Καλοκαίρι στην Αυστραλία

Το καλοκαίρι στην Αυστραλία είναι γενικά μια εποχή διασκέδασης, ηλιοφάνειας και εορταστικών περιόδων. Ξεκινάει την 1η Δεκεμβρίου και συνεχίζεται μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Για όσους επισκέπτονται την Αυστραλία από χώρες του βόρειου ημισφαιρίου, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Αγγλία και οι βόρειες χώρες της Ασίας και της Ευρώπης, το αυστραλιανό καλοκαίρι συμπίπτει σχεδόν ακριβώς με το βόρειο χειμώνα.

Οι βόρειοι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν κατά νου ότι ταξιδεύουν από το χειμώνα στο καλοκαίρι και πρέπει να ντυθούν ανάλογα με την εποχή στη χώρα άφιξής τους.

Ο καιρός

Ενώ υπάρχει ευρύ φάσμα θερμοκρασιών στην ίδια την ήπειρο, το καλοκαίρι είναι γενικά το πώς γίνεται αντιληπτό: ζεστό και ηλιόλουστο.

Στο Σίδνεϊ, για παράδειγμα, η μέση θερμοκρασία του καλοκαιριού μπορεί να κυμανθεί από τους 19 ° C (66 ° F) τη νύχτα στους 26 ° C (79 ° F) κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι πιθανό οι θερμοκρασίες να αυξηθούν πάνω από 30 ° C (86 ° F).

Παίρνει θερμότερο καθώς ταξιδεύετε βόρεια και πιο δροσερό καθώς ταξιδεύετε νότια.

Στη βορειότερη τροπική Αυστραλία, οι εποχές κατανέμονται καταλληλότερα στις ξηρές και τις υγρές, με το αυστραλιανό καλοκαίρι να εμπίπτει στην υγρή περίοδο του βορρά που ξεκινά γύρω από τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και συνεχίζει τους καλοκαιρινούς μήνες της Αυστραλίας.

Η βρεγμένη περίοδος στο βορρά μπορεί επίσης να δει τις επιπτώσεις των τροπικών κυκλώνων σε διαφορετικούς βαθμούς έντασης .

Στο νότο, οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν το φλόγα των πυρκαγιών.

Ενώ η συχνότητα των κυκλώνων και των πυρκαγιών μπορεί να προκαλέσει σοβαρή καταστροφή, γενικά τα ταξίδια στην Αυστραλία δεν επηρεάζονται αποφασιστικά από αυτές τις δυνάμεις της φύσης οι οποίες, συχνότερα, συμβαίνουν σε μη κατοικημένες περιοχές.

Αργίες

Οι εθνικές αργίες της Αυστραλίας τον Δεκέμβριο είναι η Ημέρα των Χριστουγέννων και η Boxing Day. και στις 26 Ιανουαρίου, ημέρα Αυστραλία. Όταν μια αργία πέφτει ένα Σαββατοκύριακο, η επόμενη εργάσιμη μέρα γίνεται αργία. Δεν υπάρχει επίσημη εθνική αργία τον Φεβρουάριο.

Εκδηλώσεις και φεστιβάλ

Υπάρχουν πολλά σημαντικά γεγονότα και φεστιβάλ στο αυστραλιανό καλοκαίρι.

Ωρα για παραλία

Για μια χώρα που αγαπήθηκε από τον ήλιο, την άμμο, τη θάλασσα και τη θάλασσα, το καλοκαίρι είναι η αιχμή της παραλίας.

Πολλοί από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Αυστραλίας είναι στην ακτή ή στα νησιά που βρίσκονται μακριά από την ακτή και οι παραλίες δεν είναι μόνο πολυάριθμες αλλά και σε κοντινή απόσταση με το αυτοκίνητο ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αν έχετε καταλύματα στην παραλία, μπορείτε φυσικά να βγείτε απλά στην παραλία.

Το Σίδνεϊ, για παράδειγμα, έχει πολλές παραλίες γύρω από το λιμάνι του Σίδνεϊ και σε όλη την ακτή, από το Palm Beach στα βόρεια μέχρι τις παραλίες Cronulla στο νότο.

Η Μελβούρνη, που δεν είναι τόσο γνωστή όσο το Sydney για τις παραλίες, έχει πολλές παραλίες κοντά στο κέντρο της πόλης . Μπορείτε, φυσικά, εάν το επιθυμείτε, να οδηγείτε στις παραλίες της χερσονήσου Mornington ακριβώς νότια της πόλης ή σε πολλές άλλες παραθαλάσσιες περιοχές της Βικτώριας.

Τα νησιά

Το Κουίνσλαντ έχει ένα μεγάλο αριθμό νησιών διακοπών , ιδίως σε και κατά μήκος του Μεγάλου Barrier Reef . Στη Νότια Αυστραλία, εξετάστε το ενδεχόμενο να διασχίσετε το νησί του Καγκουρό και τη Δυτική Αυστραλία στο νησί Rottnest .