία. Ή οι τιμές μπορεί να είναι υψηλές. Επομένως, ίσως είναι καλή ιδέα να φέρετε το δικό σας.

Και μια άλλη σκέψη που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το γεγονός ότι οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες (ΣΜΝ) είναι σίγουρα σε άνοδο στην Ιρλανδία. Κάθε τυχαία σεξουαλική επαφή έρχεται με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης. Η χρήση προφυλακτικών όχι μόνο ως μέθοδος αντισύλληψης αλλά και για την πρόληψη της εξάπλωσης των STD είναι ιδιαίτερα ενδεδειγμένη, ακόμη και αν δεν υπάρχει κολπικό σεξ. Εκεί τα προφυλακτικά με αρώματα φρούτων αρχίζουν να έχουν νόημα.

Το πρωί μετά το χάπι και άλλες αντισυλληπτικές αντισυλληπτικές

Μεγάλη θεωρούμενη ως η τελική πρόκληση του Σατανά στην αγνότητα, είναι τώρα διαθέσιμη στην Ιρλανδία αντισυλληπτική θεραπεία μετά από συνουσία.

Για παράδειγμα, μέσω των ιατρικών κλινικών του Ιρλανδικού Οικογενειακού Σχεδιασμού, ή ακόμα και μέσω των φαρμακείων ως προϊόν χωρίς ιατρική συνταγή. Χωρίς να συνεπάγονται μακρές συνεντεύξεις και σχόλια για τη σεξουαλική συμπεριφορά σας - έτσι δεν (όπως κανείς δεν το κάνει) αναμένει την Ισπανική Ιερά Εξέταση.

Ίσως θελήσετε να ελέγξετε τον τρόπο λήψης ιατρικής βοήθειας στην Ιρλανδία για την πλήρη εικόνα.

Αλλά γενικά, το σημείο επαφής σας είναι ο γενικός ιατρός με τον οποίο έχετε εγγραφεί (ή οποιοσδήποτε γιατρός που θα σας δεχτεί σύντομα), μια κλινική οικογενειακού προγραμματισμού (που θα βρείτε στις μεγαλύτερες πόλεις μόνο) ή οποιοδήποτε φαρμακοποιό. Θα μπορούν να σας συμβουλεύσουν σχετικά με τις επιλογές έκτακτης αντισύλληψης που είναι ανοιχτές σε εσάς.

Επιλογές; Ναι, υπάρχουν τρεις κύριες επιλογές για όσους επιθυμούν να αποφύγουν μια μη προγραμματισμένη εγκυμοσύνη. Αυτά εξαρτώνται από το πότε παρουσιάστηκε η τελευταία σας περίοδος και από τον χρόνο που πέρασε από τότε που είχατε απροστάτευτο σεξ.

Επιλογή 1 - Το χάπι 3 ημερών

Αυτό είναι γνωστό με τα εμπορικά σήματα Levonelle ή Norlevo και θα είναι η πιο εύκολα διαθέσιμη μέθοδος έκτακτης αντισύλληψης, το διάσημο "πρωί μετά το χάπι". Ελέγξτε τα βασικά στοιχεία:

Επιλογή 2 - Το χάπι των 5 ημερών

Αυτό είναι γνωστό με το εμπορικό σήμα EllaOne και θα χρησιμοποιηθεί ως επείγουσα αντισύλληψη αν το χάπι 3 ημερών δεν ισχύει πλέον. Τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε:

Επιλογή 3 - Το πηνίο χαλκού

Αυτό είναι γνωστό ως «συσκευή μετά την ενδομήτρια ενδομήτρια (IUD)» και είναι η πιο «περίπλοκη» μέθοδος έκτακτης αντισύλληψης. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το πάρετε απλά και να το καταπιείτε. Εδώ είναι τα βασικά στοιχεία:

Μια σημείωση σχετικά με την έκτρωση

Χωρίς να θέλω να προτείνω ότι η έκτρωση είναι κατά οποιονδήποτε τρόπο συγκρίσιμη με την αντισύλληψη, θα ήθελα παρ 'όλα αυτά να διευκρινίσω την ιρλανδική θέση σε αυτό το στάδιο:

Η έκτρωση είναι, από μόνη της, παράνομη στην Ιρλανδία και φέρει ισχυρή ποινή αν εκτελείται και προσάγεται στο δικαστήριο. Το ταξίδι σε άλλες χώρες για έκτρωση είναι ο κανόνας σε πολλές περιπτώσεις. Υπάρχουν, ωστόσο, ειδικές περιστάσεις υπό τις οποίες μπορούν να εκτελούνται εκτρώσεις στην Ιρλανδία, οι οποίες γενικά περιλαμβάνουν έναν σαφή και σημερινό κίνδυνο για τη ζωή της μητέρας.